Вільний форум міста Калушa

Різне => Розмови про все => Готуємо їсти => Тема розпочата: Лалія від 18 Серпня 2008, 23:00:15

Назва: Напої
Відправлено: Лалія від 18 Серпня 2008, 23:00:15
 :present_box:Дуже смачний коктель, студентам теж підійде:
 - 2 вершкові морозива,- 100-200 мл кока-коли, 1 стік розчинної кави. Відділити морозиво від корзинки, перемішати морозиво щоб розчинилося, долити кока-колу і всипати каву перемішати -смачного. Раджу до морозива колу зразу всю не доливати, а порціями і зкорегувати кому який смак подобається, так  само і з кавою, співвідношення можна змінювати :good
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Лалія від 14 Січня 2009, 19:34:06
Глінтвей дуже смачний напиток, особливо для зими. :good
Червоне сухе вино(обов"язково гарної якості, бо в процесі приготовуння ми його підігріваємо) + "Суміш для глінтвейну" (продається така суміш в магазині, складається з паличок ванілі, ізюму, імбиру, шкірки апельсину іт.д).
Готувати за рецептом написаним на пачечці від суміші.
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: Ne-TA від 27 Грудня 2009, 17:00:48
Це для чоловічої половини банановий шейк на Новий рік.    :P

(http://www.playcast.ru/uploads/2009/11/15/1333549.jpg)
Назва: Готуємо їсти
Відправлено: РЕАЛ від 12 Червня 2010, 08:49:29
Щоб хоча б трохи полегшити цю жааааару це чудове тепле літо, можна приготувати  :good :good :good

 "Irish Coffee".

(http://s57.radikal.ru/i156/1006/9b/6582e2df727f.jpg) (http://www.radikal.ru)
подвійний еспресо
рідкі вершки, 18% жирності
ірландський віскі (30 мл)
цукровий сироп (20 мл)
кубики льоду (3 шт.), кришений лід.

Вершки збивають з льодом. Віскі і цукровий сироп підігрівають парою на кавоварці для еспресо. Усе це робиться в посуді подачі, куди вливають еспресо. За допомогою барної ложки викладають вершки на поверхню так, щоб вони не звалились донизу :) Так, це непросто, зате ефектно виглядає.
Назва: Напої
Відправлено: advokat від 03 Квітня 2012, 17:45:23
Не спец я по приготуванню різноманітних напоїв. Буду виправлятись :)
Максимально на що я наразі здатна це приготувати молочний коктель з морозивом бананами та полуницею. Завдяки заготовкам перетертої з цукром полуниці, я роблю цей коктель досить часто протягом року.
О, згадала! Вдома є шейкер і я буває балую своїх друзів та домашніх алкогольними коктелями "Мохіто" та "Екстаз".
Мохіто я люблю давно (одна з перших його шанувальниць))). Вирішила спробувати після перегляду фільму "Поліція Маямі" з Колліном Фаррелом в головній ролі. Родом цей коктель з Куби. Для приготування потрібен ром Бокарді, цукор з очерету, тонік швепс класичний, багато м'яти свіжої, лайм, паличка кориці та багато льоду.  На 1 частину рому беремо 2 частини тоніку. Решта на смак.
Ром, тонік, подрібнений лід,  подрібнену м'яту та цукор добре змішуємо в шейкері (якщо немає шейкера - не біда, можна і просто змішати). Залишаємо листочки м'яти для прикраси. Виливаємо в склянку, додаєм дольки лайму, паличку кориці (можна і без неї) та листочки м'яти. П'ємо напій через широку трубочку.
Для "Екстаза" (звучить класно))) потрібно в рівних частинах змішати лікер "Малібу", мартіні бьянко та персиковий сік (коктель для тих, хто любить солоденьке) + багато подрібненого льоду. Шейкер обов'язковий. Добре змішати в шейкері, для утворення пінки. досить смачний коктельчик :)
Назва: Напої
Відправлено: Лариса від 30 Червня 2012, 15:02:49
Здравствуйте. Подскажите пожалуйста. Я купила чай и один из компонентов "гогодзник".Что это за травка? Я кормлю ребенка и не знаю можно ли мне пить такое
Назва: Напої
Відправлено: advokat від 19 Вересня 2012, 15:40:47
Можливо це "брусника" в неті знайшла тільки "гогодзі", "гогодзника" не спостерігала
Назва: Напої
Відправлено: yurko від 19 Вересня 2012, 17:01:03
Зважаючи на той факт, що на весь інтернет лише раз згадується таке слово, і то у нас на форумі, робимо висновок, що то або опечатка, або помилка при прочитанні, або при написанні   :=)

Справді брусниця має у гуцулів назву Брусниця звичайна (Rhodococcum vitis-idaea (L.) Avr.; Vaccinium vitis-idaea L.). Народна назва — брусниця, (ґо́ґодз, гогоци — гуцульська назва). У нас тут правдивих гуцулів нема :=)
А бойки за мовою  так сильно не відрізняються.
Може буковинці її так обізвали. Ну і мало би бути видно ті ягоди, якщо вони не мелені.
Назва: Напої
Відправлено: ksenya від 23 Вересня 2012, 14:15:29
Напевне,найбільш корисний напій-фреш. Зараз робила фреш з яблук,синього винограду,а в другий захід дод ще трошки морквочки.Головне,щоб все було домашнє,ну і випити зразу,бо фреш не варто зберігати
Назва: Напої
Відправлено: Сонечко+ від 10 Березня 2013, 18:17:51
Ніколи раніше не підозрювала, що з імбирю готують саме чай і він дуже корисний, особливо взимку і в період епідемій. Та ще й і смачний та сприяє втраті ваги. :)
А ще виявляється з помідор готують вино. І це не збочення :)
Інформація щодо імбирю:
Приховано: Показати
Имбирь широко используется в восточной медицине, и считается одним из самых полезных натуральных лекарственных средств, помогающих при лечении широкого круга недугов:

• За счет улучшения циркуляции крови имбирь помогает мужчинам усилить свои сексуальные качества;
• Кроме того, имбирь поможет женщинам, испытывающим боли при менструации – он уменьшает уровень простагландинов, которые могут быть причиной спазмов;
• Он обладает заживляющими, противовоспалительными и тонизирующими свойствами, что делает его отличным противопростудным лекарством;
• Корень имбиря оказывает положительное влияние на пищеварение, улучшает кровоснабжение, а так же ускоряет процессы обмена в организме, благодаря чему стал популярным средством для снижения веса;
• Имбирь успокаивает желудок, помогает при диарее, препятствует образованию газов. Он также является отличным природным абсорбентом, благодаря чему помогает устранить тошноту, в том числе и при беременности.

А тепер про те як готувати імбирний чай. Знаю 3 методи (простий, у термосі і імбирний компот)
Спосіб 1. З використанням термоса.
Чистимо корінці, дрібно їх нарізуємо(можна натерти на тертці), кидаємо в термос, додаємо окропу, термос закриваємо, даємо 10-15 хвилин настоятися. Розливаємо по кухлях, додаємо лимон і мед. Імбир, що залишився в термосі, можна залити окропом повторно. На літровий термос я беру приблизно 100 грам імбиру. Спосіб хороший тим, що забезпечує вас гарячим імбирним чаєм на увесь день!
Спосіб 2. Імбирний компот.
 Дрібно нарізаний імбир(тут на терку його терти вже немає сенсу) заливаємо водою і доводимо до кипіння. У захололий готовий компот додаємо мед і лимон.
Спосіб 3. Найпростіший.
Засипаємо в чайник сухий мелений імбир з розрахунку 1 столова ложка на чашку (200 грам води). Заварюємо як звичайний чай, даємо настоятися 10-15 хвилин. Знову-таки, подавати його смачніше і найкорисніше з лимоном і медом.
Смачного і оздоровлюючого чаювання!
Назва: Напої
Відправлено: ББА від 24 Жовтня 2014, 13:44:52
кава 

http://www.youtube.com/watch?v=RY26tdOrMy4