Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

16 років 8 місяців 28 днів

Автор Тема: Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)  (Прочитано 82864 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #120 : 20 Грудня 2012, 21:19:38 »

маю тунця, хочу супчик приготувати з тунця, може хтось порадить, легкий у приготуванні і смачний супчик. :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1102
  • Останні відвідини:
    12 Лютого 2020, 21:00:36

    Звідки: Калуш
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #121 : 20 Грудня 2012, 22:17:44 »

То типу уха має бути..гм..але,якщо чесно,не люблю тунець. Недавно розпробувала телапію-сподобалось :)
Записаний

yaro my

  • Гаряча голова
  • *****
  • Карма +244/-109
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 1636
  • Останні відвідини:
    03 Лютого 2014, 23:34:40

    Звідки: "АттУда"
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #122 : 21 Грудня 2012, 01:13:48 »

С форума по кулинарии:
 "Подскажите, надо ли в тарталетки с чёрной икрой добавлять масло? ".
 Первый комментарий:
 "Будьте вы все прокляты! "
« Останнє редагування: 21 Грудня 2012, 01:27:51 від yaro my »
Записаний
Следи за контекстами!

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #123 : 21 Грудня 2012, 16:54:36 »

маю тунця, хочу супчик приготувати з тунця, може хтось порадить, легкий у приготуванні і смачний супчик.
ТО має бути якийсь крем-суп мабуть, щоб не вийшла звичайна уха)))
На твому улюбленому форумі кулінарному є :) http://forum.say7.info/topic29953.html
Відповідь від: 21 Грудня 2012, 16:42:34
Я би приготувала якесь суфле з тунця з брокколі та ще якимись додатками
Відповідь від: 21 Грудня 2012, 16:52:38
ще можна цукіні додати :)
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #124 : 21 Грудня 2012, 18:26:41 »

Приготувала "фінський супчик". Юрко каже що дуже смачно.
http://forum.say7.info/topic10496.html :good
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Кітка_Проня

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1027
  • Останні відвідини:
    20 Жовтня 2014, 15:37:10

    Звідки: Львів
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #125 : 10 Березня 2013, 02:54:17 »

я час від часу варю журек. зазвичай поляки кладуть туди білу ковбаску http://pl.wikipedia.org/wiki/Bia%C5%82a_kie%C5%82basa
але пасує і якась інша копчена

спочатку роблю заквас, який стоїть без діла два дні мінімум з наступних інгредієнтів:
- 0.5 склянки житньої муки
- шкірка чорного\сірого хліба
- 2 зубчики часнику (подрібнити через часникодавку)
- 2-3 зернинки духмяного перцю
- пару лаврових листків
- склянка води

це все перемішую в слоїку, або глиняному горщику і відставляю на пару днів


інгредієнти на жур:

- ковбаса
- морква
- корінчик петрушки
- 3 зубки часнику (цибуля)
- 3 картоплини
- 3-5 ложок сметани 18%
- майоран
- сіль\перець

підтушую 2 подрібнені зубчики часнику (можна й цибулю, але оскільки я її не їм взагалі, то без неї).
десь ~ у 2.5л води варю порізану кубиками ковбасу, картоплю, моркву, корінчик і підтушений часник (з цибулею).
коли картопля зм"якне, доливаю заквас і подрібнений третій зубок часнику, розмішую, варю хвилину.

загартовую сметану тим виваром з каструлі і заливаю туди ж.
сиплю сіль, багато перцю, майоран або хмелі-сунелі
подаю з розрізаним навпіл яйцем
я то не фотографувала, але приблизно має виглядати так:



Записаний


изюминку можно искать и в навозе, но что с ней потом делать?

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #126 : 16 Липня 2013, 13:36:34 »

Два роки назад ми були в Болгарії, і там гамали "пілєшка суп". курячий суп. Мені дуже сподобався, знайшла схожий рецепт, готую вже два роки. дуже смачно.
http://forum.say7.info/topic33544.html
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Гикач

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +137/-14
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 629
  • Найвеселіший форумець 2013
  • Останні відвідини:
    19 Листопада 2017, 10:45:33

    Звідки: Мальдіви
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #127 : 17 Липня 2013, 14:57:27 »

А я полюбляю ікру висипати в гречку перемішати і зїсти. то рецепт від мегапопулярного Дзідзьо
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #128 : 18 Серпня 2013, 19:47:25 »

Зараз читаю книжку модного тепер турецького автора Ельчін Сафарлі "Нет воспоминаний без тебя...". Окрім відверто і щиро описаних стосунків між чоловіком та жінкою, в книзі зустрічаються, досить часто, рецепти різних стрпав турецької кухні. Зацікавила страва "Піде", популярна в Турції.
Щось типу пиріжків (несолодких) відкритих, з різними начинками. Можна начиняти мясом, шпинатом, соленим сиром і т.п.
Тісто виходить ніжне, а з начинками можна весь час експерементувати. Ось рецепт з мясною начинкою. http://kashewar.com/recipes/turkey/26

Відповідь від: 18 Серпня 2013, 19:00:30
Для любителів суші :)

Нарешті навчилась суші готувати. Недавно приїжджала сестра в гості зі своїм нареченим, вони мене і навчили :)
Рецептів в неті повно. Ми робили роли різні, з лососем, авокадо, сиром та огірком, і моє ноу-хау - з мідіями))) Головне, щоб рис варився в кастрюлі з товстим дном, мішати його не можна. Рис купувати спеціальний для суші. В Франківську в магазинах є
 цілі полички з усім необхідним від водростей норі до спеціального оцету.
http://www.vkussovet.ru/recept/master-klass-po-sushi/

Ось такі у нас получились на перший раз (попередні самостійні "потуги" не беру до уваги))), трошки різнокаліберні, але дуже смачні. Тим більше набагато економніший варіант, ніж замовляти в ресторані.
Відповідь від: 18 Серпня 2013, 19:36:53
« Останнє редагування: 18 Серпня 2013, 20:14:30 від advokat »
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30256
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 08:33:39

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #129 : 19 Серпня 2013, 14:06:10 »

Головне, щоб рис варився в кастрюлі з товстим дном, мішати його не можна
Для того є мультиварка  ;)
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #130 : 19 Серпня 2013, 15:22:29 »

Може і так. Я не дуже люблю користуватись на кухні досягненнями цивілізації. Моя мрія мати кухню зі справжньою піччю на дровах. Мультиварка поки що незаймана чекає свого часу))) А в кого немає мультиварки, не обов'язково її купувати для суші))
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #131 : 20 Серпня 2013, 15:58:34 »

Чи знає хто цікаві рецепти з перепілками? :) А то валяються в морозилці, чекають .коли я щось придумаю.
І ще може занєте рецепти, як вугря приготувати не дуже банально?
Відповідь від: 20 Серпня 2013, 15:22:11
Піду тим часом помоніторю сайти кулінарні :)
Відповідь від: 20 Серпня 2013, 15:22:38
З усього, що знайшла більш-менш нормальний даний рецепт вугря. Не дуже цікавий,я к на мене (буду ще шукати).Проблема в тому, що риба ця досить жирна і просто підсмажити її не дуже годиться.

Угорь с картофельным пюре
Ингредиенты:

(на 1 порцию)
150 г филе угря
5 ст. л. соевого соуса
2 ст. л. меда
1 ч. л. картофельного крахмала
для гарнира:
70 г цуккини
70 г моркови
100 г картофельного пюре
1 побег лука-резанца
0,5 ч. л. семян кунжута

Способ приготовления: Филе угря (с кожей) разрезать натри равных кусочка. Соевый соус, мед и крахмал перемешать до однородной массы. Положить угря в металлический лоток и залить полученной массой на 15 минут. После этого поставить лоток в духовку, разогретую до 180 градусов, на 10 мин. Цуккини и морковь почистить и промыть, нарезать на брусочки (по 9 брусочков каждого). Бланшировать в подсоленной воде 1-1,5 минуты. На тарелку выложить 3 'столбика' цуккини, сверху поперек положить 3 брусочка моркови. На морковь выложить кусочки запеченного угря и полить соусом, в котором он запекался. Посыпать кунжутом. По краям тарелки разложить картофельное пюре, украсить его стрелками лука-резанца длиной 2 см.


Відповідь від: 20 Серпня 2013, 15:37:05
Ось ще рецепт вугря з зеленню. Пишуть, що самий вдалий
угря до киллограмма был, масло, 3 горсти промытой, мелко нарубленной зелени(был щавель, немного укропа, зеленый лук, петрушка, шпинат, шалфей, эстрагон), 1 луковица, 1 стакан белого вина, лавровый листик, 3 желтка, сок 1/2 лимона, щепотка тмина, соль, перец, 1 чайная ложка картофельной муки, 4 ст. ложки сливок.


Угря очистить, удалить кожу, разрезать рыбу на части. Мелко нарезанный лук (по рецепту правда терный)потушить в масле с прочей зеленью, добавив 1-2 ст. ложки лимонного сока, затем добавить угря, соль, перце, тмин, лавровый лист, вино, и тушить, закрыв крышкой мин 15-20 . Затем вынуть куски угря, выложить их на блюдо. Хорошо перемешать желтки, сливки и картофельную муку, добавить оставшийся лимонный сок, все взбить и довести массу до кипения, но не кипятить!!!!! Соус вылить на угря, украсить все крупными ломтиками лимона и посыпать зеленью петрушки. Подавать в холодном виде. )))) за рецепт отвечаю!!! приготовлен в московских домашних условиях!!)))

Відповідь від: 20 Серпня 2013, 15:38:51
Шукала рецепт приготування вугря по-японськи. Але заморочки з ним достатньо багато (чого тільки варте приготування спеціального соусу кабаякі  :=) ) То вже хіба, як вийду на пенсію буду з таким возитись)))
Відповідь від: 20 Серпня 2013, 15:44:57
ВСЕ! Вирішила вже остаточно. Буду готвати вугря, смаженого в соусі кабаякі  :=) Вже замовила соус в неті (в магазинах міста не зустрічала).
Відповідь від: 20 Серпня 2013, 15:52:02
А ось гарний і простий рецепт перепілок в горшочках
http://aspammer.livejournal.com/424909.html
Відповідь від: 20 Серпня 2013, 15:58:11
Фотозвіт за мною  ;)
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30256
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 08:33:39

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #132 : 20 Серпня 2013, 16:31:36 »

А Ти буржуйка однако!!!  :-D ;)
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


Lyolik

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +268/-4
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 1098
  • Останні відвідини:
    04 Жовтня 2016, 14:32:28

    Звідки: Проспект
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #133 : 20 Серпня 2013, 16:50:38 »

Нагнали апетит.....  :-[
Та все ж смачного!, най все сі вдасть  ;)
Записаний
Найбільша проблема Культури - це її відсутність

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #134 : 20 Серпня 2013, 17:45:29 »

Дякую :)
То все випадково вийшло. Вугрів дали рибаки, які щороку на підводну рибалку в Шацьк їздять.
А перепілки досить часто в Сільпо продають, купила їх з 50% знижкою, бо лишалось їм в свіжому вигляді 2 дні з п'яти. То я їх і кинула в морозилку :)
« Останнє редагування: 20 Серпня 2013, 20:37:40 від advokat »
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30256
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 08:33:39

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #135 : 20 Серпня 2013, 19:15:26 »

 :(

А так все гарно починалося...

 :=) жартую  :P

Навіть не буду бажати. І так знаю, що все вдасться!  :drink
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #136 : 20 Серпня 2013, 22:46:04 »

обов'язково фотки потім  :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #137 : 26 Серпня 2013, 16:46:26 »

Приготувала я перепілок. На жаль фото зараз не скину (не розібралась з програмою zune :=) ) Тільки марно все фоткала поетапно(( Так що весь фотозвіт на телефоні (але я вперта, так що ще фотки будуть))).

Для страви в мене, окрім перепілок (маленькі, штучок 8 ), була картопля невеликого розміру порізана на всім частин (повздовж 2 рази та один раз поперек), баклажани порізані на грубенькі трикутнички (тобто різала на кружальця завтовшки 1,5 см, а потім кружальця на 4 частини), цибуля кримська також крупно порізана (півкільцями) перець соковитий солодкий, морква (порізана таким самим способом, як баклажани, але тонше) та обовязково чорнослив копчений. Чорнослив відіграє у цій страві майже вирішальну роль, оскільки перепілка має специфічний смак, який облагороджується саме чорносливом. Попередньо перепілок я натерла спеціями, обсмажила до золотистої скоринки. Так само обсмажила овочі (цибулю з морквою, картоплю окремо та окремо баклажани з перцем). Тобто в духовку в горшках відправилась напівготова страва. Доречі картоплю для тушених страв я обсмажую завжди, так смачніше. Перепілок помістила на дно горшочків (довелось їм ампутацію лапок робити, в повний зріст не влізли), зверху овочі. В кожен горшочок додала по дві штучки чорносливу копченого, залила водичкою (без фанатизму, це не суп). Відправила в духовку при температурі 180-200 градусів приблизно на 40 хв. В готову страву зверху додала витиснений часничок та зелень (особисто я люблю кензу). Забула додати, що всі овочі перш, ніж піти в духовку, були приправлені сіллю та перцем, ще я додала пару капель табаско для гостринки.
« Останнє редагування: 26 Серпня 2013, 16:53:53 від advokat »
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #138 : 26 Серпня 2013, 17:24:53 »

ну ти і молодець :) :bouquet: :good
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)
« Прочитано #139 : 29 Серпня 2013, 14:51:51 »

Досить цікавий варіант яєшні "Смаженця" від кльового дядька-кулінара Бабая :) Даю посилання, оскільки там є фотки.
http://blackbabay.livejournal.com/65574.html#cutid1
Записаний