які були передумови? Об'єктивних точно не було.
Вчора в Калуші сніг падав. І передумов же ніяких не було.... А він падав. І вітер дув... А передумов не було... Парадокс!
Роман! Нічого не буває з нічого!
не хочу говорити тими словами, які ж сам засуджував, але можна провести паралелі з Вашою оцінкою нашого народу при виборі можновладців.
Оцінки нашого народу? Проведіть. Я вимагаю!
знову ж таки почитайте статтю, там людина все розклала по поличках
Не кожну думку якогось експерта є 10 думок інших експертів... Чому Ви вважаєте саме цю єдино-правильною?
Закон формування ціни попитом і пропозицією придуманий не мною і не в Україні. Він придуманий давно. Я його завжди порівнюю із законом всесвітнього тяжіння. Якщо Ромашкіна він не влаштовує - він може придумати свій. Від цього Земля не почне обертатися в другий бік. Та й на ціни це ніяк не вплине....
Давайте різіллємо воду по площині - куди вона потече? Правильно в "низини", бо закон тяжіння не відміняв ніхто.... В Україні сигарети значно дешевші, ніж в Польщі і Угорщині. Цим користуються контрабандисти і непогано цим заробляють. Чому сигарети "течуть" за кордон? Бо там "низина". Закон природи. У вівторок ВРУ може підняти ставки акцизного збору на тютюн. Ціни на сигарети вмить підскочать а Україна стане "низиною". Що буде? А буде те, що стануть возити сигарети з Росії і Придністров'я контрабасом. Хтось сумнівається? Чому так відбувається? Бо ЗАКОНИ ПРИРОДИ! Бо вода шукає де нижче, а товар - де дорожче! І які б ми греблі не робили для "води-товару" - вона буде тоненькими потічками контрабанди підмивати ці "греблі"....
При чому тут оренда приміщень, як каже Ромашкін? Почну здалеку...
Колись у 1993-му році я отримував за працю програмістом в Ощадному банку $18. Потім пішов до приватника і мав $60 - тоді я відчув себе олігархом. Моя 3-х кімнатна квартира на проспекті у 1994-му коштувала мені $4600.... Чи здивував би я когось у 2008-му зарплатою у $400? Чи пенсією у $250? Та ні - це ще недавно були середні показники! А передумови які були для таких доходів, словами Ромашкіна? Ото ж... Високі, часто нереальні доходи, надто доступні (не плутайте з надто дешевими) кредити взірвали ринок споживання в Україні! Франківськ перетворився на місто-бутік! У Калуші по Б.Хмельницького квартир на першому поверсі майже не залишилось! А ціни на оренду??!! За 50 кв.м. $1000! Це ж як треба торгувати, щоб штука баксів в місяць за шпаківню - не гроші.... Люди з середнім доходом квартири і хати не купували. Вони масово купували холодильники-пралки-комп'ютери-праски-авто... А от ті, хто продавав їм "холодильники-пралки-комп'ютери-праски-авто", а ще будматеріали і сантехніку, тури до Туреччини і Єгипту, шмотки від "Дорого і Глупо" та інші, враз ставші доступними речі - от саме ті і купували квартири і будинки! Шалене споживання - зробило багатшим не одного підприємця! Ну і заробітчани не відставали, звичайно....
Що маємо наразі? Маємо закриті крамниці... Маємо оренду по 30 грн/кв.м.... У Франківську в ТЦ дехто просить просто не закривати бутік, і оренду не бере, лиш компослуги... Тільки щоб залишались і не було видимості запустіння... Зайдіть у Фуршет в Калуші на 2-й поверх. Нічого не помічаєте?...
Так от - стрімке скорочення споживання різко обмежило доходи середнього бізнесу - а саме він і був головним чинником попиту на нерухомість. І не шукайте більше передумов...