Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

11 років 2 місяці 17 днів

Автор Тема: Основні блюда (перші страви, страви з м'яса, гарніри)  (Прочитано 49621 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    12 Вересня 2018, 11:55:01

    Звідки: Калуш

От наприклад
Сьогодні на обід мої чоловіки їли: Суп з курячими фрикадельками
                                           Складові супчика такі: спочатку ми готуємо кульки з курячого фаршу ( чим більше кульок тим смачніше). Коли закіпає вода в каструлі опускаємо туди, припечену цибулину, морквочку кружельцями, перець горошком, сіль. Потім кидаємо туди фрикадельки, варимо їх до готовності, після чого додаємо картопельку, та зелений горошок. Бажано щоб картопелька трошки розварилась і тоді супчик робиться наваристим.Коли наш апетитний супчик уже готовий кидаємо в нього дрібно нарізану петрушку та кропик.
                                           На друге я сьогодні приготувала гречку з відбивною. Ще вчора вечером я нарізала м"яско на плястерки, відбила посолила і поперчила червоним та чорним перцем. Поставили в холодильник і воно маринувалось, для любителів ще можна перемастити відбивні майонезом. Сьогодні я насипала гречку в каструлю з грубим дном тоді гречка не пригорить коли у каструлі грубе дно. Залила гарячою водою і дала настоятись 15 хвилин, після чого поставила на вогонь, додала солі. Варила 10 хвилин на сильному вогні так щоб вся вода википіла, після чого кинула масло і смажила гречку ще 5 хв. Накрили її кришкою і приступили до відбивних. Відбивні роблю так в збите яйце макаю потім в муку і знову в яйце і на рзжарену сковородку.
                                          Поклала на тарілку гречку з відбивною і витягнула до них огірки, які я замаринувала ще літом. На десерт пили чай і їл хліб з медом.
Ось так сьогодні в мене обідали чоловіки, незнаю кажуть що все було смачно і вони довольні.
« Останнє редагування: 04 Квітня 2012, 15:56:24 від advokat »
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Svit

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +239/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 864
  • Любов не мислить зла
  • Останні відвідини:
    21 Січня 2012, 06:11:35

    Звідки: Iзраiль
Готуємо їсти
« Прочитано #1 : 29 Вересня 2007, 16:26:39 »

Сьогодн1 ось так ми об1дали...!кра заморська,баклажанна,традиц1йного приготування:
1. Один середн1й баклажан,почистити,пор1зати кубиками 1 обсмажити в ол11
2.1 цибулина пор1зана,добавити 1 продовжувати тушити
3.2 перця болгарських,пор1зано полосочками,добавити 1 тушити
4.Пом1дори,перетерт1 на терц1 1 теж добавлен1 в тушену масу.
56-7 зубчик1в часника+зелень.
С1ль по смаку.
  М ясо куряче,тушене в сметан1 з добавкою особливих приправ для курки.
  Спагетт1 в1дварн1
  Салат св1жий.Люблю пор1заний великими кусками,заправлений ол1йкою оливково.,лимонним соком 1 с1ллю
   Червоне сухе грузинське вино 2005 року.Рекомендую,дуже смачне
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    12 Вересня 2018, 11:55:01

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #2 : 12 Жовтня 2007, 15:48:23 »

сьогодні готувала на обід бульйончик, але прикол в тому що бульйончик був з курячих печінок. Дуже смачнюзний получився.
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Taoch

  • Постійний користувач
  • ***
  • Карма +56/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 177
  • ЖориК
  • Останні відвідини:
    20 Січня 2010, 12:12:13

    Звідки: Калуш, Хотінь
Готуємо їсти
« Прочитано #3 : 13 Жовтня 2007, 22:46:32 »

Оооо,як тут все смачно.Аж сам їсти захотів.Піду зроблю собі бутерброд :).
Записаний


Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    12 Вересня 2018, 11:55:01

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #4 : 13 Жовтня 2007, 23:04:07 »

а я щойно почала готувати печінку з білими грибочками.
сушені грибочки намочитиу воді, потім в ній ж відварити, злити воду у горнятко.
печінку порізати на кусочки, почистити від жилок і плівки, обсмажити в маслі, додати до обсмажених в маслі грибів, долити до них туж грибну юшку яку зливали і тушити до готовності з цибулькою.
потім додати сметанки.
має бути смачно.
завтра скажу чи смачно. :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Svit

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +239/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 864
  • Любов не мислить зла
  • Останні відвідини:
    21 Січня 2012, 06:11:35

    Звідки: Iзраiль
Готуємо їсти
« Прочитано #5 : 14 Жовтня 2007, 07:38:12 »

Ну,б1лих грибочк1в тут нема...Шкода,а то я б теж попробувала,виглядае не дуже важко...Якщо щось замудре,то я л1нуюсь,чесно...Але те,що мае бути смачно,я впевнена...Напиши ;)
Записаний

syddia

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +369/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 2160
  • Останні відвідини:
    17 Вересня 2017, 21:38:01

Готуємо їсти
« Прочитано #6 : 06 Грудня 2007, 20:52:03 »

Я прихильник того, що чоловіки повинні займатись чоловічою роботою, а кухня то не їх діло (хоча то не стосується професіоналів - шефкухарів). Та мова не проце, коли настає потреба самому щось забацати їсти, то я переважно обмежуюсь бутербродами. Хоча коли одного разу я залишвся у коханої і моїм обовязком було приготування сніданку, то мені пригадався такий простий бабусин рецепт:

2 сердельки почистити від шкірки і порізати невеличкими кусочками (можна і ковабсу використати)
2 сочні але не дуже мякі помідори ошпарити кипятком і зняти шкірку
4-5 домашніх яйця

Лиємо на пательню (сковорітку) олію і розігріваємо. Висипаємо туди порізані сердельки і підсмажуєм до золотистого кольору, ретельно перемішуючи щоб не пригоріли. Нарізаємо туди помідори і довго не чекаючи бємо туди яйця. До смаку солимо і перчимо. Смажемо яйця до такого стану як подобається: добре просмажені чи трохи рідкуваті.
До цієї страви дуже смакують мариновані огірочки. :)

Страва на дві порції готова.
Смачного.
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    12 Вересня 2018, 11:55:01

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #7 : 08 Грудня 2007, 10:53:00 »

і я люблю деруни і мої мужики (чоловік і свекор) люблять. Я їх готую, тільки мене дратує натирання,я чищу картоплю, чоловік натерає на терці, і я смажу.
а ще я люблю курячі відбивні і готую їх дуже часто два рази на тиждень на вечерю до картопельки чи гречки.
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

romashkin

  • Admin
  • *
  • Карма +723/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3467
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 18:14:29

    Звідки: пр. Л.Українки
Готуємо їсти
« Прочитано #8 : 08 Грудня 2007, 11:32:53 »

Розкажи,як ти їх готуєш????
Бо я уже подумав, що я в темі "Улюблені страви".  ;)
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    12 Вересня 2018, 11:55:01

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #9 : 08 Грудня 2007, 11:42:09 »

зараз напишу.
Іду в підвал набираю картопельку, мию, чищу, кличу Юрка, він натирає, потім я солю, перчу, додаю яйця, розігріваю тефлонову сковородку, лию трошки олії і починаю смажити. Потім всі сходяться на кухню і починають жерти :=)
Відповідь від: 08 Грудня 2007, 11:38:53
курячі відбивні.
іду в фуршет, купляю там куряче м"яско, відбиваю, але не сильно бо воно і так ніжне, мариную, тобто солю, перче, приправляю прянощами, а в той час збиваю яйця, теж курячі.
і готую, в яйце мокаю, потім в сухарі, але краще в конжут, а потім знову в яйце і тоді на розжарену сковорідку.
дуже добрезне. :) :P
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    12 Вересня 2018, 11:55:01

    Звідки: Калуш
Перші страви
« Прочитано #10 : 29 Січня 2008, 16:52:53 »

а я борщик варю :)
спочатку нарізаю м"яско свинки, ставлю в каструлю і варю.
Збираю піну і додаю перець, сіль, гіверець, мускатний горішок, базилік, цибульку, морквочку.
Варю десь це все добро 20 хвилин.
Потім додою картопельку і варю до її готовності.
Потім капусточку.
Коли все це вже готове, починаю тушити борячок.
Перед тим зварений буряк, тру на терці(для буряків), кладу на розжарену сковородку і додаю, столову ложку оцту, томату, сметанки і дорізаю до цього всього солодкий перець. Все це тушу десь до 10 хвилин, а потім опускаю в каструлю. Все разом ще варю десь 3хвилини.
Накриваю каструлю кришкою і борщик настоюється.
Взагалі знаю що борщ добрий, коли трошки постоїть, нічку наприклад.
А коли накладаю в тарілку додаю ще сметанки і петрушки.
Смачно. Ням ням :)
« Останнє редагування: 04 Квітня 2012, 15:15:24 від advokat »
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Natusya

  • Новачoк
  • Карма +19/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 16
  • Останні відвідини:
    04 Квітня 2015, 00:39:14

    Звідки: Івано-Франківськ
Страви з м'яса
« Прочитано #11 : 14 Квітня 2008, 09:52:22 »

Я уже Рибці розповідала, що знаю дуже смачненький рецепт приготування телятини з чорносливом.
1. Беремо телятинку ретельно промиваємо.
2. М'яско відбиваємо (тоненько, як на відбивні).
3. Сковорідку змащуємо жиром і викладаємо м'ясо (підсмажуємо), а згодом, до нього додаємо ще невелику кількість води (протушуємо).
4. Цибулю нарізаємо півкружельцями, а чорнослив - невеликими кусочками.
5. Якщо м'ясо майже готове, додаємо цибулю та заливаємо сметаною. На закінчення  -  чорнослив, спеції.Ще тушкуємо 5 хв.і страва готова.
 
« Останнє редагування: 04 Квітня 2012, 14:55:15 від advokat »
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    12 Вересня 2018, 11:55:01

    Звідки: Калуш
Нова тема
« Прочитано #12 : 16 Квітня 2008, 12:58:52 »

Ага, і це Наталя мені розказувала, коли ми йшли з кар"єру такі голодні, я мало не захлиснулась слюнями. :frend
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Нова тема
« Прочитано #13 : 16 Квітня 2008, 14:15:20 »

А щоб гарно до столу виглядало, можна ще рулетиками таке м"яско скручувати, щоб чорнослив був як начинка всередині і так протушити. в мене знайома робить такі рулетики,  дуже смачні :good   З чорносливом багато чого смачно получається, особливо качка.  Навіть є рецепт борщу з чорносливом, теж смак дуже оригінальний і всім хто пробував подобається. Якось напишу.
Записаний

Natusya

  • Новачoк
  • Карма +19/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 16
  • Останні відвідини:
    04 Квітня 2015, 00:39:14

    Звідки: Івано-Франківськ
Нова тема
« Прочитано #14 : 17 Квітня 2008, 00:01:40 »

З чорносливом багато чого смачно получається, особливо качка.  Навіть є рецепт борщу з чорносливом, теж смак дуже оригінальний і всім хто пробував подобається. Якось напишу.
Напишіть, будь ласка.
Відповідь від: 16 Квітня 2008, 23:59:55
З чорносливом багато чого смачно получається, особливо качка.  Навіть є рецепт борщу з чорносливом, теж смак дуже оригінальний і всім хто пробував подобається. Якось напишу.
Напишіть, будь ласка.
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #15 : 16 Травня 2008, 15:20:00 »

Загалом нічого складного. Просто в кінці додаємо чорнослив до борщу:) Але на Зах Україні багато хто борщ готує досить дивно, тому детальніше напишу :)     
 Борщ як правило варю на курячому бульйоні(бажано щоб домашня була курочка). Коли курка вже готова додаю картоплю порізану не надто дрібно. Поки вариться картопля готую зажарку. Треба натерти на крупній терці буряк та моркву і піджарити на невеликій кількості соняшникової олії (кому не бридка цибуля можна перед тим на сковороді її обсмажити до золотистого кольору і потім вже туди додати моркву та буряк). Злегка це все обсмажуемо, додаємо пару ложок бульйончику, щоб трішки протушилось та томатну пасту. Головне щоб томатної пасти було достатньо, бо якщо пошкодувати, то борщ виходить дивно непривабливого кольору і смак залишає бажати кращого. Деякі господині через те що мало томату додають оцет, взагалі ЖАХ! В ідеалі ще й помідори свіжі протушені додати, тоді смак насичений яким і має бути. коли картопля майже готова даємо зажарку до бульйону, а через хв 5 посічену капусту. Солимо перчимо насмак. І за дві хв до того як виключити вогонь додаю чорносливу підкопченого штучки 4. І ще одне. Дуже важливо не переварити капусту. Не більше 7-10 хв. Якщо молода капуста, то ще менше. Треба враховувати, що борщ ще настоюється і капуста в цей час доходить до необхідної готовності, бо взагалі не смачно їсти борщ де капуста як підгнивша, коли її переварити. Чорнослив надає борщу дуже пікантного і цікавого cмаку. Всім хто пробував подобається. Томатну пасту я на середню кастрюлю додаю цілий пакетик чумак, продаються маленькі такі( десь на 2,5-3 літра). Зелень краще додавати перед подачею на стіл, у тарілку кожному, бо вона жовта і запріла теж не дуже апетитно виглядає:)
« Останнє редагування: 16 Травня 2008, 15:26:05 від advokat »
Записаний

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Нова тема
« Прочитано #16 : 18 Серпня 2008, 01:37:30 »

Печена курочка - легко і смачно-
потрібно - курку охолоджену, - стакан (200) горіхів чищених, стакан зернят граната (десь один великий гранат), цибуля 1-2 середні, мед, майонез, сіль, перець. Горіхи + гранат+порізана середніми кубіками цибуля, солите і наповнюєте цим курку, потім скріпляєте черевце зубочистками, або зашиваєте. Зверху намащуєте соусом:пачка або пів майонезу + 3столові ложки меду(можна більше, кому як подобається) + сіль, чорний і червоний перець. Залишаєте на пів години щоб замаринувалося а потім у духовку на середній вогонь до готовності. Можна також запікати у спеціальному поліетиленовому рукаві, прод. у супермаркетах, щоб була соковитіша. Таку курку зготує навіть новачок на кухні, 10хв роботи, а вечеря розкішна. Смачного! :good
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    12 Вересня 2018, 11:55:01

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #17 : 02 Грудня 2008, 14:20:36 »

сьогодні варила грибний бульйончик. ням ням. Зараз мій Юрко оцінить. :-*

А вчора вечерком запікала реберця свинні. Перед тим їх намаринувала. Дуже смачно і ситно. :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    12 Вересня 2018, 11:55:01

    Звідки: Калуш
Нова тема
« Прочитано #18 : 02 Грудня 2008, 14:37:48 »

запікала реберця свинні.
Тут чуть більше подробиць

я вперше вирішила запекти реберця. Купила свинні, так щоб було побільше м"яска. Порубала на середні кусочки, так щоб вмістились у каструлю. Реберця намаринувала, перець, сіль, лавровий листок, і ще додала приправу до шашликів. Так вони стояли десь 5 годинок.
Потім перемістила їх у  каструля, таку ніби гусятницю з товстим дном. Додала трошки води і тушила. Так як там були прошарки сала, то вони стопились. Час від часу додавала водички щоб не пригоріло. Втушились вони десь за годину часу. На прикінці підкрутила вогонь так щоб трошки припеклись. Смакота. Жир аж по бороді капав. :=) :)
Чимось подібне на тушонку вийшло. :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #19 : 27 Грудня 2008, 15:02:48 »

Про новорічний стіл http://www.ameno.ru/sweethome/tasty/36354.html  :)
Записаний