Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

11 років 3 місяці 21 день

Автор Тема: Десерти, випічка, солодкі страви  (Прочитано 72705 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2907
  • Останні відвідини:
    18 Жовтня 2018, 10:49:58

    Звідки: Калуш
Десерти, випічка, солодкі страви
« : 10 Червня 2008, 22:28:39 »

Ну що ж, дівчата, викладаємо випробувані (або такі, що в силу власного кулінарного досвіду здаються вартими уваги) рецепти смачних десертних страв та всілякої випічки     :)

Цитувати (вибране)
Привіт. Хочу поділитись смачненькими солодкими бутербродами: білий хліб помастити згущеними молоком і порізати кільцями банани. Дуже швидко і вкусно. (Особливо коли гості нагрянули  )
Хочу подякувати Ірчику за хороший рецептик.
Щойно зробила такі солоденькі канапочки.
На печиво "Марія", помастила згущене молоко, а зверху поклала банани(перед тим їх помнула виделкою), таке смачнюще  :popkorn. І ще до цього зробила зелений чай з жасміном. ням ням. :)
« Останнє редагування: 05 Квітня 2012, 10:13:29 від advokat »
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Ассоль

  • Старожил
  • ****
  • Карма +202/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 335
  • Останні відвідини:
    12 Вересня 2012, 23:00:28

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #1 : 20 Серпня 2008, 22:39:59 »

А я люблю готувати десерти.
Щоб приготувати мій улюблений десерт потрібно:
Банан ,ананас ,ківі, шоколад (топлений), вершки (пінка).
Беремо банан розрізаємо по полам викладаємо у вигляді місяця заливаємо топленим шоколадом .
Ананас (краще з банки порізаний кружельцями) розрізаємо тільки з однієї сторони( з низу чи з верху) і викладаємо(закладаєм) з верху на банан.По середині або з боку (розвиваємо фантазію  :D) заливаємо вершки (У вигляді піраміди) посипаємо тертим шоколадом.Ківі також нарізаємо кружельцями і просто прикрашаємо.
Смачного.  :)

Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Десерти, випічка, солодкі страви
« Прочитано #2 : 02 Грудня 2008, 14:23:17 »

А я відкопала рецепт такого суперського сирника!!! БОМБА :good Пізніше напишу що там до чого. Дуже смачний!!
« Останнє редагування: 04 Квітня 2012, 15:59:15 від advokat »
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2907
  • Останні відвідини:
    18 Жовтня 2018, 10:49:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #3 : 02 Грудня 2008, 14:27:00 »

ооо, кльово, я правда ніколи пляцки і торти не пекла, але колись починати треба. :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #4 : 02 Грудня 2008, 14:28:01 »

Мене на випічку прорвало під час вагітності:) Мабуть, нема такого, що я вже не пекла:)))
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #5 : 02 Грудня 2008, 17:01:04 »

Сирник
 Тісто: 0,5 л муки, 2 яйця, 200 грам цукру, пачка вершкового маргарину, 0,5-1 пакетика порошку для печива (пакетик як правило 80 грам). Як замішувати тісто думаю ви знаєте:) Маргарин має бути м"ягким.
Сир:  Дуже добре відтиснений(у марлі) сир мелеться через м"ясорубку (1,5-2 кг). Додаємо пачку м"ягкого масла, 8-10 взбитих яєць (білки та жовтки бажано окремо, тоді масса получається пухкішою; жовтки з 1 стаканом цукру). Додаємо родзинки + 2 стол ложки муки + 1 пакетик ванільного цукру ( Увага!!! якщо у вас чиста ваніль, то її набагато менше треба дати).
Розкатати тісто для стандартної прямокутної форми для випікання, намастити взбитим білком, зверху викладається сир (він має бути трошки рідкуватим, не переживайте, зате сирник получиться дуже ніжний). Зверху змащуємо взбитим яйцем (1 яйце + жовток від того, яким мастили тісто). готовий сирник поливаємо розтопленим шоколадом зверху. Випікаємо сирник при температурі 150-200 градусів близько 45 хв. Готовність тіста найкраще перевірити зубочисткою його проткнувши, якщо до зубочистки пристане тісто, начить воно ще не готове. Вкуснятина необыкновенная!!! Головне щоб тісто було готове, бо сам сир все рівно, поки гарячий, не затвердіє.   В принципі в приготуванні нічого складного нема:) Головне і самій встигнути хоча б кусочок попробувати:)))
Записаний

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #6 : 02 Грудня 2008, 17:07:24 »

Вже є відчуття зимових свят  :good, будем пробувати і сирник
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #7 : 02 Грудня 2008, 17:09:03 »

Мені іноді навіть ялинкою пахне :=) так вже свят зимових хочу
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #8 : 05 Грудня 2008, 10:20:50 »

Ще забула написати. Форму для випікання намастити маргарином і зверху трошки посипати мукою, а тоді вже тісто викладати:)
Записаний

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #9 : 05 Грудня 2008, 11:21:42 »

Форму для випікання
А форма має бути велика(стандартного розміру), чи менша.  :-[
Записаний

Ассоль

  • Старожил
  • ****
  • Карма +202/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 335
  • Останні відвідини:
    12 Вересня 2012, 23:00:28

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #10 : 05 Грудня 2008, 22:43:09 »

Сирник
Я прочитала цю назву 10 разів найулюбленіша моя страва.Я зараз така голодна що у мене аж слюні потекли. :D Ви собі не уявляєте. :D
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #11 : 10 Січня 2009, 15:15:47 »

До мене сьогодні прийшло натхнення і я три години на кухні провозилась:) Вже втретє за ці свята спекла сирник :) 

На перше приготувала польський борщик Раніше не любила його, але якось в подруги спробувала і виявився досить так нічо.  Бульйон готувати треба на телятині(я беру лопаткову частину і ріжу на невеликі кусочки). Зажарку з буряка і моркви роблю так само, як і до звичайного українського борщу. В польський борщ капуста не додається. Коли борщ вже майже готовий, додаємо до нього сметану (на 2,5 літрову кастрюльку борщу приблизно 200 гр сметани розведеної 100 гр води + 2 чайні ложки муки). Сіль і перець на смак. В кінці ще ст ложку оцту треба додати або можна(краще) сік 1/4 лимона. Проте все рівно залишаюсь прихильницею борщику класичного українського.

На друге запекла соміка з грибочками. Просто обжарила шампінйони з цибулькою і нафарширувала цією начинкою сома. Можна пузо соматрошки прошити ниткою, що гриби не повилазили:) Змащуємо лист для випічки олією, кладемо рибку і запікаємо до готовності (приблизно 30 хв) в кінці можна зверху полити сумішшю майнеза з тертим твердим сиром та базиліком і пекти ще 5-7 хв, тоді з"являється апетитна скоринка. 
Зараз ще вирішила рогалики з вишнею спекти.  Дуже люблю їх. Хто бажає ось рецептик
 200 гр творогу
 1яйце
 100 гр сметани (бажано домашньої, а не магазинної)
 200 гр маргарину
 2 ст муки
 1/2 ч. л. соди (погасити лимонним соком)
 вишневе варення (щоб були цілі вишеньки) чи будь-яка інша начинка (творог, джем)
 
 Замішуємо тісто (маргарин теплий має бути). Готове тісто ділимо на порційні кусочки( кількість таких кусків залежить від того, якої величини рогалики хто любить) і кожен розкатуємо так, щоб получівся круг. Круг ділимо на 8 частин (получаються трикутнички). Начинку кладемо на ширший кінець і скручуємо в трубочку (формуємо рогалик). Випікаємо до появи румяності (час не засікала), печуться досить швидко). Готові можна посипати цукровою пудрою.
« Останнє редагування: 06 Квітня 2012, 12:07:25 від ksenya »
Записаний

ALANA

  • Користувач
  • **
  • Карма +22/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 56
  • Хочу снігу!!! І до снігу.............
  • Останні відвідини:
    28 Грудня 2011, 12:35:09

    Звідки: Калуш вул.Січових Стрільців
Готуємо їсти
« Прочитано #12 : 06 Грудня 2009, 11:15:41 »

Нині спекла яблучний пляцок. Дала трохи варення, горіхів, манки, яблук. Вийшло - супер. Зараз йду робити пироги з картоплею та сиром і зеленню. Ще зварю борщ.
А ось Вам рецепт суперовського сирнику:
"Польський сирник"
Тісто:
150г маргарину (беру завжди "Сонячний")
150г цукру
1 яйце
0,5 пачки польського порошку для печива
4 ст. л сметани.
муки до густини (як на вареники)
Замішуємо, печемо 3 коржі.
Крем:
1 кг сиру домашнього
3 стак цукру (для тих, хто любить дуже солодке) або 2 стак
3 яйця
ванільний цукор 1 пачку
100г маргарину (теж Сонячний)
1 ст. л. крохмалю
Приготування крему: Сир мелемо на м"ясорубці і разом з іншими продуктами перекидаємо у алюмінієву каструлю, все добре змішуємо і варимо від моменту закипання 10 хв, весь час помішуючи, бо може пригоріти. коли сирна маса почне булькати  - розчиняємо в 100г молока крохмаль і виливаємо в сир, добре перемішати. Ще раз кипне - виключаємо.

Цією гарячою масою заливаємо коржі. З того тіста, що замішується я печу 4 коржі,  а сиру беру 1,5кг. Інші продукти на крем в тій самій кількості. Можу тільки більше цукру ванільного дати.
Люкер: 150г масла, 200г цукру
1,5ст л води
3 ст л какао
Змішати і варити від часу закипання 10-15хв.
Якщо додати трохи оцту - буде блищати.
Я ще додаю ванільний цукор і каву мелену.
Залити зверху пляцок.

Дівчата, якщо маєте рецепт хорошого люкеру - поділіться, бо я їх збираю.
Записаний
Ты поймёшь, что рядом с тобой тот самый идеальный во всём мире, когда ты перестанешь замечать других. Когда точно будешь знать, ощущать телом, что больше никогда не сможешь лечь в постель с кем-то другим. Ты поймёшь, что ты встретила своего мужчину тогда, когда почувствуешь значение слова "ВЕРНОСТЬ"

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #13 : 07 Червня 2010, 11:36:48 »

З полуничкою зараз стільки всього смачного можна приготувати :) Хто знає хороший рецепт тортика з полуницею? Добре б було сметанковий. Рецептів в неті масса, але хочеться чогось перевіреного :)
Записаний

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    12 Травня 2018, 14:04:16

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #14 : 12 Червня 2010, 12:29:59 »

advokat,тримай перевірений(опробуваний) з полуницею,завтра буде ше один
http://lubany-b.livejournal.com/tag/Клубника
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #15 : 07 Січня 2011, 12:52:18 »

Все, я пропала. натрапила на сторінку з випічкою мого улюбленого сирника в різних варіантах. А то мій рецепт хоч і смачний, але хочеться поексперементувати :)    http://lubany-b.livejournal.com/tag/%D0%A1%D1%8B%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA
Записаний

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #16 : 25 Січня 2011, 14:04:48 »

Хто порадить хорошу хлібопіч? Збираюсь купити і не знаю якій надати перевагу  :unknow
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1196/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 21796
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 18:56:31

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Готуємо їсти
« Прочитано #17 : 25 Січня 2011, 14:10:03 »

Любаня радить тільки  Panasonic !!!
« Останнє редагування: 25 Січня 2011, 14:17:35 від Рибка »
Записаний
Cпочатку приходить російська культура, російська мова, а вже за ними – російські війська!

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #18 : 25 Січня 2011, 14:20:04 »

Її досвіду точно можна довіритись :)
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2907
  • Останні відвідини:
    18 Жовтня 2018, 10:49:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #19 : 08 Лютого 2011, 10:07:01 »

Я навіть за листкове тісто не берусь :=), максимум це дріжджове  :)

щоб то таке приготувати, підкиньте ідею, щоб швидко і смачно :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.