Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

11 років 18 днів

Автор Тема: заморожування  (Прочитано 6641 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Сонечко+

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +801/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3801
  • Сонячного життя вам, сповненого чудес і сюрпризів!
  • Останні відвідини:
    26 Грудня 2017, 14:26:49

    Звідки: з маминого животика
заморожування
« : 09 Жовтня 2014, 21:28:10 »

Відчуваю невдоволення тим, що у цій темі мало що можна писати і все ж...
Хочу дечим поділитись сама і спитати у вас...

1. У цьому році вперше ( :-[ і чому я раніше до цього не додумалась, от туплю) я заморозила зелень (в основному петрушку). Бо у нас у сім"ї завжди зелень різалась, висушувалась і потім взимку безсмачною і такою, що втратила колір і запах заправлялись борщі і супи. Цього разу я її заморозила. Яка то прєлєсть! І колір і аромат зберігся.
2. У нас заморожувались ягоди в кульку і вони потім ставали як морожена брила. Мені це не подобалось. Я заморожую в кілька етапів, зате потім кожна ягідка окрема, зберігає свою форму і відносну соковитість та її легко  можна ділити і кидати чи в чай, чи в мюслі\каші. Тобто, насипаю один шар ягід спершу в морозилку. Чекаю коли вони замерзнуть і лише потім перекидаю до контейнера, потім морожу другий шар і знов докидаю до того ж контейнера і так доти поки він не заповниться. А у господарському магазині купила набір контейнерів різної форми (пластмасові). Чим вони цікаві - там на кришечці кожного є можливість виставити дату заморозки.

А тепер запитання. Мені одна жіночка порадила заморозити порізаного кусочками гарбуза. Але я щось дуже сумніваюся...Хтось пробував заморожувати гарбуз? Чи зберігає він свої смакові властивості чи буде як змерзла картопля після розморозки?
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1193/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 21407
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 15:54:57

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
заморожування
« Прочитано #1 : 09 Жовтня 2014, 21:33:13 »

Після розморозки гарбуз має трохи інший смак. Якщо з картопляним пюре то можна їсти.
Записаний
Cпочатку приходить російська культура, російська мова, а вже за ними – російські війська!

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
заморожування
« Прочитано #2 : 09 Жовтня 2014, 21:46:31 »

Якщо не помиляюсь,  гарбуз в підвалі може досить достойно зберегтись і без заморозки.  Можливо навіть до лютого))))  У нас знайомі в Донецьку взагалі так кавуни до Нового року зберігали колись:)
Записаний

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1100
  • Останні відвідини:
    03 Липня 2018, 13:47:26

    Звідки: Калуш
заморожування
« Прочитано #3 : 09 Жовтня 2014, 21:58:03 »

А я купую спецiальнi пакетики для заморозки, iх можна пiдписати,якщо комусь треба,i вони закриваються. Тай мiсця займають менше,анiж судочки :)
Ми теж ягiдки заморожуемо в кiлька етапiв :) так вони зберiгають товарний вигляд.
Морозимо ягiдки, зелень рiзну в т.ч. щавель :) горошок, гриби... :) багато всього
Записаний

Сонечко+

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +801/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3801
  • Сонячного життя вам, сповненого чудес і сюрпризів!
  • Останні відвідини:
    26 Грудня 2017, 14:26:49

    Звідки: з маминого животика
заморожування
« Прочитано #4 : 09 Жовтня 2014, 22:13:49 »

О, то можна морозити))....У нас немає підвалу уже((. Але гарбуза мені принесли здоровезного. І тепер перед вибором  - розрізати і готувати уже кашки, а частину заморозити і накрутити трохи варення чи тримати цілим десь у холодному приміщенні саме на зиму.
Відповідь від: 09 Жовтня 2014, 22:12:59
А я купую спецiальнi пакетики для заморозки
 :good
Записаний

Софія

  • Постійний користувач
  • ***
  • Карма +13/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 133
  • Останні відвідини:
    24 Липня 2016, 12:45:16

    Звідки: вул. Пушкіна
заморожування
« Прочитано #5 : 10 Жовтня 2014, 17:18:40 »

А якщо придбати окрему морозильну камеру,то ягідки в ній замерзають кожна окремо,навіть ,якщо щільно набити в пакет,бо там суха заморозка.Таким чином я вже багато років не консервую компоти,а варю цілий рік з заморожених ягід.Смак-ніби щойно з саду.Морожу вишні,черешні,сливи,ну і,ясно,всяку дрібну ягоду.Морожу навіть помідори,помелені,чи  порізані як-будь.А також гриби,баклажани,перець.Менше часу на консервації,і ймовірно більше вітамінів зберігається. :good
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1193/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 21407
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 15:54:57

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
заморожування
« Прочитано #6 : 10 Жовтня 2014, 18:33:01 »

бо там суха заморозка
Ні, не тому. А тому, що там більша потужність і вони встигають замерзнути швидше ніж розкиснути.
Відповідь від: 10 Жовтня 2014, 18:30:32
А у тих, що з сухою заморозкою (а їх серед старих моделей дуже малий відсоток, майже всі з "мокрою") замерзання відбувається ще швидше бо йде обдув.
Записаний
Cпочатку приходить російська культура, російська мова, а вже за ними – російські війська!

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
заморожування
« Прочитано #7 : 10 Жовтня 2014, 20:29:31 »

О, то можна морозити))....У нас немає підвалу уже((. Але гарбуза мені принесли здоровезного. І тепер перед вибором  - розрізати і готувати уже кашки, а частину заморозити і накрутити трохи варення чи тримати цілим десь у холодному приміщенні саме на зиму.
Відповідь від: 09 Жовтня 2014, 22:12:59
А я купую спецiальнi пакетики для заморозки
 :good
.                                                    Колись в Франківську, в одному магазині, продавали гарбузово-апельсиновий джем. Дуже смачний.  Думаю,  рецептик мож в неті знайти.
Записаний

Сонечко+

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +801/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3801
  • Сонячного життя вам, сповненого чудес і сюрпризів!
  • Останні відвідини:
    26 Грудня 2017, 14:26:49

    Звідки: з маминого животика
заморожування
« Прочитано #8 : 12 Жовтня 2014, 00:36:19 »

оф-топ:
Приховано: Показати
Я уже біля 3х десятків різних рецептів з гарбуза познаходила. Правда закрили лише салати і п"юре. Ще думаю над мармеладом з гарбуза, гарбузовим цукіні і повидлом чи варенням. Якщо цікавить - то дам посилання чи самі рецепти у темі про консервування)).

Відповідь від: 12 Жовтня 2014, 00:34:27
Сьогодні дізналась, що люди ще й гриби морозять.Також ніколи не пробувала - лише консервували. Після заморозки гриби певно лише на супи підуть? Бо для салатів напевно вони уже втратять смак від замерзання?
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    Вчора в 10:30:02

    Звідки: Калуш
заморожування
« Прочитано #9 : 12 Жовтня 2014, 09:46:31 »

о, гриби ми вже купу років морозимо, порізали, почистили, відварила раз в підсоленій воді, а потім в морозилку. Зимою ще раз проварила і готувала як звичайну грибну підливку.
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Сонечко+

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +801/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3801
  • Сонячного життя вам, сповненого чудес і сюрпризів!
  • Останні відвідини:
    26 Грудня 2017, 14:26:49

    Звідки: з маминого животика
заморожування
« Прочитано #10 : 12 Жовтня 2014, 11:13:18 »

То любі гриби можна морозити? О, то спершу таки їх треба проварити....Все, хочу велику морозилку :-[
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1193/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 21407
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 15:54:57

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
заморожування
« Прочитано #11 : 12 Жовтня 2014, 11:24:09 »

гг. спершу пробуй на малій. Вдруг то через тиждень пройде  ;)
Записаний
Cпочатку приходить російська культура, російська мова, а вже за ними – російські війська!

Софія

  • Постійний користувач
  • ***
  • Карма +13/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 133
  • Останні відвідини:
    24 Липня 2016, 12:45:16

    Звідки: вул. Пушкіна
заморожування
« Прочитано #12 : 12 Жовтня 2014, 22:15:27 »

гриби,якщо перед заморожувнням проварити зовсім не втрачають смак,так само баклажани-треба спершу трохи відварити.Велика морозильна-це чудо!багаторічний досвід :good
Записаний

Сонечко+

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +801/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3801
  • Сонячного життя вам, сповненого чудес і сюрпризів!
  • Останні відвідини:
    26 Грудня 2017, 14:26:49

    Звідки: з маминого животика
заморожування
« Прочитано #13 : 13 Жовтня 2014, 00:06:51 »

Вдруг то через тиждень пройде 
Мій шлунок і дванадцятиперсна не переносять оцту і маринадів :(. Тому дуже цікавить різна альтернатива їм. Як квашення і заморожування. Спробую у цьому році перевірити такий варіант :).
так само баклажани-треба спершу трохи відварити
баклажани морозять, порізавши їх кубиками? А відварюють у підсоленій воді?
Записаний

Софія

  • Постійний користувач
  • ***
  • Карма +13/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 133
  • Останні відвідини:
    24 Липня 2016, 12:45:16

    Звідки: вул. Пушкіна
заморожування
« Прочитано #14 : 13 Жовтня 2014, 18:16:21 »

баклажани можна різати будь-як,дивлячись ,як саме ви потім будете готувати,які страви.Я ріжу по-різному.відварюю в підсоленій воді.Перець,до речі давно не консервую,морожу дуже багато.Теж ріжу соломкою,кубиками.Не відварюю.Потім можна просто потушити,чи додавати в різні рагу,борщ,піцу,і т.д.Зовсім не відрізняєтьсявід свіжого.Цього року заморозила 10кг,і бачу, що буде замало.
Записаний

Сонечко+

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +801/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3801
  • Сонячного життя вам, сповненого чудес і сюрпризів!
  • Останні відвідини:
    26 Грудня 2017, 14:26:49

    Звідки: з маминого животика
заморожування
« Прочитано #15 : 14 Жовтня 2014, 15:06:04 »

Цього року заморозила 10кг,
А цілим морозити, щоб взимку можна було фарширувати не пробували?
Записаний

Софія

  • Постійний користувач
  • ***
  • Карма +13/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 133
  • Останні відвідини:
    24 Липня 2016, 12:45:16

    Звідки: вул. Пушкіна
заморожування
« Прочитано #16 : 14 Жовтня 2014, 15:56:52 »

не пробувала,бо не дуже любимо фарширований перець,краще голубці :),але думаю,що можна,бо це якраз той продукт,який зовсім не втрачає смакові якості
Записаний

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1100
  • Останні відвідини:
    03 Липня 2018, 13:47:26

    Звідки: Калуш
заморожування
« Прочитано #17 : 14 Жовтня 2014, 22:59:59 »

Гм, не уявляю собi мороженого перцю цiлком  :unknow менi здаеться вiн втратить форму, не знаю..
Ще ми закинули броколi i цвiтну цього року :)
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
заморожування
« Прочитано #18 : 15 Жовтня 2014, 12:48:47 »

Я бачила в маркетах перець для фарширування, але не заморожений, а замаринований. Зрештою, то якийсь міні-вид, мабуть для фарширування фетою і т.п. Виробництво Італія здається. Я не така вже фанатка фаршированого перцю, щоб сумувати за ним цілу зиму. Є альтернативи: голубці та фарширована цибуля (одна з моїх улюблених страв).
Записаний

Сонечко+

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +801/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3801
  • Сонячного життя вам, сповненого чудес і сюрпризів!
  • Останні відвідини:
    26 Грудня 2017, 14:26:49

    Звідки: з маминого животика
заморожування
« Прочитано #19 : 16 Жовтня 2014, 13:15:04 »

фарширована цибуля (одна з моїх улюблених страв).
Дякую, що нагадала :bouquet:. Бо я цибулю лише 2 роки назад спробувала не те, що нафарширувати, а взагалі звернути увагу, що існує така - порей. Ну, голубці - то класика жанру  :good - фарш захований з усіх сторін, у перчика також, якщо закрити його ж "шапочкою", а у цибулі - той фарш з 2х сторін буде вивалюватись місцями. Хоча - варіант з цибулею самий "легкий" (не треба так возитись як з капустою) і практичний напевно. Ще колись пробувала "голубці" у виноградних листках.
Записаний