Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

11 років 15 днів

Автор Тема: Консервування  (Прочитано 18905 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 14:58:31

    Звідки: Калуш
Консервування
« : 14 Серпня 2009, 13:01:20 »

іду себе хвалити, я така господиняка, уже закрутила 10 банок огірків, деякі в перемішку з кабачками. Сьогодні буде ще одна партія закруток огірочків, я їх так люблю, а ще б хотіла помідорки закрутити, але не маю перевіреного хорошого рецепта, може хто знає. Напишіть буду вдячна. :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 14:58:31

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #1 : 16 Серпня 2009, 05:56:29 »

невже в Калуші ніхто не закриває помідори? :unknow
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #2 : 19 Серпня 2009, 17:25:42 »

невже в Калуші ніхто не закриває помідори?

В Івано-Франківську закривають :)   
На 1,5 літри води по 80 гр солі, цукру і оцету + перць духмяний та лавровий лист (на смак). Довести до кипіння маринад і залити помідори вже розкладені в банки.  До того як залити маринад в банки я туда окрім помідорів кладу ще стандартний набір всякої трави, що на базарі спеціальними пучками продається + часник (на смак). Залишити помідори в маринаді на 10-15 хв., потім злити, знову маринад довести до кипіння, залити ним повторно помідори і можна закривати. Рецепт роками перевірений, класичний. Можна ще болгарського перчику трошки в банки додати. Стручковий гострий перець додається вже перед тим, як заливати помідори повторно (1-2 кільця, залежно від гостроти перцю).
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 14:58:31

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #3 : 20 Серпня 2009, 14:40:45 »

дякую за рецепт, а можна сказати як ти в ложках кидаєш сіль, оцет та цукор.
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #4 : 21 Серпня 2009, 09:30:56 »

дякую за рецепт, а можна сказати як ти в ложках кидаєш сіль, оцет та цукор.

Приблизно 5,5 - 6 неповних ст. ложок.
Можна ще бочкові помідорки зробити. На 10 літрів води 950 грам солі. Заливаються помідори холодною соленою водою + часник порізаний, кріп, листя хріну. Тримати в прохолоднму місці недоступному для сончного світла приблизно 30 днів. Накрити марлею, абою ще якоюсь тряпочкою, щоб пропускала повітря.
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 14:58:31

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #5 : 29 Грудня 2009, 12:08:29 »

Так, ходили ми сьогодні на базар, за одним а купили як завжди щось інше.

Купили ми клюкву.
От тепер думаю як її приготувати, чоловік нам на базарі розказував що можна зробити джем. Може хтось колись що з неї робив?
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #6 : 29 Грудня 2009, 12:14:54 »

Клюкву ми помололи, а потім додали  цукор- на літру клюкви дві літри цукру. І поставили в холодильник.  :)
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 14:58:31

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #7 : 29 Грудня 2009, 12:24:29 »

Хочу розповісти вам, як готувати холодне варення з чорної смородини. Вона зовсім скоро з`явиться на ринку – отож слухайте.
Потрібно взяти: на 1 кг ягід – 2 кг цукру.
Відібрані ягоди добре помити в холодній воді, висипати в решето, і підсушити. Потім розтерти з цукром в ємальованій карстулі дерев`яною «товкачкою». Можна перекрутити на м`ясорубці, підсипаючи цукор.
Одержану суміш розкласти в чисті, прошпарені кип`ятком і висушені в духовці банки, засипати зверху цукром. Закрити капроновими кришками, під них підкласти пергаментний папір. Зберігати в прохолодному місці.
Таким методом можна готувати пюре з порічок, малини, шипшини, чорниці, клюкви, агрусу. Шипшину, перед приготуванням, треба почистити від насіння та волосків.
Спробуйте – таке варення має смак свіжих ягід!

це схожий рецептик, напевно так і зроблю :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Люся

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +408/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1148
  • Останні відвідини:
    18 Січня 2016, 10:03:14

    Звідки: Хотінь
Готуємо їсти
« Прочитано #8 : 29 Грудня 2009, 13:43:03 »

Можна і так. Але, якщо є підвал, то клюкву (журавлину) можна просто залити холодною, бажано джерельною, або з криниці (без хлору) водою. І час від часу до неї дивитися і якщо зявилась підозра, що прокисає - промити і поміняти. Просто в банці закритій капроновою кришкою. Ягоди залишаються свіжими. Так роблять на Волині (Поліссі), де журавлина росте дуже багато. Журавлину збирають навіть після морозів. Вона тоді стаю солодкою. Минулого року я була на Волині, і навіть сама збирала в лісі журавлину. Зберігала так, як я казала. В холодильнику. З'їли скоріше, ніж вона встигла зіпсуватися. Дуже смачно - з медом.
Записаний
"Готовность индивидуума в любой момент превратиться в вооруженную оппозицию определяет степень его социальной полноценности. Чего можно ожидать от нации, когда в мужчинах воспитывают комплекс вины за естественное желание потрогать парабеллум? Ничего, кроме покорности тупого стада." Г.Водичка

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 14:58:31

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #9 : 29 Грудня 2009, 14:24:15 »

Дякую всім за корисну інформацію. :) Моя журавлина уже готова. 8)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 14:58:31

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #10 : 02 Вересня 2010, 15:32:05 »

Осінь - час закруток :)
Ділимось рецептами :)
Особисто мене цікавить асорті(огірок, кабачок, перчик, помідорка)

Ось рецепт за яким я вже 3 роки закриваю огірки.

Огірки мариновані
На 1л банку
перець горошок,зерна гірчиці(трошки)
половина цибулини
морква, часник
кріп, петрушка
2чайні ложки солі
1 столова ложка цукру
4 столові ложки оцту
стерилізувати 10хвилин.

на дно банки кладемо зелень та приправи, огірки, часничок, зелень. Заливаємо водою. Cтерилізуємо, закручуємо, і зимою ласуємо. :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    12 Травня 2018, 14:04:16

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #11 : 02 Вересня 2010, 17:43:36 »

ми перців багато закрили :)

рецепти тут
http://lubany-b.livejournal.com/134134.html
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Консервування
« Прочитано #12 : 03 Квітня 2012, 16:20:56 »

Газдинь на форумі вистачає, а отже і рецептів в цій темі, думаю, буде вдосталь :)
На вихідних повикладаю улюблені рецептики.
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Консервування
« Прочитано #13 : 15 Жовтня 2012, 14:49:29 »

Так і не виклала рецепти, як обіцяла )))
Зате знайшла класний рецепт, за яким Александрова Любаня готувала перчики якось. Я також дуже люблю такий перець, благо зараз його повно і по хорошій ціні.
Смакота  :good http://blackbabay.livejournal.com/22677.html#cutid1
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 14:58:31

    Звідки: Калуш
Консервування
« Прочитано #14 : 29 Серпня 2013, 10:09:27 »

Шановні газдиньки, може хтось має рецепт грушевого варення, або груш у своєму соці, або грушевого компоту.
Одним словом все що стосується груш і їх закруток. :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Speranza

  • Постійний користувач
  • ***
  • Карма +60/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 183
  • Останні відвідини:
    30 Серпня 2016, 19:21:33

    Звідки: Винниченка
Консервування
« Прочитано #15 : 29 Серпня 2013, 10:57:02 »

Дуже смачний компот з груш та ожини. Мама колись робила 8). Можна стерилізувати груші безпосередньо в банках, заливши цукровим сиропом. Час точно не скажу, але здається до розтріскування першої (як в деяких рецептах з маринованих помідорів). Або попередньо проварити груші в цукровому сиропі (закип"ятити), додати ожину і стерилізувати.
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Консервування
« Прочитано #16 : 29 Серпня 2013, 12:02:03 »

Я колись робила грушевий компот. То звичайним способом клала четвертинки грушок на 2/3 трилітрової банки, додавала сироп (з розразунку на трошки більше, ніж 0,5 л води - 250-300 гр цукру). Сироп кипятила 10-15 хв, заливала ним груші, стерилізувала до 30 хв. До такого компоту на дно банки можна (навіть треба) додати скибочки шікірок лимону чи апельсину. Якось так. Давно вже не робила. :)
Відповідь від: 29 Серпня 2013, 11:58:50
Ще мав би бути добрий грушевий джем.
Такий рецепт цілком пристойний.
750 гр очищенных от кожуры и семечек груш
1 апельсин
1 небольшой лимон
100 гр неочищенного миндаля
70 гр изюма
750 гр сахара


Порезать груши на четвертинки

Апельсин и лимон порезать на дольки и удалить семечки(если есть)

Прокрутить через мясорубку груши,апельсин и лимон

Сложить в ПЛАСТИКОВУЮ емкость (чтобы не окислилось)

Засыпать сахаром,перемешать и убрать в холодильник на 8-10 часов

Выливаем в кастрюлю с толстым дном,ставим на огонь и варим,помешивая 40 минут (надолго без присмотра не оставлять-густеет и прилипает ко дну)

Изюм распарить
Через 40 минут всыпать изюм и проварить 5 минут,всыпать орехи и 2 минуты

Выключить и сразу разложить в простерилизованные банки и закатать

Єдине, що я би ізюм не додавала, на мою думку зайвий.
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2905
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 14:58:31

    Звідки: Калуш
Консервування
« Прочитано #17 : 29 Серпня 2013, 14:16:40 »

гарний рецепт, мало б бути смачно, зроблю і обов'язково скажу.
І ще лимон і апельсин від шкірки чистити?
ізюм давати не буду. мигдаль дам.
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Консервування
« Прочитано #18 : 29 Серпня 2013, 14:37:17 »

На твій смак.
Шкірка все-таки дає особливий аромат та гірчинку приємну. Можна натерти цедру окремо і приправити ваніллю. А мякоть разом з грушами через мясорубку пропустити.
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Консервування
« Прочитано #19 : 29 Серпня 2013, 20:19:06 »

Ти мене заразила тими грушами :) По дорозі додому подумала а чи не додати б ще корицю в частину джему. Подивилась в неті чи сумісно, навіть знайшла рецепт варення грушевого з корицею (додається при варінні). Гадаю, мало б бути досить цікаво. Можеш спробувати  ;) Але в порцію з корицею цитруси краще вже не давати мабуть :)
« Останнє редагування: 29 Серпня 2013, 22:36:24 від advokat »
Записаний