Різне > Віра, релігія, філософія, світогляд

Глосолалія - що це таке?

<< < (4/15) > >>

newroman:

--- Цитувати (вибране) ---Не бажаючи чути про ще одне хрещення, вони свідомо відкидають  Духа Святого, Який посланий, щоб підкріпити їх і допомогти їм
--- Кінець цитати ---
Що значить "ще одне хрещення"? Як це відкидають Духа Святого. Адже хрестяться во імя Отця, і Сина, і Духа Святого.  :duvno

--- Цитувати (вибране) ---Хрещення Духом Святим – це привілеї християн, які дані їм для того, щоб отримати силу свідчити про Ісуса Христа
--- Кінець цитати ---
.Які ще привілеї християн. Хрестять якраз не християн, а нехрещених,  які при хрещенні мають прийняти Духа Святого якого послав Христос і стати християнами.Христос прийшов щоб спасти усіх. Інша справа, що не всі цього бажають.

Juli:
Якби апостоли говорили на всім відомих мовах, то над ними би не насміхалися. А те, що люди можуть чути свої рідні мови, не виключення. Адже, хрещення Святим Духом дане нам для звіщання слави Божої. От Макс, наприклад, коли молиться іншими мовами (або робить вигляд, що молиться) це схоже на італійську. Я особисто знаю дівчинку, яка молилася іншими мовами, славила Бога, а потім до неї підійшли французи і почали розмоляти, вона здивовано відмахувалася, бо не розуміла французької, а коли вони покликали перекладача, стало зрозумілим, що під час молитви іншими мовами вона говорила французькою, яку ніколи не вивчала. Для неї ця інформація була дивовижною!
Про те, що інші мови незрозумілі для людського розуму, можна прочитати в 1Кор.14.
Если вся церковь сойдется вместе, и все станут говорить [незнакомыми] языками, и войдут к вам незнающие или неверующие, то не скажут ли, что вы беснуетесь?
(1Кор.14:23) - думаю, коли люди почують молитву на відомих мовах (англійська, німецька, українська...), навряд чи скажуть, що ці люди біснуються. Отже, молитва іншими мовами виглядає однаково дивно, як у минулі часи, так і сьогодні. Саме тому, Апостол Павло, звертаючись до людей, хрещених Духом Святим і маючим дар говоріння іншими мовами, говорить: "Братия! не будьте дети умом: на злое будьте младенцы, а по уму будьте совершеннолетни."(1Кор.14:20). Тобто: "Будьте мудрі, на говоріть з людьми іншими мовами, не проповідуйте людям іншими мовами, бо вони цього не зрозуміють і не приймуть. Навпаки, подумають, що ви біснуєтеся." Таке перебільшення було в церкві в Коринфі, до якої і було написане звернення апостола Павла. Ці християни використовували дар говоріння іншими мовами, щоб проповідувати Євангеліє, в надії, що і мови стануть зрозумілими для всіх людей, як під час хрещення апостолів.

Тепер продовжимо висвітлення даного питання:

З вищесказаного мною  стає зрозумілим, що кожному, хто присвятив своє життя Богу потрібне хрещення Святим Духом. Адже, Дух Святий – Бог, який необмежений часом і простором. Він знає майбутнє, Він знає нас, тому ми потребуємо Його керівництва, Його порад. Дух Святий животворить Слово Боже, яке ми читаємо і віра наша стрімко зростає. Саме те Слово Боже, яке животворить Дух Святий, стає для нас фундаментом, на якому ми будуємо своє життя – це слово відкриття, «рема».
Отже, хрещення Святим Духом дає людині значні переваги:

Перевага перша:

Кожна людина, що живе в світі, не має свободи. Кожен – раб певних звичок і комплексів, він залежить від думки інших людей. Хрещення Святим Духом дає людині свободу від всього, що  поневолювало її особистість в минулому. Біблія пише:
Господь есть Дух; а где Дух Господень, там свобода.
(2Кор.3:17)

Ось чому в протестантських церквах, люди, прославляючи Бога, радіють, танцюють, плескають в долоні. Людина, яка прийшла в таку церкву вперше, ніяковіє, вона скута в проявленні своїх почуттів і емоцій. Вона поневолена, бо її дух не сповнений Святого Духу. Її дух зв`язаний і обмежений. Насправді поклонятися Господу можливо тільки в дусі.
Но настанет время и настало уже, когда истинные поклонники будут поклоняться Отцу в духе и истине, ибо таких поклонников Отец ищет Себе.
Бог есть дух, и поклоняющиеся Ему должны поклоняться в духе и истине.
(Иоан.4:23,24)

Коли ми сповнені Святим Духом, Духом Божим, наш людський дух оживає! Тепер він може з`єднатися з Богом в духовному світі і поклонитися Йому. Перебування в дусі нагадує перебування в потоці води, що біжить, як ріка. Таке ж відчуття виникає, коли людина молиться іншими мовами. Невичерпний чудесний потік просто ллється зсередини, як ріка життя – це поєднання Духа Святого з людським Духом. Хрещення Святим Духом і молитва іншими мовами дає людині свободу у прояві позитивних емоцій і дій в поклонінні Господу.
Но настанет время и настало уже, когда истинные поклонники будут поклоняться Отцу в духе и истине, ибо таких поклонников Отец ищет Себе.
Бог есть дух, и поклоняющиеся Ему должны поклоняться в духе и истине.
(Иоан.4:23,24)

doktor-maks:

--- Цитата: Juli від 18 Вересня 2008, 11:42:17 ---От Макс, наприклад, коли молиться іншими мовами (або робить вигляд, що молиться) це схоже на італійську
--- Кінець цитати ---
Buon giorno, signora! Venerdi giorno di lavoro?  :)

Juli:
Продовжуємо вивчення даної теми:

Друга перевага:

Хрещення Духом Святим дає людині можливість постійно перебувати в Божій присутності. Після свого воскресіння Ісус Христос був вознесений на Небеса, залишивши на землі тих, кого навчав, підтримував, скеровував і надихав. Господь знав, як важко буде без Нього учням, і тому пообіцяв їм іншого Утішителя, Який має «замінити» Ісуса. Він є така сама Особистість, як і Христос. Дух Святий невидимий, Він не матеріальний, на відміну від Ісуса Христа, який жив у людській плоті.
Однак, все рівно, Дух Святий постійно перебуває з нами, Він даний нам для втішення. Тому наші духовні очі повинні бути відкритими, і своїм духовним зором і уявою ми можемо постійно бачити, як Він знаходиться поруч. Де б ми не були, Бог завжди з нами, щоб втішити нас, коли нам погано, підкріпити нас, коли ми слабнемо ,дати нам мудрості, коли ми не знаємо як діяти. Ми можемо постійно спілкуватися з Ним, так як Він завжди перебуває з нами.
Він не тільки знаходиться поруч, але і перебуває в нас, якщо ми хрещені Духом Святим.
И Я умолю Отца, и даст вам другого Утешителя, да пребудет с вами вовек,
Духа истины, Которого мир не может принять, потому что не видит Его и не знает Его; а вы знаете Его, ибо Он с вами пребывает и в вас будет.
(Иоан.14:16,17)

Дух Святий – наший Порадник і Вчитель, Він завжди готовий допомогти нам, і тому у важкі хвилини ми можемо скористатися Його порадою. Шкода, що більшість християн не знають цього і не використовують цю величезну перевагу. Дух Святий посланий на землю, щоб допомогти нам у житті. Він – наший Адвокат, Союзник і Захисник. Ми можемо покладатися на Нього завжди, в будь-який час, в будь-якій справі. У нас нема необхідності обмежуватися людськими можливостями – ми завжди можемо скористатися надприродними можливостями Бога, які може проявити через нас Дух Святий.
Тому, важко зрозуміти християн, які живуть в депресії, злиднях, ходять з образами в серці і непрощенні. Це свідчить про те, що вони не знають таємниці спілкування з Духом Святим. Саме хрещення Святим Духом дає свободу в дусі – можливість прямого спілкування з Господом.
Апостол Петро тричі відрікся від Христа – він злякався переслідувань, і не знав, як йому діяти (див.: Матв. 26:69-75). Але той же Петро, отримавши хрещення Духом Святим, почав сміливо говорити іншими мовами, незважаючи на відношення оточуючих. Він авторитетно звернувся з промовою до присутніх, так ніби був оратором все життя (див.: Дії 2:14).
Говоріння іншими мовами – це спосіб заряджатися силою Божою від Духа Святого. Потік сили, який отримує людина від Духа Божого, укріплює, дає впевненість і свободу.
Петро і інші учні так довго говорили іншими мовами, що люди почали насміхатися над ними, думаючи, що вони п`яні. В цій ситуації Петро мав би зніяковіти, можливо, навіть, злякатися, адже, як ми бачимо з Біблії, він не відрізнявся особливою сміливістю. На цей раз його реакція була зовсім протилежною:
И изумлялись все и, недоумевая, говорили друг другу: что это значит?
А иные, насмехаясь, говорили: они напились сладкого вина.
Петр же, став с одиннадцатью, возвысил голос свой и возгласил им: мужи Иудейские, и все живущие в Иерусалиме! сие да будет вам известно, и внимайте словам моїм…
(Деян.2:12-14)

Звідки у Петра взялася така відвага? Що могло надихнути його протистояти загальній думці? Це було проявлення дій Духа Святого.
Я можу навести приклади з життя багатьох людей, котрі прийшли до Бога, але перестали ходити до церкви, бо не змогли протистояти думці своїх близьких та родичів, друзів чи сусідів. Ці люди не були хрещені Духом Святим і тому відпали від Бога, як тільки виникло протистояння. Вони були залежні від думки людей.
Хрещення Святим Духом і молитва іншими мовами заряджають людину надприродною силою Божою, дають їй відвагу і натхнення.

doktor-maks:
Забагато тексту, Juli. Повторюю ще раз:

--- Цитата: doktor-maks від 17 Вересня 2008, 23:39:48 ---Ваше "говоріння мовами" нічого спільного з дарами Святого Духа немає. Психічно здорова людина не стане видавати беззмістовні звуки, вважаючи що говорить якоюсь мовою через дар Святого Духа. Це плід сектантської хворобливої уяви. Спаси Вас Христос
--- Кінець цитати ---

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Перейти до повної версії