Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

16 років 8 місяців 28 днів

Автор Тема: Салати і холодні закуски  (Прочитано 64378 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Svit

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +239/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 864
  • Любов не мислить зла
  • Останні відвідини:
    21 Січня 2012, 06:11:35

    Звідки: Iзраiль
Салати і холодні закуски
« : 12 Жовтня 2007, 17:12:29 »

Без цих страв не обходиться жодне українське застілля  ;)
П.С. Повідомлення для зручності перенесено з теми "Готуємо їсти" . Тому продовжуємо ;), ділимось смачнющими рецептами салатиків і холодних закусок
(Модератор)

Дуже смачний салат з курятиною
В1дварити м ясо,пор1зати на кусочки,квадратики...
В окрему миску:
Листя салату 1 багато вс1ляко1 зелен1,листочки молоденького бурячка,червоного.
Ог1рки,пом1дори,якщо е то сорт Чер1,малесеньку,щоб не нар1зати,або прост1,але р1зати не дуже м1лко...
Синя цибуля кружельцями
Гор1шки кедров1 1 гарбузян1
Запрвити оливковою ол1ею,лимоном,с1ль по -смаку
А м ясо готове покласти зверху,на салат 1 перем1шати вже п1сля подач1...
Дуже смачна закуска,1 корисний салат....
))))))))) :drink
« Останнє редагування: 05 Квітня 2012, 08:58:34 від ksenya »
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #1 : 21 Листопада 2007, 22:56:52 »

Мікрохвильовку використовую кожного ранку, готую гарячі бутерброди.
Хлібчик, масло, ковбаска салямі, сир і на 1-2 хвилинки. Смакота. :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #2 : 15 Лютого 2008, 16:16:52 »

Шановні жінки, ви що нічого смачненького не готуєте?
Ану бігом пишіть що ви готуєте. :)
А може у нас і чоловіки є, які вміють і готують щось смачненьке.

Салатик(наз. незнаю)
Все робиться слоями.
Спочатку ми кладемо на дно салатниці варені кусочки курятини, дрібно нарізано.
перемащуємо майонезом.
Потім слой шампіньйонів маринованих(нарізаних)
знову перемащуємо майонезом
варені яйця (нарізані)
знову перемащуємо майонезомї
сир (натертий)
знову майонезом перемащуємо
дрібно нарізані крабові палички
перемащуємо майонезом.
Салатик має постояти, хоча б годинку, щоб все пропиталось.

Обов"язково все кладемо слоями, і зверху кожний слой мастимо майонезом.
Получається така нібито шуба.
Смачно, дуже смачно виходить. :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #3 : 09 Квітня 2008, 15:23:44 »

 Є один дуже смачний і легкий в приготуванні салатик. Називається "Мадрид"
  Все, що потрібно це відварене філе курки, помідори свіжі, грибочки мариновані ( шапмінйони або маслята), оливки (а можна і без них хто не любить), зелена цибулька. Все це заправити майонезом і получиться досить ситний і легкий на шлунок салатик! :)
Записаний

Ірчик

  • Початківець
  • *
  • Карма +9/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 47
  • Останні відвідини:
    29 Червня 2011, 22:02:29

    Звідки: Kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #4 : 09 Червня 2008, 11:48:05 »

Спробуйте зробити салатик, думаю, що всім сподобається: 4 помідорки середні + 1 пачка соленого крекеру (можна з цибулею) + майонез + часнок. Помідори нарізають півкільцями, а печення ломається. Можна ще добавити зеленої цибульки і ... Істи. Смачного
Записаний
"Бог тримає весь світ в своїх руках"

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #5 : 09 Червня 2008, 15:31:19 »


Спробуйте зробити салатик, думаю, що всім сподобається: 4 помідорки середні + 1 пачка соленого крекеру (можна з цибулею) + майонез + часнок. Помідори нарізають півкільцями, а печення ломається. Можна ще добавити зеленої цибульки і ... Істи. Смачного

Знаю дещо подібний рецептик. Також входять помідори, часник, але замість крекерів сухарики звичайні з пакетиків (можна з якимось смаком цікавим, я додаю з «хріном і холодцем»), також твердий потертий сир, все заправляється майонезом.
Записаний

beauty

  • Постійний користувач
  • ***
  • Карма +87/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 243
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2021, 21:27:23

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #6 : 23 Серпня 2008, 23:50:30 »

Канапки: сірий хліб мажемо майонезом, зверху викладаємо кусочок оселедця, дольку ківі і 3-4 горішги арахісу. Виходить оригінальне поєднання соленого і солодкого.
Записаний
If one doesn't have what one loves one must love what one has

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #7 : 17 Листопада 2008, 20:20:08 »

Салат з сиру та шинки: сир голандський(кубики), шинка, огірок свіжий(тоненькі чотирикутнички 2-3мм ширина 50мм довжина  ;)), кукурудза, майонез.  :good

Запіканка з курячим мясом: куряче філе дрібно порізати, картопля на тонкі кружечки, цибуля тонкими кільцями, сметана з майонезом - соус, сир голандський.
Нижні 2-3шари картопля (сіль, перець) далі цибуля тонкий шар, куряче мясо(посолити, поперчити), залити соусом + вода, за 5хвилин до готовності посипати  потертим сиром. 25хв в мікрохвильовій.
Смачного!
Записаний

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #8 : 30 Грудня 2008, 02:04:49 »

Салат "Бичок"
Нам потребуется:
Печень трески - 200 г,
Рис отварной - 250 г,
Огурцы соленые - 4 шт.,
Яйцо - 5-7 шт.,
Маслины для украшения,
Зелень петрушки - 1 пучок,
Зеленый лук - 1 пучок,
Редис - 150 г,
Долька лимона для украшения,
Зеленый салат для украшения.

Что делать:Яйца сварить вкрутую, белок яйца измельчить, желток оставить для украшения блюда.Зелень измельчить, оставить немного петрушки для украшения. Рис, зелень, яичный белок, измельченные на крупной терке огурцы (один оставить для украшения), печень трески соединить, перемешать. На блюде из салатной массы сформировать мордочку бычка с рогами.Посыпать "бычка" измельченным в крошку желтком.Из маслин сделать "бычку" глаза и ноздри, из лимонной цедры - кольцо в нос, из огурца вырезать уши.
Подавать, украсив салатными листьями, дольками редиса и зеленью петрушки.
Записаний

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #9 : 12 Січня 2009, 16:08:56 »

Салат из шампиньонов слоеный   :good
Шампиньоны мелко нарезать и обжарить на растительном масле до готовности. Морковь натереть на крупной терке, лук мелко нарезать и обжарить отдельно. Орехи измельчить. Чернослив распарить, освободить от косточек и нарезать соломкой. Все продукты охладить до комнатной температуры. Лук, морковь, орехи и чернослив соединить, размешать. Выложить на блюдо слоями: грибы, затем слой смеси, снова грибы и т. д., каждый слой смазывая майонезом. Готовый салат украсить половинками чернослива и орехами.
      
Ингредиенты:шампиньоны 500 г,лук 5 шт, морковь 3-4 шт, ядра грецких орехов 1 стакан, чернослив 200 г, майонез.

Бутерброди.

Мелко нашинковать лук и спассеровать его на сковороде. Нарезать шампиньоны ломтиками и припустить их в небольшом количестве воды (так, чтобы вода покрывала дно посуды) до полного ее испарения.
Нарезать кубиками варёную телятину. Все смешать, посолить, поперчить по вкусу, заправить майонезом.
Нарезать хлеб. Намазать на него масло, потом - приготовленный салат.
Дуже смачно.
Відповідь від: 12 Січня 2009, 15:25:18
Для любителів червоної риби: http://www.good-cook.ru/salat/salat_135.shtml
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #10 : 25 Серпня 2009, 18:45:59 »

Для тих, хто любить гострі страви. Рецепт дуже смачної сирої аджики. Через м"ясорубку прокручуємо 1,5 кг червоного солодкого перцю (тільки не ратундру), 2-5 шт. червоного гострого прецю, 300 гр часнику. Додаємо 200 гр цукру, 2 ст. л. солі, 100 гр оцету. Добре перемішуємо і розливаємо в банки, накриваємо звичайними пластмасовими кришками і в холодильник або підвал (якщо там достатньо прохолодно). Кажуть, що зберігається до 2-х р.р. Обманюють. З"їдається набагато швидше :).Це рецепт приблизно на 4 півлітрові банки. Таку аджику можна ще й в борщик додавати зимою.
Записаний

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #11 : 01 Вересня 2009, 19:56:30 »

Вітамінний салатик: терта морквина, тертий голандський сир, майонез та чорний перець. Можна використовувати для приготування бутербродів.  ;)
Записаний

beauty

  • Постійний користувач
  • ***
  • Карма +87/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 243
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2021, 21:27:23

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #12 : 27 Жовтня 2009, 12:08:12 »

Дівчата, а хто пробував дома робити майонез? Бо в неті є купа рецептів, але, якщо вже хтось робив і вам вдався, напишіть, please :)
Записаний
If one doesn't have what one loves one must love what one has

bornslippy

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +561/-2
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 4418
  • Самса Тандирная
  • Останні відвідини:
    30 Липня 2017, 19:43:46

    Звідки: Kalush Acid City
Готуємо їсти
« Прочитано #13 : 27 Жовтня 2009, 13:03:38 »

майонез краще не їсти.
Записаний
Прохання коли звертаєтесь до мене "ви", "вас" ,тощо не пишіть з великої букви. Вважаю це дрібним підлабузництвом. і поганим тоном.

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #14 : 27 Жовтня 2009, 13:35:51 »

майонез краще не їсти.
Домашній якраз можна. :unknow

Але теж не вмію його готувати.  :)
Хто таки наважиться дайте знати.  ;)
Записаний

bornslippy

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +561/-2
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 4418
  • Самса Тандирная
  • Останні відвідини:
    30 Липня 2017, 19:43:46

    Звідки: Kalush Acid City
Готуємо їсти
« Прочитано #15 : 27 Жовтня 2009, 14:51:23 »

олія, яйця і спеції за смаком, а ну і сіль, і все міксером змішати. але все одно краще не їсти, тобто їсти ,але мало, бо погано засвоюється.
Записаний
Прохання коли звертаєтесь до мене "ви", "вас" ,тощо не пишіть з великої букви. Вважаю це дрібним підлабузництвом. і поганим тоном.

Ne-TA

  • Старожил
  • ****
  • Карма +218/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 359
  • Життя-не ті дні,що пройшли,а ті,що запам'ятались
  • Останні відвідини:
    24 Грудня 2012, 18:18:30

    Звідки: Лесі Українки
Готуємо їсти
« Прочитано #16 : 21 Грудня 2009, 01:28:22 »

Записаний
Не статками багатими, а в сльозах каяття,
Ми все частіше втратами вимірюєм життя.
       

Ne-TA

  • Старожил
  • ****
  • Карма +218/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 359
  • Життя-не ті дні,що пройшли,а ті,що запам'ятались
  • Останні відвідини:
    24 Грудня 2012, 18:18:30

    Звідки: Лесі Українки
Готуємо їсти
« Прочитано #17 : 29 Грудня 2009, 19:03:36 »

Записаний
Не статками багатими, а в сльозах каяття,
Ми все частіше втратами вимірюєм життя.
       

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #18 : 07 Січня 2010, 15:40:27 »

Дуже оригінальний салатик "тигриковий". +1 Приготу. на Старий Новий рік, як раз коли за Китайським календарем рік Тигра настає здається  :)
Записаний

Ne-TA

  • Старожил
  • ****
  • Карма +218/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 359
  • Життя-не ті дні,що пройшли,а ті,що запам'ятались
  • Останні відвідини:
    24 Грудня 2012, 18:18:30

    Звідки: Лесі Українки
Готуємо їсти
« Прочитано #19 : 08 Січня 2010, 22:35:21 »


Відповідь від: 08 Січня 2010, 01:07:43
Ще дуже смачна фарширована цвітна капусточка.

Беремо капустину, можна не дуже сильно щільну, трішечки відварюємо,тільки трішки, і якщо щільненька, то проріджуємо, а якщо ні, то напихаємо фаришиком, формуємо такий собі колобочок, можна не одну , а зразу декілька, ставимо всі на протвіньку, трішки і вигляді клітиночок поливаємо майонезом і в духовку. Коли гарненько підрум'янились, пропихаємо дерев'яною шпажкою (така як зубочистка, тільки більша), якщо легенько заходить, значить готово. Викладаємо ціленькі колобочки на тарілочки, прикрашаємо по краях петрушкою, зверху можна знову майонезом (клітиночками) , хто як придумає так і прикрасить  і на стіл.
Смачного! 

                                    САЛАТ "РІЗДВЯНИЙ"

Записаний
Не статками багатими, а в сльозах каяття,
Ми все частіше втратами вимірюєм життя.