Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

16 років 9 місяців 25 днів

Автор Тема: Десерти, випічка, солодкі страви  (Прочитано 122295 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #80 : 19 Січня 2012, 20:19:12 »

та ну Саша, ти захочеш повторити,  :) ну раз така справа, то ось рецепт
http://www.say7.info/cook/recipe/414-Keks-kuragoy.html
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #81 : 23 Січня 2012, 20:09:40 »

сьогодні готувала ось такі конвертики з листкового тіста :) :good з начинкою з кураги та цукатів, в окремі конвертики були з медом та варенням з смородини  :good :good :good
[smg id=2479]
[smg id=2478]
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1102
  • Останні відвідини:
    12 Лютого 2020, 21:00:36

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #82 : 25 Січня 2012, 11:29:04 »

Александр, дякую за пана коту!!!  :bouquet: Смачно!  :good
П.С. Ставлю фото, але поівняно з оформленням Любані в мене - простота
Записаний

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    24 Травня 2023, 20:00:52

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #83 : 25 Січня 2012, 11:58:00 »

А знаєте, що означає "пана кота" або правильніше "панна котта"?
це дуже простий десерт, нічого не треба запікати :)
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #84 : 25 Січня 2012, 13:04:44 »

гугл каже:  "панакота" - тканина кольору варених вершків, "панна -котта" - власне варені вершки.  :unknow
Записаний

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    24 Травня 2023, 20:00:52

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #85 : 25 Січня 2012, 13:13:22 »

моя таку панакоту робила :) варіантів є дуже багато

даю рецепт

Маковая панна-кота с вишнями.
300 мл 35% сливок и 300 мл молока довести до кипения и варить на маленьком огне 15 минут вместе с целым стручком ванили и сахаром (150г), 1/4 горячей смеси залить 15 г быстрорастворимого желатина, хорошо вымешать, вылить обратно в сливочную смесь, все процедить через сито, ввести 1 ст.ложку молотого мака. На дно креманок поместить вишневую смесь, накрыть частью сливок с молоком, украсить вишнями.
Вишни 300г (свежие, или мороженные) засыпать сахаром (100г), дать прокипеть несколько минут, загустить 1 ст.ложку крахмала.
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #86 : 25 Лютого 2012, 23:19:27 »

вчора пекла "Наполеон", як на перші рази, то пів біди  :)
[smg id=2682]
[smg id=2683]
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #87 : 26 Лютого 2012, 00:01:58 »

Тісто купляла чи сама робила?
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #88 : 29 Лютого 2012, 21:10:38 »

то знову я  :)
рецепт з цього сайту http://www.say7.info/cook/recipe/501-Pechene-s.html

[smg id=2695]
[smg id=2696]
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #89 : 29 Лютого 2012, 21:16:37 »

то що таке?
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #90 : 29 Лютого 2012, 21:18:43 »

печенька, з горішками всередині, потім я їх обваляла в меді, і знову у горішки. Там є ссилка з рецептом.
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #91 : 29 Лютого 2012, 21:23:49 »

ніякого стримання у піст))))
Записаний

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    24 Травня 2023, 20:00:52

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #92 : 29 Лютого 2012, 21:51:50 »

Юрко шо руками їв  :=) :)
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1102
  • Останні відвідини:
    12 Лютого 2020, 21:00:36

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #93 : 01 Березня 2012, 10:24:41 »

печенька, з горішками всередині, потім я їх обваляла в меді, і знову у горішки. Там є ссилка з рецептом.
Рибко, ану розкажи які вони на смак, будь ласочка  :-[
А щодо рибки (рецепт універсальний, не лише для хека ;) ), то ми її не обсмажуємо, ну і без муки відповідно. Просто мариновану рибку кладеш на сковорідку і накриваєш кришкою, овочі можна і на тій же сковороді збоку ;) Потім-овочі на рибку + вершки і все. Як казала адвокат "20 хв і вуа-ля" :) А якщо влити трошечки олії і просто викласти рибку не накриваючи зразу, лише мариновану без овочів, то виходить а-ля гриль :) Смакота. Також не довго, 15-20 хв.
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #94 : 01 Березня 2012, 10:45:52 »

Рибко, ану розкажи які вони на смак, будь ласочка
такі вони солоденькі, як цукрові, досить крихкі. Ті кульки які більші більш мягенькі, а які менші більш сухі. Мені сподобалось.
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Готуємо їсти
« Прочитано #95 : 01 Березня 2012, 11:32:45 »

то виходить приблизно пісочне тісто, я так зрозуміла
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +962/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2922
  • Останні відвідини:
    11 Липня 2020, 23:31:29

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #96 : 01 Березня 2012, 11:35:46 »

приблизно  :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1206/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 30265
  • Останні відвідини:
    Сьогодні в 09:03:54

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Готуємо їсти
« Прочитано #97 : 01 Березня 2012, 12:07:31 »

Поки тепле то таке як на печеньках бонжур. А як застигне то вже на пісочне схоже, лиш менш розсипчасте.

Мені особливо посмакувало "на тепло", а Рибці навпаки.  ;)
Записаний
Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас.


ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1102
  • Останні відвідини:
    12 Лютого 2020, 21:00:36

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #98 : 01 Березня 2012, 12:36:51 »

Поки тепле то таке як на печеньках бонжур. А як застигне то вже на пісочне схоже, лиш менш розсипчасте.
Ясно
Записаний

Сонечко+

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +801/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3805
  • Сонячного життя вам, сповненого чудес і сюрпризів!
  • Останні відвідини:
    09 Вересня 2023, 17:33:39

    Звідки: з маминого животика
Готуємо їсти
« Прочитано #99 : 08 Березня 2012, 22:14:58 »

РЕЦЕПТ ЯБЛОЧНОГО ПЛЯЦКА ДО 8 БЕРЕЗНЯ, НАПИСАНИЙ СПЕЦІАЛЬНО ДЛЯ ЧОЛОВІКІВ 

Возьмите из холодильника 10 яиц, положите на стол оставшиеся 7 и вытрите пол, в следующий раз будьте предельно внимательны.  Возьмите таз и разбейте об его угол яйца, вылейте содержимое в таз. Протрите стол от желтков, будьте аккуратны. Итак, у нас в тазу 5 желтков. Теперь возьмите миксер, вставьте венчики и начните взбивать желтки, попробуйте еще раз вставить венчики... теперь до щелчка, взбивайте. Вымойте лицо, руки, шею, спину, вылейте желток из ушей. В итоге у вас в тазу осталовь 2 взбитых желтка, как раз они нам и нужны для пирога.  Обклейте стены и потолок кухни газетой, накройте мебель какой-нибудь тканью.

Пора достать муку, насыпьте 200г в стакан, затем высыпайте в таз с желтками, оставшиеся 800г соберите аккуратно в пакет. Убедившись в том, что потолок и обои обклеены газетой, начинайте взбивать. Примите душ.  Возьмите 4 больших яблока и острый нож, предварительно сбегайте в аптеку и купите йод и бинт. Пора приступать к очистке яблок, обработайте большой палец йодом и забинтуйте его.  Нарежьте яблоки кубиками и помните, нам понадобится 2 яблока, так что в процессе готовки можно съесть только половину.  Обработайте йодом указательный и средний пальцы.  Единственное оставшееся и уже нарезанное яблоко, сбросьте в тазик, подберите с пола упавшие кусочки, промойте их. Взбивайте все миксером, отмойте холодильник, потом засохнет - не смоете.  Теперь выливайте содержимое в сковородку и ставьте в духовку. Подождите час и не увидев ощутимых изменений, включите духовку. Проснувшись, позвоните в "01", откройте окна и духовку. После пережитого, с чувством выполненного долга вам лучше сходить в магазин и купить торт и что-нибудь алкогольное.
Записаний