Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

11 років 4 місяці 12 днів

Автор Тема: Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)  (Прочитано 50803 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Ne-TA

  • Старожил
  • ****
  • Карма +218/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 359
  • Життя-не ті дні,що пройшли,а ті,що запам'ятались
  • Останні відвідини:
    24 Грудня 2012, 18:18:30

    Звідки: Лесі Українки
Готуємо їсти
« Прочитано #40 : 14 Квітня 2010, 14:12:13 »

Записаний
Не статками багатими, а в сльозах каяття,
Ми все частіше втратами вимірюєм життя.
       

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    12 Травня 2018, 14:04:16

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #41 : 09 Травня 2010, 21:02:11 »

сьогодні пекли французькі багети,запікали домашні ковбаски з картоплею (обід робила дружина,я фотав)

Французький багет
опара
125 г води кімнатной температури
1/4 ч.л. сухих дрожжів
3/4 ст. муки.
Все перемішати,накрити плівкою і залишити на 9 годин

Замісити тісто
до опари додаємо
145 г води
2 г сухих дрожжів
25 г кукурудзяної муки
5 г солі
240 г білої муки
(заміс робила  хлібопічка на функції"Тісто",але це можливо робити і вручну)

Сформувати багети,3 штуки,помістити на бритванку,накрити плівкою і в холодильник на ніч,
зранку випікати при темп.230 град.,помістивши в духовку ємкість з холодною водою.(в мене електродуховка)до готовності,
Готові багети накрити рушником на 20 хв.

Домашні ковбаски
300г підчеревини і 300г курячого м"яса порізати на мілкі кубики,посолити,поперчити,залишити на ніч.
В суміш додати давлений часник(4 зубки),холодну воду(150мл),добре вибити суміш.Начиняти кишки малими ковбасками.
В рукав для запікання помістити порізану картоплю,посолити,розмістити на неї сирі ковбаски і в духовку на 1 год.40 хв.при температурі 190 град.

Смачного! надіюсь доходчиво написав,питайтесь як шо щось непонятнo :)

Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    12 Травня 2018, 14:04:16

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #42 : 30 Травня 2010, 21:45:04 »

Наш Горець просив якись пікнікові страви,даю рибне і мясне :)Готували в духовці,але дуже легко пристосувати і до живого вогня

Скумбрію почистити, вимити, промокнути від зайвої  вологи.Зробитиь кілька поперечних надрізів (не до кінця). Посолити, поперчити, збризнути лимонним соком.На лист фольги викласти цибулю кільцями, укласти на нього скумбрію, в надрізи вставити кільця цибулі та кружельця лимона.Фольгу щільно загорнути, помістити на деко, запікати в попередньо розігрітій духовці (200 град.) 20 хвилин.
Пакет розгорнути, змастити рибу сметаною і помістити на 10 хвилин під гриль на 230 град. до гарного зарум”янення.


Свинні ребра і куряче філе замаринувати на кілька годин (соєвий соус, лимонний сік, апельсиновий сік, паприка, сіль). На фольгу помістити цибулю кільцями, сирі різані печериці, посолити, поперчити, викласти куряче філе, знову цибулю та печериці, накрити ребрами. Зробити з фольги пакет, помістити у термостійку форму (не розташовувати просто на решітці, під час запікання утворюється дуже багато соку), запікати при 170 град.2 години, після цього розкрити верх пакету, температуру збільшити до 210 градусів і підрум'янити 15 мінут.Готовое м'ясо витягнути з духовки, накрити фольгою і дати ще постояти хвилин 10.
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2907
  • Останні відвідини:
    18 Жовтня 2018, 10:49:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #43 : 07 Липня 2010, 13:33:21 »

йшла вчора з роботи і купила фасолю в струках :)
Як готувати незнаю :unknow, ми готуєм її дуже простенько, відварили, посолили, і полили маслом з сухарями :)
Може хтось поділиться кращим рецептом ;)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #44 : 07 Липня 2010, 13:38:55 »

Знаю  простенький рецепт з такої фасольки: тушена цибулька кубиками + відварена фасолька, додаємо порізані помідорки, тушимо доки помідорки стануть м"кенькі, заливаєм сметанкою, солим,перчим. Ще кілька хвилин і смакота готова.   :)
Записаний

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    12 Травня 2018, 14:04:16

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #45 : 07 Липня 2010, 13:48:33 »

даю провірені рецепти з фасолі,сам все куштував :)
http://lubany-b.livejournal.com/tag/Фасоль
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

Мілана

  • Старожил
  • ****
  • Карма +146/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 455
  • Останні відвідини:
    15 Грудня 2017, 10:54:34

    Звідки: Стуса
Готуємо їсти
« Прочитано #46 : 07 Липня 2010, 13:51:06 »

Я інколи варю перше. Фасолька трохи вариться. Тоді додаю бульбочку, солю, перчу, можу додати приправу.  Під кінець заправляю сметаною з борошном. Борошно НЕ СМАЖИТИ. Просто перемішати з сметаною і додати трохи води, щоб не утворились кльоцки  і залити в киплячий суп. Додати зелені . Страва закарпатська. В оригіналі має додаватись домашня копчена ковбаска, але я більше люблю цей вегетаріанський варіант. Суп варю на смак, бо треба враховувати кислоту сметани і присмак самої фасольки. Не знаю, чи можна на смак зварити страву, яку ще ніколи не пробував.
Ще часто додаю лопаткИ, коли тушу кабачки (кубіками) з перцем, помідорами, сметанкою і часничком. Люблю прості в приготуванні, але смачні рецепти.
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2907
  • Останні відвідини:
    18 Жовтня 2018, 10:49:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #47 : 07 Липня 2010, 14:01:10 »

По ссилочці Александра знайшла класний рецепт, сьогодні спробую :)
http://lubany-b.livejournal.com/64107.html#cutid1
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #48 : 07 Липня 2010, 14:05:37 »

Я схожі оладки теж готую - смачно і легко, правда без сиру та цибульки, і даю ціле яйце, а не тільки білок.  Подаю з сметанкою.  :)
Записаний

KATRIN

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +353/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 932
  • Працюю...
  • Останні відвідини:
    10 Квітня 2017, 19:45:33

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #49 : 07 Липня 2010, 14:20:09 »

 До речі знаю один рецепт смачного і "швидкого "супчику.В м"ясний бульйон кидаємо картопельку,далі робимо "кльоцки" з тіста.Хто не знає які, то-замішуємо рідке тісто в мисочці, таке, щоб можна було ложечкою набрати.Можна муку заколотити і на молоці(мука,яйце,молоко).Це тістечко ложкою набираємо і вкидуємо у суп.Якщо воно буде сильно приставати до ложки,то її потрібно опускати в холодну воду і потім знов набирати тістечко.Потім беремо плавлений сирок ( найкраще "Янтар"),якщо велика каструля-то два сирка,і розводимо його з водою із супчика.Сирок можна вигорнути і в більшу ємкість,і там розколотити масу.Води не багато,так,щоб була рідка однорідна маса.Цю масу вливаємо у супчик.Далі звісно зажарка і зелень. Дуже смачно і просто! Смачного! :)
Записаний
Я - вітер шалений і вільний, з душею самотньої пташки...Нестримний і часом всесильний- із подихом болю і ласки...Я - сонце чарівне і ніжне.З промінням сумним, та прекрасним.Я - сонце, нехай може грішне.Та вічно п'янке і незгасне...

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #50 : 12 Липня 2010, 19:40:12 »

Готували сьогодні Жан-баклажан  :good
Легко готується і смачненьке.
http://www.povarenok.ru/recipes/show/29078/ Рецепт тут.
(фото не моє  :) )
Записаний

ЯЯ

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +522/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1249
  • Останні відвідини:
    05 Лютого 2015, 01:57:43

    Звідки: Независимости
Готуємо їсти
« Прочитано #51 : 13 Серпня 2010, 17:41:10 »

а я надаю перевагу рецептам у ТАКОМУ варіанті
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=lnQEpslNwis" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=lnQEpslNwis</a> <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Qj_C8EQ3PXU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Qj_C8EQ3PXU</a>

мені важливо оте все бачити  :-[
Відповідь від: 13 Серпня 2010, 17:34:07
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Q_5voNgm5cI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Q_5voNgm5cI</a> <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Yu2x9sfYG_o" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Yu2x9sfYG_o</a>

то з сайту http://video.booknik.ru/?id=31032
Записаний

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    12 Травня 2018, 14:04:16

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #52 : 13 Серпня 2010, 17:52:01 »

дуже хороший сайт про їжу
http://kuking.net/
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #53 : 27 Грудня 2010, 16:25:38 »

Можна глянути на сайт Висоцької. Вона вже стільки всього перепробувала, думаю варто довіритись. Зараз сама гляну
Відповідь від: 27 Грудня 2010, 15:50:57
http://giedrius-ru.livejournal.com/13673.html       
тут можна почерпнути пару нюансів приготування індика в Америці (вони думаю на тому знаються добре :)  )
Відповідь від: 27 Грудня 2010, 16:22:25
І ось тут досить хороший рецептик. Думаю правильний, оскільки використовують бекон, щоб якось боротися з  сухістю м'яса.
http://www.poltavaforum.com/kuhnya-133/6258-bolshoy-indyuk.html
Записаний

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    12 Травня 2018, 14:04:16

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #54 : 27 Грудня 2010, 22:06:55 »

Рибка :), якшо хочеш запекти індика цілим,
промарінуй його на ніч і запікай в рукаві, тут сухий маринад
http://lubany-b.livejournal.com/137710.html
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #55 : 31 Грудня 2010, 10:07:05 »

Я на цьому сайті вчора другу половину робочого часу пропадала  :=) Стільки сілякої смакоти там. Окрім рецептів дружини Александра мені ще подобаються рецепти від Андрія аск (здається такий нік в нього  :unknow )
Відповідь від: 31 Грудня 2010, 09:20:03
http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=42124&postdays=0&postorder=asc&start=0
Відповідь від: 31 Грудня 2010, 09:29:26
Гарна в цього Андрія фантазія щодо оформлення страв та багато цінних порад щодо їх  приготування. Шкода, що восени не знала про той сайт, а то вже б ласувала засоленими рижиками :)
Відповідь від: 31 Грудня 2010, 09:36:09
Рульку за цим рецептиком обов'язково приготую :)
http://www.kuking.net/my/viewtopic.php?p=1660682#1660682
Відповідь від: 31 Грудня 2010, 09:42:39
Вже напрягла маму за качкою бігти, щоб замаринувати та приготувати, як на сторінці lubany_b :)  Рибка, ти ще не готувала такої ?
Записаний

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    12 Травня 2018, 14:04:16

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #56 : 31 Грудня 2010, 16:50:47 »

до індика йде кисло-солодкий соус :)
http://sonulya.livejournal.com/111849.html
http://marikan.livejournal.com/33704.html
Рибка :bouquet:
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #57 : 01 Січня 2011, 11:33:30 »

Смачний індик.  :bouquet: Ркомендую.
http://lubany-b.livejournal.com/tag/Индейка
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2907
  • Останні відвідини:
    18 Жовтня 2018, 10:49:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #58 : 03 Січня 2011, 22:58:51 »

А ось і мій новорічний індик :)
До запікання
[smg id=867]
Після запікання
[smg id=868]

Грибочки в гірчичному соусі від Александра :)
[smg id=869]
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    12 Травня 2018, 14:04:16

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #59 : 04 Січня 2011, 07:42:38 »

фрагменти нашого новорічного столу :)
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..