Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

10 років 9 місяців 21 день

Автор Тема: Консервування  (Прочитано 17888 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +960/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2895
  • Останні відвідини:
    Вчора в 18:51:24

    Звідки: Калуш
Консервування
« Прочитано #20 : 29 Серпня 2013, 22:35:54 »

Завтра йду рвати груші. :)Корицю не дам, бо Юрко не любить :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Консервування
« Прочитано #21 : 29 Серпня 2013, 22:45:13 »

Я би тоді спробувала каєнський перець додати :)
Відповідь від: 29 Серпня 2013, 22:37:38
Хтось, ще до мене, придумав груші з перцем ))) Правда, там в варіанті варення-соус (з додаванням трьох видів перцю - червоний, чорний, білий) до мясних блюд. А  я спробую невеличку порцію саме з каєнським, але так, щоб це був десерт. То все результат моєї любові до шоколаду з таким перцем. З грушкою, думаю, також подружиться :)
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +960/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2895
  • Останні відвідини:
    Вчора в 18:51:24

    Звідки: Калуш
Консервування
« Прочитано #22 : 30 Серпня 2013, 11:03:16 »

Адвокат, тобі треба на кулінарну передачу, в тебе талант до кухні :) :bouquet:
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1193/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 21039
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 09:50:28

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Консервування
« Прочитано #23 : 30 Серпня 2013, 11:30:40 »

подумала а чи не додати б ще корицю
Абсолютно сумісне, навіть я б сказав потрібне і для яблук і для груш. Але для мене то би вже було на половину неїстівне  :=)

Рибка вже писала. Тому треба як у "Званій вечері" вивідувати чи потенційні споживачі не проти ;)
Відповідь від: 30 Серпня 2013, 11:29:39
Ну і є тепер купа людей з алергією  :(
Записаний
Cпочатку приходить російська культура, російська мова, а вже за ними – російські війська!

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Консервування
« Прочитано #24 : 30 Серпня 2013, 12:15:45 »

Значить з перцем підійде Тобі :)

Відповідь від: 30 Серпня 2013, 12:15:15
Але то точно вже знову ж таки без цитрусових.
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +960/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2895
  • Останні відвідини:
    Вчора в 18:51:24

    Звідки: Калуш
Консервування
« Прочитано #25 : 01 Вересня 2013, 14:15:20 »

ну що ж про варення.
За 5 бальною шкалою на 3+.
Чому? Як на мій смак за солодке, потрібно менше цукру, і запах цитрусових сильно перебиває смак і запах груш :unknow
Краще робити без апельсина, і тільки маленький лимон. Я давала і апельсин і лимон без шкірки.
Але так для колекції варення підійде, все ж щось інакше чим завжди :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Консервування
« Прочитано #26 : 01 Вересня 2013, 20:42:22 »

Шкода, що такий невдалий експеремент :(
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +960/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2895
  • Останні відвідини:
    Вчора в 18:51:24

    Звідки: Калуш
Консервування
« Прочитано #27 : 01 Вересня 2013, 21:02:24 »

на то ж він і експеримент, варення не пропаде, ми його скоро згамаємо.  :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Консервування
« Прочитано #28 : 02 Вересня 2013, 09:13:40 »

на мій смак за солодке, потрібно менше цукру
З цукром нічого не придумаєш, інакше зіпсується варення.
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Консервування
« Прочитано #29 : 11 Вересня 2013, 11:34:39 »

Потрібна допомога досвідчених "маринувальників" грибів :) Хто має перевірені рецепти? Вчора мені підкинули 10 кг білих грибочків, хочу пару баночок закрити.
Відповідь від: 11 Вересня 2013, 11:32:32
Дехто каже, що їх трбеа 4 годиди  :o варити попередньо. В неті читала, що достатньо і 40 хв.  :unknow
Відповідь від: 11 Вересня 2013, 11:34:00
Ото написала. "треба 4 години" :)
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1193/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 21039
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 09:50:28

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Консервування
« Прочитано #30 : 11 Вересня 2013, 11:41:02 »

Та ну. То щось довго. Вони від того м'якші не стануть.
Я раз робив маслюки. Варив 20 хв. вже в маринаді у банках з закатаними кришками (і скобами, щоб не стрілили). Оцет яблучний.
Через кілька місяців при відкритті кришки був приємно вражений відсутністю запаху оцту!
Гриби мабуть можна було б навіть підсмажити.
Оцет правда був домашній. Ну і маслюки то не білі. Мариновані маслюки значно смачніші.
Записаний
Cпочатку приходить російська культура, російська мова, а вже за ними – російські війська!

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Консервування
« Прочитано #31 : 11 Вересня 2013, 11:52:47 »

На жаль маслюків не принесли. Я їх також більше люблю :)
Записаний

hacjka

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +118/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 540
  • Останні відвідини:
    15 Квітня 2018, 17:55:49

    Звідки: Kalush, Україна
Консервування
« Прочитано #32 : 11 Вересня 2013, 14:06:50 »

 :=)нині назбирав купку маслюків(по дорозі з лісу вже валили)
будем пробувати мариновані(чесно,ще не ів іх)
самі смачні гриби які я колись пробував -це солені Грузді!!!
 :Pсмакота!!!
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Консервування
« Прочитано #33 : 11 Вересня 2013, 14:34:34 »

Солені грузді то взагалі - вищий пілотаж :) Як закуска саме то. Головне правильно їх приготувати. наш завгосп якось виставлявся за днюху, то приніс грузді власного приготування. Я довго не могла зрозуміти чи то хтось розслабився, чи роззувся. Такий амбре був  :=)
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +960/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2895
  • Останні відвідини:
    Вчора в 18:51:24

    Звідки: Калуш
Консервування
« Прочитано #34 : 11 Вересня 2013, 18:40:45 »

 рік явно грибний :)
гриби я тільки сушу, і морозила трохи :)
закривати не вмію і не берусь  :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1193/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 21039
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 09:50:28

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Консервування
« Прочитано #35 : 11 Вересня 2013, 20:07:50 »

Головне правильно їх приготувати.

Во-во.

Там або все, або нічого!
Раз спробували - більше не пробуєм. То треба мабуть бути москалем у доброму сенсі  :=)
Записаний
Cпочатку приходить російська культура, російська мова, а вже за ними – російські війська!

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Консервування
« Прочитано #36 : 11 Вересня 2013, 20:39:41 »

Гриби вже в процесі :) Частину вчора заморозила. Частину сушимо. З рештою розважаюсь маринуванням. Наразі варяться.
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +960/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2895
  • Останні відвідини:
    Вчора в 18:51:24

    Звідки: Калуш
Консервування
« Прочитано #37 : 16 Вересня 2013, 19:06:03 »

Ірунцю, і мене таке щастя як гриби чекає. Ану кинь рецептик грибочків. :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Консервування
« Прочитано #38 : 23 Вересня 2013, 23:43:07 »

Рибка, щось я одразу не побачила твій пост тут. Знову з грибами вожусь, підкинули ще 5 кг. Я вже навіть спробувала своі мариновані нрибочки (і вижила  :=) ). Тому сміливо ділюсь рецептом. Мені на смак якраз такі, як я люблю. В міру солені і з оцетом без перебору, в результаті до споживання можна навіть не приправляти більшше нічим.
Грибочки ріжемо на куски не дрібні, бо уварюються. Заливаємо в кастрюлі водою та ставимо варитись, не забуваємо додати ч.л. лимонноі кислоти. Першу воду зливаємо, довівши до кипіння, потім вже варимо у новій воді, підсоленій, 40-50 хв. Готовність визначаємо по тому, що перестає утворюватись піна (іі треба збирати) та гриби осідають на дно.
Рецепт маринаду: на 1 л води 2 ст.л. солі, 1ст.л. цукру, 100 гр оцету 9%, 5-6 горошин духмяного перцю та так само чорного горошком, трошки гвоздики, 2-3 лавр.листки. Доводимо ло кипіння.
 А тепер у нас 2 варіанти. 1) Або заливаємо даним маринадом гриби у банках простериоізованих ( я мию содою та сушу в духовці), 2) або проварюємо гриби ще 10 хв. в маринаді та роприділяємо це все по банках (насиченіший смак виходить). В банки ще даю по зубчику часнику. Пастеризую (чи то стерилізую))) це все 40 хвилин і закатую. Перевертаю, як і будь-яку іншу консервацію, догори дригом, накриваю ковдрою і лишаю охолоджуватись.
Відповідь від: 23 Вересня 2013, 23:27:40
Видно та грибна епопея не дасть мені до груш добратись)))
Відповідь від: 23 Вересня 2013, 23:28:36
Ще поділюсь секретом тривалого зберігання сушених грибів.
Необхідно грибочки помістити у склянну ємкість (найкраще в банку), посипати сіллю (без фанатизму, як треба досолите при приготуванні), накрити листком паперу звичайного друкарського, та капроновою кришкою. Перетрусити (щоб сіль розприділилась рівномірно) та залишити в сухому місці до потреби :)  Ні тобі мошок різних, ні вологи. Можна так до 2-х років зберігати (якщо получиться). :)
Відповідь від: 23 Вересня 2013, 23:42:16
Содіваюсь, Рибка, що я встигла до Твоєї грибної епопеї  :frend
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +960/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2895
  • Останні відвідини:
    Вчора в 18:51:24

    Звідки: Калуш
Консервування
« Прочитано #39 : 24 Вересня 2013, 12:11:48 »

Я вже одну партію закрила, і теж спробували, ніби всі живі :=)
Єдине на наш смак можна ще трошки солі і оцту, робила схожим способом.
Чистили, раз варили, другий раз варили в підсоленій воді  і маринад такий же :). Банки мили і сушили в духовці.
Далі зливали всю воду з грибів, заливали маринадом,і закатували. потім це все вже не стерелізували, ніби ще не вистрілило.

Сьогодні Юрка тато знову їде на гриби :=), так що нова серія :=)

Іра, дякую за рецепт :frend
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.