Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

10 років 9 місяців 21 день

Автор Тема: Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)  (Прочитано 45823 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #20 : 05 Січня 2009, 17:25:22 »

Натрапила на дуже гарний блог http://www.vkusnyblog.ru/ Зрозуміло описані рецепти з відповідними фото.
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #21 : 09 Січня 2009, 09:56:35 »

Можливо хтось захоче на Старий Нвий Рік Гуску приготувати смачну

Гусь в белом вине.

Ингредиенты:
1 гусь,
200 г. масла,
1/2 стакана белого вина,
1/2 стакана бульона,
перец, соль по вкусу.

Для гарнира:
500 г. капусты,
300 г. мяса,
200 г. копченой грудинки,
1/2 стакана панировочных сухарей.

Приготовление:
Опаленного, выпотрошенного и вымытого гуся поперчить и посолить снаружи и внутри, положить в глубокий противень или гусятницу и поставить в хорошо нагретую духовку жарить, часто поливая соком. Когда гусь зарумянится со всех сторон, слить с противня часть жира, влить бульон и вино, накрыть крышкой и, часто поворачивая, дожарить гуся. Готового гуся разрезать на порции, уложить на блюдо, придав ему форму целого гуся, кругом обложить маленькими фаршированными кочанами капусты, облить слегка соком из - под гуся. Остальной сок подать отдельно в соуснике.
Приготовление гарнира: Кочан капусты с вырезанной кочерыжкой положить в кастрюлю, залить подсоленным кипятком, поварить 20 - 25 мин., вынуть, облить холодной водой и разобрать кочан на отдельные листья. Твердые части отбить деревянным молотком или скалкой. На каждый листик положить фарш, сформировать круглый шарик величиной с яйцо, каждый шарик туго завязать в кусочек марли. Все приготовленные кочанчики положить в один ряд в глубокий противень, залить бульоном, сваренным из потрохов гуся. Закрыть крышкой и варить до готовности фарша. Приготовление фарша: Пропущенное через мясорубку мясо, порезанную соломкой копченую грудинку и сухари поперчить, если нужно, посолить, сформировать шарики и разложить их на капустные листья.
Записаний

Ірчик

  • Початківець
  • *
  • Карма +9/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 47
  • Останні відвідини:
    29 Червня 2011, 22:02:29

    Звідки: Kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #22 : 10 Січня 2009, 16:26:53 »

А ми на вечір вирішили приготувати "жульєн" в горшечках.
Необхідно: шампіньйони - 200 гр, цибулька - 2 шт.середні, філе куряче (зварити) - 2 шт., твердий сир, майонез.
В горшечок викладати в такій послідовності: спочатку шампіньйони порізані, піджарену цибульку (можна цибульку піджарити разом з грибами), потім твердий сир натерти, порвати на шматочки куряче філе і полити майонезом. В розігрітій духовці потримати 10-15 хв. Дуже смачно!!!
Можна трошки змінити: замість філе даю порізану картопельку і тоді в духовці треба потримати щоб приготувалась картопля - 30-40 хв. Другий варіант ситніший і також смачнезний :) Спробуйте
Записаний
"Бог тримає весь світ в своїх руках"

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #23 : 10 Січня 2009, 16:41:03 »

  Я теж жульєн дуже люблю. Замість курятини іноді язик додаю.
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1193/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 21039
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 09:50:28

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Готуємо їсти
« Прочитано #24 : 10 Січня 2009, 18:20:29 »

Сьогодні тато робив свинні відбивні. Рецепт простий. Так як у всіх, категорично нічого крім солі не додається з приправ.
Відбите м'ясо мочиться у яйце-муку-яйце-сухарі і смажиться на середньому вогні.
Який прикол?
Дати  замість муки - крохмаль. І головне - смажити на свіжому свинному смальці, не на олії чи маслі. Ну і витяжку на МАХ.
Записаний
Cпочатку приходить російська культура, російська мова, а вже за ними – російські війська!

Красотуля

  • Новачoк
  • Карма +1/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3
  • Останні відвідини:
    19 Травня 2009, 09:33:28

    Звідки: Киев
Кулинария!
« Прочитано #25 : 12 Січня 2009, 12:32:20 »

А вы любите готовить??Обожаю итальянскую кухню!!

Ризотто по-милански


Мелко нашинкованный лук слегка пассеруют. Рис промывают, отсушивают и добавляют в лук. Прогревают, помешивая, пока рис не станет прозрачным. Вливают бульон, заправляют солью и перцем и тушат до готовности. Половину требуемого по рецепту количества тертого сыра смешивают с рисом. Припущенные шампиньоны и нарезанные ломтиками помидоры кладут в смазанную жиром и обсыпанную тертым сыром форму, сверху плотно укладывают горячий рис, затем форму опрокидывают на подогретое блюдо. Подают к столу, посыпав оставшимся сыром.
Легко и просто!Приятного аппетита!
Рецепт с сайта http://www.russianfood.com
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #26 : 18 Січня 2009, 15:16:40 »

Замість фаршированої рибки вирішила  телячі ребра зафарширувати. Для цього необхідні цілі телячі ребра 3х місячного теляти, щоб були невеличкі. Робимо в ребрах кишеньку, відділяючи м"ясо від кісточок не до кінця (робимо таку кишеньку). Натираємо ребра сіллю і перцем зовні і всередині, залишаємо так на годинку. Можна також іншими спеціями натерти, кому які подобаються. Начиняємо сумішшю з порізаного кубиками і підсушеного батона( приблизно 1/2 батона)та взбитих яєць і обсмажених шампінйонів. Перед тим як сушити батон, необхідно обрізати скоринку по краям, щоб сама лише м"якоть залишилась. Взбиваємо міксером 4-5 яєць, додаємо солі і перцю на смак. В кастрюльку наливаємо приблизно стакан води, коли закипить вода, додаємо 100-150 гр масла вершкового і порізаний і підсушений батон. Приблизно 5 хвилин ще тримаємо на вогні, перемішуючи, щоб утворилось таке собі пюре. Додаємо трошки солі і перцю, знімаємо з вогню і додаємо взбиті яйця. Головне, щоб масса не була надто рідка, але і не дуже густа. На сковороді обсмажити з цибулькою порізані шампінйони і також додати їх до суміші з батону. для того, щоб начинити ребра необхідна допомога ще однієї людини, яка б їх тримала. Один тримає ребра, а інший кладе в них начинку, а потім плотно зашиває харчовою ниткою. пекти ребра в духовці при 150-200 градусах на листі змазаному олією приблизно 1,5-2 години, при цьому час від часу поливаючи зверху кип"яченою водичкою (щоб не були засушені).
Записаний

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #27 : 29 Червня 2009, 21:19:57 »

Гарний блог, багато рецептів з фотографіями. :good http://www.vkusnyblog.ru/
Записаний

KATRIN

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +353/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 932
  • Працюю...
  • Останні відвідини:
    10 Квітня 2017, 19:45:33

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #28 : 29 Листопада 2009, 15:07:51 »

 Готуємо подільську гречку.Я її називаю "VIP-гречка".

 У каструльку наливаємо водички (на стакан гречки-три води), воду підсолюємо і кладемо на маленький вогонь. Суху гречку вимішуємо з одним сирим яйцем. Вимішуємо добре, щоб розчинився білок. На розігріту сковорідку кидаємо масла-грам 50, 75, все залежить скільки варимо гречки. Коли масло розтопиться , висипаємо вимішану з яйцем гречку, і смажимо помішуючи. А тепер увага! Смажити гречку потрібно хв.15-до тих пір, поки вона не набуде золотисто-бронзового коліру, і поки по всій кухні не "рознесеться" її аромат. Скажу чесно, що ця страва у мене виходить не завжди одинакова-це залежить від часу смаження.Коли гречка підсмажиться, акуратно і помало висипаємо її в киплячу воду.Чому помало, бо крупа має здатність "тікати", як молоко, утворюється піна.Це нічого страшного-помішуючи, гречку висипаємо ,накриваємо каструлю кришкою і варимо до готовності.

 А тепер в чому прикол.Після смаження гречка не втрачає свого природнього кольору,зберігає дивний аромат.І чим більше смажити гречку - тим більше вона збереже міцність крупинок -тобто буде розсипчаста і на вигляд така,як сира.Чим більше масла-тим краще для страви. Деякі подільські господині ще додають у киплячу воду ложечку соди-для швидкого приготування.

 Подавати гречку на стіл можна з тим,з чим зазвичай подаєте.І скажу чесно,що вона смачна навіть "без нічого"(ну це на крайняк кризи), ;) А ще-вона уже не потребує додаткового додавання масла чи підливки.
   
  СМАЧНОГО!!! :)
Записаний
Я - вітер шалений і вільний, з душею самотньої пташки...Нестримний і часом всесильний- із подихом болю і ласки...Я - сонце чарівне і ніжне.З промінням сумним, та прекрасним.Я - сонце, нехай може грішне.Та вічно п'янке і незгасне...

mika

  • Користувач
  • **
  • Карма +17/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 63
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2011, 22:39:53

    Звідки: пентагон
Готуємо їсти
« Прочитано #29 : 29 Листопада 2009, 16:17:49 »

Гречка - як не дивно, в мене її їдять усі, але я її готую трохи інакше.
Відварюю гречку з сіллю, перцем (горошок та духмяним) та насінням кропу.
У тарілки дрібно нарізаю чесник та заливаю його олією (треба, щоб настоявся - та навіть переминаю виделкою той часник).
Гарячу відварену гречку розскладаю по тарілках та вимішую з часником та олією.
Такий гарнір дуже смакує моїм доманім.
Й Вам - смачного.  :)
Записаний

ALANA

  • Користувач
  • **
  • Карма +22/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 56
  • Хочу снігу!!! І до снігу.............
  • Останні відвідини:
    28 Грудня 2011, 12:35:09

    Звідки: Калуш вул.Січових Стрільців
Готуємо їсти
« Прочитано #30 : 04 Грудня 2009, 10:04:43 »

Доброго ранку! Давненько я до Вас не заходила. Бачу, що багато цікавої інформації з"явилося.
Зараз готую: капусняк. Дуже смачно.

Вариться бульйон з курячих потрухів: сердечка, шлунки, печінка. Окремо промивається квашена капуста. На сковорідці смажу цибулю, додаю промиту капусту, заливаю водою і тушкую до готовності. У бульйон додаю картоплю порізану, колив вона буде напівзвареною - додаю трохи промитого пшона, лаврушку.Як все буде готове - кидаю туди потушену капусту. Кипне зо п"ять разів - виключити.
Хто дотримується Посту - можна без потрухів.

А ось рецепт для вечері: називається "Кремзлики з горщика" На основі дерунів. У горщиках.

1 кг картоплі, 1 яйце, 2-3ст. л. борошна,  сіль, перець, цибулина, часник, чверть склянки сметани, 05, кг свинини чи телятини, зелень.
1 кг картоплі, 1 яйце, 2-3ст. л. борошна,  сіль, перець, дрібно кришена цибулина, часник, чверть склянки сметани - робимо тісто для  дерунів. Смажимо дев"ять коржів, круглої форми - на величину горщика, щоб вони туди пролізли - кремзлики.
М"ясо - по два шматки на порцію. Відбити, посолити, поперчити і обсмажити з двох сторін.
Окремо підсмажити цибулю, моркву, печериці.
Тепер складаємо в горщик: кремзлик,м"ясо, кремзлик, м"ясо,кремзлик, цибуля,морква,печериці.
Потім додати в кожний горщик воду зі сметаною, зверху покласти ложку сметани, посипати зеленню - на 15-20 хв. в духовку від часу закипання. Ставити горщики в холодну духовку, адже вони нагріваються разом з пічкою рівномірно. Не доливати до верху, трішки привідкрити кришечки -інакше все втікне,"В Крыму - все в дыму".
Страва дуже ситна, жирна.

А це роблю деколи в неділю, коли вареники приїдаються: Тісто як на палюшки:варена картопля, борошно, яйце,сіль. Замішую "як на вареники",трохи густіше. Окремо готую начинку: Сир домашній,зелень,сіль - все перетираю на дрібну масу. З тіста роблю палянички і цю начинку туди запихаю. Виходять такі дуже грубеньки хробачки, величенькі трохи. Варю як вареники. Тільки спливуть і раз кипнуть - витягаю, поливаю маслом, сметана - Всім Смачного!!!




« Останнє редагування: 04 Грудня 2009, 11:00:41 від ALANA »
Записаний
Ты поймёшь, что рядом с тобой тот самый идеальный во всём мире, когда ты перестанешь замечать других. Когда точно будешь знать, ощущать телом, что больше никогда не сможешь лечь в постель с кем-то другим. Ты поймёшь, что ты встретила своего мужчину тогда, когда почувствуешь значение слова "ВЕРНОСТЬ"

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #31 : 04 Грудня 2009, 10:48:46 »

Я всілякі капустнячки так само дуже люблю. Деруни з мясом в горшочках готую, як ALANA , а капустняк трошки інакше (в принципі то і  не є традиційним капустняком))). Німці готують таку страву з квашеної капусти. Можливо я вже і писала рецептик раніше, то нагадаю  :) Бульйон варю на реберцях свинних мясистих, потім додаю віджату квашену капусту (досить багато), не промиваю, бо беру не надто квасну. За 10-15 хв до того як зняти з вогню, додаю рулетики з тіста. Рулетики з тіста: 1 яйце + борошно (скільки візьме) + сіль; розкатати тоненько, змастити трошки олією зверху(щоб скручене тісто не злиплось), порізати на полоски (2-3 см), якщо полоски надто довги перерізати їх навпіл або на три частини і скрутити рулетики. Картоплю не дається, бо вона дубініє та надає неприємного смаку, якщо страву підігрівати потім. В кінці додаю італійських трав сушених та сушений орегано. Дуже смачна страва і досить проста в приготуванні  :good
Записаний

Ne-TA

  • Старожил
  • ****
  • Карма +218/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 359
  • Життя-не ті дні,що пройшли,а ті,що запам'ятались
  • Останні відвідини:
    24 Грудня 2012, 18:18:30

    Звідки: Лесі Українки
Готуємо їсти
« Прочитано #32 : 14 Грудня 2009, 18:44:25 »

Записаний
Не статками багатими, а в сльозах каяття,
Ми все частіше втратами вимірюєм життя.
       

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #33 : 27 Грудня 2009, 11:54:50 »

http://www.say7.info/cook/kitchen/38-Salatyi/

Багато рецептів  з картинками.  :good
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +960/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2895
  • Останні відвідини:
    Вчора в 18:51:24

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #34 : 27 Грудня 2009, 13:00:43 »

http://www.say7.info/cook/kitchen/38-Salatyi/

Багато рецептів  з картинками.  :good

Молодець Лалія, дуже гарні і прості рецепти. :bouquet:Дякую.
Відповідь від: 27 Грудня 2009, 12:53:54
Це просто ідеальний сайт, там є все і перше і друге і салатики і випічка. Клас,от порадувала. 8)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Ne-TA

  • Старожил
  • ****
  • Карма +218/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 359
  • Життя-не ті дні,що пройшли,а ті,що запам'ятались
  • Останні відвідини:
    24 Грудня 2012, 18:18:30

    Звідки: Лесі Українки
Готуємо їсти
« Прочитано #35 : 06 Січня 2010, 21:54:10 »



                                   Кутя на будь-який смак

              Окрасою столу  та головною стравою на Різдво є кутя – традиційна обрядова українська страва. Рецепти її приготування передавалися з покоління в покоління, але з часом модифікувалися, додавалися нові інгредієнти. Але «класична» кутя готується із пшениці. Тут зібрані різні рецепти приготування куті. Обирайте на свій смак!

Кутя класична

Для приготування треба взяти 2 склянки пшениці, 200 гр. маку, 200 гр. товчених грецьких горіхів, 200 гр. родзинок, мед – за смаком.

Приготування:

Якщо пшениця не обдерта, то спочатку її треба добре потовкти в ступці, періодично підливаючи туди воду. Потім зерно треба почистити від твердої оболонки, ретельно промити та просушити. Після цього з нього можна варити кашу. Для цього зерно треба залити окропом у співвідношення 1х2 та варити до готовності (при потребі воду можна підлити). Найкраще варити кашу в глиняному горщику в печі (або хоча б в духовці). Каша має бути розсипчастою.

Тим часом мак треба промити, залити окропом та запарити на 2-3 години. Злити воду. В макітрі мак добре розтерти, до виділення макового молочка. Додати мед та добре вимішати.

Родзинки замочити в окропі, щоб набухли. Злити воду.

Змішати мак з кашею, додати товчені та трішки підсмажені грецькі горіхи, родзинки. Приправити узваром.

Кутя проста медова


1,5 склянки пшеничної крупи, 200 гр. меду.

Пшеничну крупу добре промити, залити холодною водою та дати постояти 2-3 години. Зварити кашу. Мед розвести теплою водою, залити ним пшеничну кашу, довести до кипіння.

Кутя змішана з варенням


200 гр. пшеничної крупи та 200 гр. рису, 2 склянки ягід чи фруктів з варення або компоту.

Окремо зварити пшеничну та рисову кашу. Охолодити, змішати та добре вимішати. Вимішати з фруктами чи ягодами. Можна додати узвар.

Кутя не варена (сироїдська)

Крупу пшениці, вівса чи ячменю добре подрібнити (можна купити вже подрібнену, так звану січку). Добре промити, замочити в холодній кип’яченій воді. Коли зерно достатньо розбухне та стане м’яким, злити воду та приправити кашу медом, родзинками, товченими горіхами.

Кутя з рисом та мигдалем


250 гр. рису, 100 гр. мигдалю, 100 гр. родзинок, кориця та цукор – за смаком.

Рис перебрати, добре промити, залити холодною водою та довести до кипіння. Злити воду. Рис знову залити великою кількістю води та зварити до готовності. Воду злити, рис охолодити.

Мигдаль ошпарити, добре потовкти, щоб він подрібнився. Додати цукор та трішки води. Вимішати із рисом. Додати ошпарені родзинки, корицю та знову вимішати.

Викласти у велику тарілку та посипати цукровою пудрою.

Кутя ячмінна з маком та варенням


2 скл. ячмінної крупи, 3 л. води, 1 скл. макового чи соєвого молока (можна – води), 1 скл. маку, 3 ст.л. меду, 2 ст. л. смородинового (чи іншого кислого) варення.

Крупу промити, відварити у воді на невеликому вогні, постійно знімаючи пінку. Як тільки крупа стане густіти – злити воду, кашу перекласти в інший посуд та залити молоком (рецепти приготування рослинного молока можна знайти ТУТ). Варити до готовності весь час помішуючи.

Тим часом мак залити окропом та залишити на 5 хв. Злити воду та ще раз залити окропом. Злити та розтерти мак в макітрі.

Мак додати до каші, додати мед та постійно помішуючи прогріти на слабкому вогні протягом 3-5 хв. Кутю заправити варенням.

                                  Кутя з халвою

Інгредієнти: пшениця, мак, цукор, вода, родзинки, мед, грецькі горіхи, халва.

Приготування: Зварити пшеничну кашу: почищене зерно залити водою та варити на слабкому вогні близько 2 годин. Охолодити.

Тим часом залити мак окропом. Дати постояти. Воду злити, а мак добре розтерти. Додати цукор і знову розтерти. У зварену пшеницю додати мак, товчені грецькі горіхи, ошпарені родзинки, мед, халву та гарячу воду чи узвар за смаком (рідина додається, щоб відрегулювати густоту куті. Якщо хочете більш густу – можна не додавати). Все добре вимішати.

Смачної Куті!
ВЕСЕЛИХ СВЯТ !!!
Записаний
Не статками багатими, а в сльозах каяття,
Ми все частіше втратами вимірюєм життя.
       

BanderiveC

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +351/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 1542
  • Останні відвідини:
    01 Грудня 2017, 11:00:14

Готуємо їсти
« Прочитано #36 : 18 Лютого 2010, 15:18:21 »

Ше не готував, але колись обовязково зготую. Хто приготує швидше - дайте знати.

ПИВНОЙ СУП ПО
СТАРИННОМУ НЕМЕЦКОМУ
РЕЦЕПТУ
0,5 л светлого пива
0,5 л молока
250 мл сливок
1 ст. л. крахмала
щепотка соли
4-5 ст. л. сахара
100 г изюма
3 яичных желтка
1 ч. л. корицы

ПИВНОЙ СУП ПО СТАРИННОМУ
НЕМЕЦКОМУ
РЕЦЕПТУ
Смешать пиво, молоко и сливки. Отделить пару ложек смеси в отдельную чашку и всыпать крахмал. Добавить к молочнопивной смеси соль, сахар и вымытый изюм, вылить в большую кастрюлю и поставить на огонь. Довести до кипения, добавить крахмальную смесь, дать вскипеть, снять кастрюлю с огня.
Заправить суп желтками, добавить сахар и корицу. Подавать горячим с сухарями или гренками.

« Останнє редагування: 18 Лютого 2010, 15:23:43 від BanderiveC »
Записаний
Experientia est optima magistra...
  

Сонечко+

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +801/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3801
  • Сонячного життя вам, сповненого чудес і сюрпризів!
  • Останні відвідини:
    26 Грудня 2017, 14:26:49

    Звідки: з маминого животика
Готуємо їсти
« Прочитано #37 : 19 Лютого 2010, 17:49:11 »

Молодці. Як тут смачно!
А я не дуже люблю (крім святкових дат) дуже довго сидіти на кухні. Поділюсь своїми швидкими рецептми. Почну з самих маленьких звичайно ж:
ось таку кашку я готувала своїй вередливій в їді донечці:
фото погане, бо зроблене мобільним зі слабкою камерою. Але суть прикрас - промінці з вареного(можна печеного) гарбуза, а оченята, носик, ротик - з чорносливу. А основа кашки люба - манка, пшоно, рис.
Відповідь від: 19 Лютого 2010, 16:49:54
Курочку я люблю нафарширувати рисом з родзинками та горішками і запікати в духовці. Але, якщо часу обмаль, а гості уже в домі можна найлегше і найшвидше запекти її на банці. Готується вона від сили хвилин 20 і не вимагає додаткового догляду, при цьому ще й не підгорить. Беремо курячу тушку, миємо, сушимо, солимо, перчимо, натираєм майонезом (чи домашньою або хоча б 20% густою сметаною). Прогріваємо духовку градусів до 250. Берем літрову банку, наливаємо туди води, кладемо лавршку, перць горошком чи хто які любить спеції. "Садимо" на банку курку, ставимо цю споруду на сковорідку і пхаємо у духовку. Все  :)
Відповідь від: 19 Лютого 2010, 17:02:49
А тепер швидкий супчик.
Варимо до готовності порізані печериці (я часто замість них даю картоплю), додаєм пластівці геркулес,(щоб не терти на морквяній дрібній тертушці твердий плавлений сирок, я купую рідкий в пластиковій тарі) плавлений сирок. Зелень додаєм уже в тарілку. Я коли не додаю печериць  - то даю такий супчик малій - вона з радістю наминає!
Записаний

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #38 : 09 Березня 2010, 20:16:46 »

О Олів"є - смакота. Теж хочу.  :)

А я розпробувала броколі і спаржеву квасольку. Особливо смачно зимою коли не вистачає овочів.
Тушу в мікрохвильовій: броколі - біля 5хв + трішки сметани + масло + зверху голандський сир; а квасольку хвилин 15 в посоленій водичці, а дальше як кому смакує.  :)
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #39 : 09 Березня 2010, 20:54:09 »

І я броколі дуже люлю. Спочтку кидаю на 10 хв в киплячу підсолену воду, а потім обсмажує на олії+вершкове масло і в сухарях. ТРошки ще солю при потребу та перчу. Можу їсти таке цілмим днями :)
Записаний