Вільний форум міста Калушa

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Форуму:

11 років 5 місяців 14 днів

Автор Тема: Десерти, випічка, солодкі страви  (Прочитано 74299 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

advokat

  • Модератор
  • *
  • Карма +722/-1
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2145
  • Останні відвідини:
    20 Вересня 2017, 23:20:40

    Звідки: Івано-Франківськ
Десерти
« Прочитано #20 : 21 Квітня 2011, 12:06:22 »

Дівчата (і не тільки) хто буде паску сам пекти на Великдень? Може є якісь гарні рецептики?  :)
Хочу спробувати від Висоцької творожну приготувати.

Ингредиенты:
500 г сухого, нежирного творога
100 г цукатов и сухофруктов (папайя, дыня, ананас, вишня, клюква, изюм и т.д.)
50 г миндаля
90 г сливочного масла
100 мл сливок
2 желтка
80 г сахара
ванильная палочка

Приготовление:
Творог протереть через сито. Палочку ванили разрезать, вынуть зернышки и добавить в творог.
Изрубить цукаты и сухофрукты, миндаль измельчить в ступке.
Сливочное масло взбить вилкой или небольшим венчиком. Добавить в него сухофрукты, цукаты и орехи.
Взбить желтки с сахаром. Довести сливки до кипения, но не кипятить, добавить их к желткам. На небольшом огне, постоянно помешивая, варить до загустения, затем снять с огня, вымешивать еще 2-3 минуты и остудить.
Добавить в творог масло с сухофруктами и сливочно-желтковый крем. Все аккуратно перемешать.
Выложить форму для пасхи двойным слоем марли и наполнить ее творожной массой. Края марли завернуть крест-накрест, сверху на пасху положить груз и поставить минимум на сутки в холодное место.
Ось так виглядає паска  готова

А ось така ще є з фісташками

Продукты:
500 г творога (сухого и жирного),
0,5 литра охлажденных сливок 33 %,
3/4 стакана сахарной пудры,

 70 г сливочного масла,
2 яйца,
125 г очищенных фисташек,
200 г изюма,
палочки ванили
(или несколько капель ванильной эссенции)
 



Протрите творог через сито. Разрежьте стручок ванили вдоль, потом выньте семена ванили и перемешайте их с творогом. Взбейте сливки с 1/2 стакана сахарной пудры. Размягченное сливочное масло разотрите с 2-3 ложками теплых сливок. Отделите белки от желтков. Оставшуюся сахарную пудру взбейте с желтками, а белки взбейте со щепоткой соли. Измельчите фисташки (так, чтобы получились кусочки разных размеров) и перемешайте с маслом, взбитыми желтками, добавьте эту массу в творог, перемешайте. Введите и осторожно перемешайте взбитые белки. В форму для пасхи положите двойной слой марли, затем выложите творожную массу, края марли заверните крест-накрест. Сверху положите груз и поставьте в холодное место минимум на сутки. Готовую пасху украсьте оставшимися фисташками.


« Останнє редагування: 12 Квітня 2012, 14:05:11 від advokat »
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2907
  • Останні відвідини:
    18 Жовтня 2018, 10:49:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #21 : 20 Вересня 2011, 13:42:31 »

http://forum.say7.info/topic47341.html

йду готувати для коханого  :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Лалія

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +964/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 3210
  • sol ∞
  • Останні відвідини:
    22 Квітня 2016, 19:30:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #22 : 20 Вересня 2011, 13:50:50 »

http://forum.say7.info/topic47341.html

йду готувати для коханого  :)
   Скажеш чи смачно.  ;)

Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2907
  • Останні відвідини:
    18 Жовтня 2018, 10:49:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #23 : 20 Вересня 2011, 15:00:37 »

вже випікається мій грушевий пиріг  :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2907
  • Останні відвідини:
    18 Жовтня 2018, 10:49:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #24 : 20 Вересня 2011, 16:22:38 »


такий смачнющий пиріг вийшов  8) 8) 8)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1102
  • Останні відвідини:
    13 Грудня 2018, 22:22:31

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #25 : 20 Вересня 2011, 16:50:22 »

А смайли які !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :good
Записаний

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    02 Грудня 2018, 19:54:44

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #26 : 20 Вересня 2011, 17:17:41 »

такий смачнющий пиріг вийшов
кидай фотозвіт :) і рецепт в грамах :)
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1102
  • Останні відвідини:
    13 Грудня 2018, 22:22:31

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #27 : 20 Вересня 2011, 17:27:51 »

посилання на рецепт було вище  ;)
Але я також за фотозвіт ! :good
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2907
  • Останні відвідини:
    18 Жовтня 2018, 10:49:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #28 : 20 Вересня 2011, 19:07:22 »

ми вже половину з'їли, вже нема що фотографувати  :=)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    02 Грудня 2018, 19:54:44

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #29 : 20 Вересня 2011, 20:39:13 »

ми вже половину з'їли, вже нема що фотографувати
зараховано :)
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2907
  • Останні відвідини:
    18 Жовтня 2018, 10:49:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #30 : 23 Вересня 2011, 17:20:36 »

Щось мене останнім час підмінили  :)
Спекла щойно печенька, такі добрі з яблучками  :)
Швидко і просто готуються  8)
ось рецепт  :) http://forum.say7.info/topic11551.html
Йду сфотографую  :) як вийшло
Відповідь від: 23 Вересня 2011, 16:41:48
[smg id=2147] [smg id=2148]


Смакує з кавою з молоком
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1102
  • Останні відвідини:
    13 Грудня 2018, 22:22:31

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #31 : 28 Вересня 2011, 10:37:21 »

Рибко, а ті печенька виходять сухі?
Записаний

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1196/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 22108
  • Останні відвідини:
    Вчора в 22:07:17

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Готуємо їсти
« Прочитано #32 : 28 Вересня 2011, 11:34:16 »

Вони напів сухі.
Консистенція така як у хліба.

Як вона писала - дуже йде до молока, або молока з кавою.
Записаний
Cпочатку приходить російська культура, російська мова, а вже за ними – російські війська!

Alexander

  • Ветеран
  • *****
  • Карма +670/-5
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 3342
  • Останні відвідини:
    02 Грудня 2018, 19:54:44

    Звідки: kalush
Готуємо їсти
« Прочитано #33 : 28 Вересня 2011, 12:06:56 »

я такі теж люблю :)
Записаний
поверь малыш, не в пирогах счастье..

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1196/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 22108
  • Останні відвідини:
    Вчора в 22:07:17

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Готуємо їсти
« Прочитано #34 : 28 Вересня 2011, 12:19:21 »

Александр спец по поїданню печеньок  ;)
Записаний
Cпочатку приходить російська культура, російська мова, а вже за ними – російські війська!

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2907
  • Останні відвідини:
    18 Жовтня 2018, 10:49:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #35 : 28 Вересня 2011, 13:11:48 »

http://forum.say7.info/topic6533.html
 пекла вчора сирник, ням нямка. :)
ну дуже смачний.
фото викладу пізніше  ;)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

yurko

  • Адміністратор
  • *
  • Карма +1196/-13
  • Offline Offline
  • Стать: Чоловіча
  • Повідомлень: 22108
  • Останні відвідини:
    Вчора в 22:07:17

    Звідки: Чорновола-Шахтарська-Леніна-Салінарна-Пілсудського
Готуємо їсти
« Прочитано #36 : 28 Вересня 2011, 13:21:59 »

А хіба ще є що фотографувати???  :o
Записаний
Cпочатку приходить російська культура, російська мова, а вже за ними – російські війська!

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2907
  • Останні відвідини:
    18 Жовтня 2018, 10:49:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #37 : 28 Вересня 2011, 13:45:16 »

кусочок для фотографування є  :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.

ksenya

  • Модератор
  • *
  • Карма +303/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 1102
  • Останні відвідини:
    13 Грудня 2018, 22:22:31

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #38 : 28 Вересня 2011, 14:29:30 »

Заначка  ;)
Записаний

Рибка

  • Модератор
  • *
  • Карма +961/-0
  • Offline Offline
  • Стать: Жіноча
  • Повідомлень: 2907
  • Останні відвідини:
    18 Жовтня 2018, 10:49:58

    Звідки: Калуш
Готуємо їсти
« Прочитано #39 : 29 Листопада 2011, 17:00:21 »

http://www.say7.info/cook/recipe/309-Kofeynyiy-krem.html
приготувала таку смакоту :) ще стоїть в холодильнику, потім викладу фото. :)
Записаний
І все буде добре, для кожного з нас.  І все буде добре, настане наш час.