Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

11 років 2 місяці 17 днів

Автор Тема: Риба та морепродукти  (Прочитано 19803 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #20 : 08 Січня 2012, 20:00:27 »

Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #21 : 20 Лютого 2012, 17:57:00 »

ще у Висоцької Юлії є рецептик з лососем та вершками. Треба глянути
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #22 : 21 Лютого 2012, 11:18:40 »

А ось і млинці з сьомгою від Висоцької http://cook-fish.ru/bliny-s-semgoj-recept-ot-yulii-vysockoj-video/
Відповідь від: 21 Лютого 2012, 11:02:40
Ось тут краще http://www.edimdoma.ru/recipes/18776
Відповідь від: 21 Лютого 2012, 11:03:26
Щось забули в рецепті зазначити, що спочтаку сир викладається на млинець, а потім сьомга
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1195/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 21693
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 21:31:26

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Готуємо їсти
« Прочитано #23 : 21 Лютого 2012, 13:50:59 »

Була б сьомга. А я вже якось і без млинців... :=)

Як то кажуть: "Хто знав біду, той сьомгу без млинців може їсти".
Записаний
Cпочатку приходить російська культура, російська мова, а вже за ними – російські війська!

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #24 : 21 Лютого 2012, 16:03:37 »

Не знаю чи в Калуші в маркетах таке є, але в Франківську ціни на сьомгу дуже знизились в супермаркетах деяких (мабуть в тих, хто налагодив поставки вигідно). За 1 кг стейків сьомги - 59 грн., якщо брати тушку більше 5 кг - 50 грн/кг
Я купляю свіжу охолоджену і сама мариную (слабосолю:)). Дуже простий рецепт. Сьомга, сіль, лимон (можна ще трошки коньячку), під прес в холодильник,  1 доба і сьомга готова до вживання, після набагато смачніша і корисніша. Але за тиждень треба з'їсти. Після того,як сьомга 1 добу промаринується необхідно злити рідину, що утворилась.
Відповідь від: 21 Лютого 2012, 15:57:11
Так що всі гуртом на сьомгу до Франківська  :-D
Відповідь від: 21 Лютого 2012, 15:58:35
маленьке уточнення. сьомга стейки по 69 грн/кг вже (мабуть по причині ажіотажу страшенного :)))
Записаний

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1100
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 17:10:38

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #25 : 22 Лютого 2012, 09:16:51 »

Добре вам, бо в нас стейки по 90-100 грн (принаймні останній раз таку ціну бачила) :( Ми ще купуємо горбушу і голець. Але останнього, на жаль, вже давненько не привозили :(, а така була смакота.... :(
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #26 : 22 Лютого 2012, 10:10:15 »

Вчора зробила млинці з сьомгою і маскарпоне, ще додала зелені трошки (був в холодильнику тільки укроп, а так можна ще у улюблену кінзу і базилік).  Дуже смачно  :good Щось подібне до суші :) Взяла на роботу, сестрі на пробу, якщо з компа нашого Іт-шника фотку можна загрузити, то скину цю красу.
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #27 : 24 Лютого 2012, 16:03:44 »

Прийдеться ще раз робити :) Все умяли моментально :) Вони получаються такі, як на фотці за посиланням, що я скидувала, єдине, що я менше сьомги давала, ніж там, бо виходять перенасичені нею (а хочеьться все-таки і смак млинців відчути). Ще робила з маскарпоне і тунцем.
Відповідь від: 24 Лютого 2012, 16:02:30
http://www.edimdoma.ru/recipes/18776
Записаний

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    12 Травня 2018, 14:04:16

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #28 : 24 Лютого 2012, 16:27:06 »

advokat :) ще пару таких смачних постів :) і я в Франківськ їду на млинці :bouquet:
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #29 : 24 Лютого 2012, 17:14:57 »

Не бачу ніяких проблем  :)
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    12 Вересня 2018, 11:55:01

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #30 : 29 Лютого 2012, 15:09:15 »

смажена рибка
[smg id=2692]
[smg id=2693]
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #31 : 29 Лютого 2012, 15:19:29 »

красота! і смакота мабуть  ;)
Відповідь від: 29 Лютого 2012, 15:19:00
ТО ти пангасіуса смажила?
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    12 Вересня 2018, 11:55:01

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #32 : 29 Лютого 2012, 15:32:28 »

смакота ще та, то філе хека.
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #33 : 29 Лютого 2012, 17:06:23 »

Тоді дійсно смакота. Люблю королівського хека з томатом та овочами різними тушеного. всякий там перчик даю, помідорки
Записаний

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1100
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 17:10:38

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #34 : 29 Лютого 2012, 17:24:42 »

і ми так робимо рибку  :frend з перцем, цибулькою, морвичкою, помідорками, зеленню, спеціями і лимонним сочком. Але не з томатом, а з вершками(сметанкою) або навіть і без :)
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    12 Вересня 2018, 11:55:01

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #35 : 29 Лютого 2012, 17:43:33 »

напишіть рецепт приготування. Тушеного королівського хека :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #36 : 29 Лютого 2012, 17:59:31 »

просто трошки обсмажену (без муки або в муці) рибку заливаєш сметанкою (я часто змішую і сметанку, і томатну пасту) + протушені на окремій сковороді овочі (перчик болгарський соковитий, з цибулькою і помідорками), додаєш спеції на смак, 20 хв.  і вуа-ля... )))))))
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    12 Вересня 2018, 11:55:01

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #37 : 02 Березня 2012, 21:55:50 »

знову я  :)
запечена скумбрія. Перед запіканням була маринована у соусі:лимонний сік, сіль, мелений перець червоний, білий та чорний, дрібно нарізаний кріп, мав бути ще часник, але часнику не було, то я дала аджику від Адвокат (болгарський перець з часником). Мало маринуватись пару годин, але в мене маринувалась цілу ніч. В животик рибки напхала лимон та петрушку. Смакотааааа.
[smg id=2706]
[smg id=2707]
 
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    12 Травня 2018, 14:04:16

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #38 : 02 Березня 2012, 22:20:15 »

молодець Рибка, дуже апетитне фото :)
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    12 Вересня 2018, 11:55:01

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #39 : 06 Березня 2012, 20:34:07 »

Ой скільки часу я вагалась, на рахунок тушеної риби. Пів дня була у пошуках рецепту.
І от приготувала.
Риба тушена з овочами

надихнув мене цей рецепт
http://www.djurenko.com/cooking/semga-2.html#more-4732

різниця була в тому що у мене не було сьомги, а замість неї я використала філе хека.

Філе хека, я замаринувала в суміші приправ для риби,посолила і поставила на пів години маринувтись. Згодом обмакала в муку та обсмажила на гриль сковороді. приблизно по 2 хвилинки з кожної сторони.

Овочі
Цибулю нарізала півкольцами, моркву кубиками, селеру соломкою, перець соломкою, тушила 10 хвилин, потім помішала, посолили, поперчила, додала базилік та імбир. Додала консервована суміш(фасоля, кукурудза,морква), тушила ще 15 хвилин. Додала хек, залила всю смакоту томатною пастою розбавленою з водичкою, і тушила ще 10 хвилин.
смакота така, що словами не передати. Я дуже задоволена, всім раджу.
Ну і звісно фото. :)
[smg id=2734]
ось в такій сковорді тушилось.
[smg id=2735]
ось така смакота.
 
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.