Вільний форум міста Калушa
Різне => Розмови про все => Готуємо їсти => Тема розпочата: Svit від 12 Жовтня 2007, 17:12:29
-
Без цих страв не обходиться жодне українське застілля ;)
П.С. Повідомлення для зручності перенесено з теми "Готуємо їсти" . Тому продовжуємо ;), ділимось смачнющими рецептами салатиків і холодних закусок (Модератор)
Дуже смачний салат з курятиною
В1дварити м ясо,пор1зати на кусочки,квадратики...
В окрему миску:
Листя салату 1 багато вс1ляко1 зелен1,листочки молоденького бурячка,червоного.
Ог1рки,пом1дори,якщо е то сорт Чер1,малесеньку,щоб не нар1зати,або прост1,але р1зати не дуже м1лко...
Синя цибуля кружельцями
Гор1шки кедров1 1 гарбузян1
Запрвити оливковою ол1ею,лимоном,с1ль по -смаку
А м ясо готове покласти зверху,на салат 1 перем1шати вже п1сля подач1...
Дуже смачна закуска,1 корисний салат....
))))))))) :drink
-
Мікрохвильовку використовую кожного ранку, готую гарячі бутерброди.
Хлібчик, масло, ковбаска салямі, сир і на 1-2 хвилинки. Смакота. :)
-
Шановні жінки, ви що нічого смачненького не готуєте?
Ану бігом пишіть що ви готуєте. :)
А може у нас і чоловіки є, які вміють і готують щось смачненьке.
Салатик(наз. незнаю)
Все робиться слоями.
Спочатку ми кладемо на дно салатниці варені кусочки курятини, дрібно нарізано.
перемащуємо майонезом.
Потім слой шампіньйонів маринованих(нарізаних)
знову перемащуємо майонезом
варені яйця (нарізані)
знову перемащуємо майонезомї
сир (натертий)
знову майонезом перемащуємо
дрібно нарізані крабові палички
перемащуємо майонезом.
Салатик має постояти, хоча б годинку, щоб все пропиталось.
Обов"язково все кладемо слоями, і зверху кожний слой мастимо майонезом.
Получається така нібито шуба.
Смачно, дуже смачно виходить. :)
-
Є один дуже смачний і легкий в приготуванні салатик. Називається "Мадрид"
Все, що потрібно це відварене філе курки, помідори свіжі, грибочки мариновані ( шапмінйони або маслята), оливки (а можна і без них хто не любить), зелена цибулька. Все це заправити майонезом і получиться досить ситний і легкий на шлунок салатик! :)
-
Спробуйте зробити салатик, думаю, що всім сподобається: 4 помідорки середні + 1 пачка соленого крекеру (можна з цибулею) + майонез + часнок. Помідори нарізають півкільцями, а печення ломається. Можна ще добавити зеленої цибульки і ... Істи. Смачного
-
Спробуйте зробити салатик, думаю, що всім сподобається: 4 помідорки середні + 1 пачка соленого крекеру (можна з цибулею) + майонез + часнок. Помідори нарізають півкільцями, а печення ломається. Можна ще добавити зеленої цибульки і ... Істи. Смачного
Знаю дещо подібний рецептик. Також входять помідори, часник, але замість крекерів сухарики звичайні з пакетиків (можна з якимось смаком цікавим, я додаю з «хріном і холодцем»), також твердий потертий сир, все заправляється майонезом.
-
Канапки: сірий хліб мажемо майонезом, зверху викладаємо кусочок оселедця, дольку ківі і 3-4 горішги арахісу. Виходить оригінальне поєднання соленого і солодкого.
-
Салат з сиру та шинки: сир голандський(кубики), шинка, огірок свіжий(тоненькі чотирикутнички 2-3мм ширина 50мм довжина ;)), кукурудза, майонез. :good
Запіканка з курячим мясом: куряче філе дрібно порізати, картопля на тонкі кружечки, цибуля тонкими кільцями, сметана з майонезом - соус, сир голандський.
Нижні 2-3шари картопля (сіль, перець) далі цибуля тонкий шар, куряче мясо(посолити, поперчити), залити соусом + вода, за 5хвилин до готовності посипати потертим сиром. 25хв в мікрохвильовій.
Смачного! (http://s14.rimg.info/b0f83c2c547de0527cec796b6978f26e.gif)
-
Салат "Бичок"
Нам потребуется:
Печень трески - 200 г,
Рис отварной - 250 г,
Огурцы соленые - 4 шт.,
Яйцо - 5-7 шт.,
Маслины для украшения,
Зелень петрушки - 1 пучок,
Зеленый лук - 1 пучок,
Редис - 150 г,
Долька лимона для украшения,
Зеленый салат для украшения.
Что делать:Яйца сварить вкрутую, белок яйца измельчить, желток оставить для украшения блюда.Зелень измельчить, оставить немного петрушки для украшения. Рис, зелень, яичный белок, измельченные на крупной терке огурцы (один оставить для украшения), печень трески соединить, перемешать. На блюде из салатной массы сформировать мордочку бычка с рогами.Посыпать "бычка" измельченным в крошку желтком.Из маслин сделать "бычку" глаза и ноздри, из лимонной цедры - кольцо в нос, из огурца вырезать уши.
Подавать, украсив салатными листьями, дольками редиса и зеленью петрушки.
(http://img.passion.ru/food/1229/bch_4.jpg)(http://img.passion.ru/food/1229/bch_5.jpg)(http://img.passion.ru/food/1229/bch_6.jpg)
-
Салат из шампиньонов слоеный :good
Шампиньоны мелко нарезать и обжарить на растительном масле до готовности. Морковь натереть на крупной терке, лук мелко нарезать и обжарить отдельно. Орехи измельчить. Чернослив распарить, освободить от косточек и нарезать соломкой. Все продукты охладить до комнатной температуры. Лук, морковь, орехи и чернослив соединить, размешать. Выложить на блюдо слоями: грибы, затем слой смеси, снова грибы и т. д., каждый слой смазывая майонезом. Готовый салат украсить половинками чернослива и орехами.
Ингредиенты:шампиньоны 500 г,лук 5 шт, морковь 3-4 шт, ядра грецких орехов 1 стакан, чернослив 200 г, майонез.
Бутерброди.
(http://www.russianfood.com/dycontent/images/sm_273.jpg)
Мелко нашинковать лук и спассеровать его на сковороде. Нарезать шампиньоны ломтиками и припустить их в небольшом количестве воды (так, чтобы вода покрывала дно посуды) до полного ее испарения.
Нарезать кубиками варёную телятину. Все смешать, посолить, поперчить по вкусу, заправить майонезом.
Нарезать хлеб. Намазать на него масло, потом - приготовленный салат.
Дуже смачно.(http://www.forum.cosmo.ru/style_emoticons/default/essen.gif)
Відповідь від: 12 Січня 2009, 15:25:18
Для любителів червоної риби: http://www.good-cook.ru/salat/salat_135.shtml
-
Для тих, хто любить гострі страви. Рецепт дуже смачної сирої аджики. Через м"ясорубку прокручуємо 1,5 кг червоного солодкого перцю (тільки не ратундру), 2-5 шт. червоного гострого прецю, 300 гр часнику. Додаємо 200 гр цукру, 2 ст. л. солі, 100 гр оцету. Добре перемішуємо і розливаємо в банки, накриваємо звичайними пластмасовими кришками і в холодильник або підвал (якщо там достатньо прохолодно). Кажуть, що зберігається до 2-х р.р. Обманюють. З"їдається набагато швидше :).Це рецепт приблизно на 4 півлітрові банки. Таку аджику можна ще й в борщик додавати зимою.
-
Вітамінний салатик: терта морквина, тертий голандський сир, майонез та чорний перець. Можна використовувати для приготування бутербродів. ;)
-
Дівчата, а хто пробував дома робити майонез? Бо в неті є купа рецептів, але, якщо вже хтось робив і вам вдався, напишіть, please :)
-
майонез краще не їсти.
-
майонез краще не їсти.
Домашній якраз можна. :unknow
Але теж не вмію його готувати. :)
Хто таки наважиться дайте знати. ;)
-
олія, яйця і спеції за смаком, а ну і сіль, і все міксером змішати. але все одно краще не їсти, тобто їсти ,але мало, бо погано засвоюється.
-
(http://www.playcast.ru/uploads/2009/12/14/1402478.jpg)
-
(http://www.playcast.ru/uploads/2009/12/27/1434165.jpg)
-
Дуже оригінальний салатик "тигриковий". +1 Приготу. на Старий Новий рік, як раз коли за Китайським календарем рік Тигра настає здається :)
-
(http://www.playcast.ru/uploads/2009/08/30/1172710.jpg)
Відповідь від: 08 Січня 2010, 01:07:43
Ще дуже смачна фарширована цвітна капусточка.
Беремо капустину, можна не дуже сильно щільну, трішечки відварюємо,тільки трішки, і якщо щільненька, то проріджуємо, а якщо ні, то напихаємо фаришиком, формуємо такий собі колобочок, можна не одну , а зразу декілька, ставимо всі на протвіньку, трішки і вигляді клітиночок поливаємо майонезом і в духовку. Коли гарненько підрум'янились, пропихаємо дерев'яною шпажкою (така як зубочистка, тільки більша), якщо легенько заходить, значить готово. Викладаємо ціленькі колобочки на тарілочки, прикрашаємо по краях петрушкою, зверху можна знову майонезом (клітиночками) , хто як придумає так і прикрасить і на стіл.
Смачного!
САЛАТ "РІЗДВЯНИЙ"
(http://www.playcast.ru/uploads/2009/12/20/1415404.jpg)
-
Вчора приготувала такий салатик. Рецепт стягнула з нету :)
(http://s.rimg.info/34b23fb4687e89e102e7f1f2be90536a.gif) (http://smajliki.ru/smilie-33105927.html)
0,5 кг очищеных креветок варено-мороженых
яйца 4 шт
100 гр сыра
4-5 ст.л майонеза
зелень (укроп, петрушка, зеленый лук)
сок 0,5 лимона
соль
Фото зроблене перед споживанням :)
Не сваріть за якість, було темно, а в спалаху сіли батарейки :=)
(http://i038.radikal.ru/1005/22/1de4769e7b79t.jpg) (http://radikal.ru/F/i038.radikal.ru/1005/22/1de4769e7b79.jpg.html)
-
І так,креветки,верніше- салат з ними :)
креветки купити в Калуші,то ще та історія,в одному магазині малюсеньки як семушки
і вже чищені тушки непонятного кольору в одну ціну 42 грн за кг.
в другому вже більші,-но по 38,в третьому по 34,-но дуже помяті.
Брав упаковку 0,5кг.нечищені за ціною 16 грн.
останню,поняв шо повезло :)
салат з креветками:
застелити листями салату дно тарілки
решта салату порвати руками (не ножем)
3 шт. зварених яйця
2 невеликі помідори
порізати,розкласти на салат
трохи присолити
(можна ще добавити твердого сиру)
почистити креветки (вони вже були варені)
викласти зверху,хвости креветкам лишив для гламура :)
соус;
я брав вершки,грам 100
трохи гірчиці,сік пів лімона,
мелений білий перець і сіль.
сам робив
сам фотав
а їли всі,навідь дружина,
окрема подяка Рибці за натхнення :)
(http://s16.radikal.ru/i190/1005/d7/b20637d8de23.jpg)
-
Мммм.. Апппппетитно!....
-
старався :-[
-
Готувала вчора салатик, такий як дружина Горця в горах.
Кубиками нарізати сир, м"ясо курки, помідор, багато кропику, пачка сухариків, зелена цибулька. перемішати, заправити майонезом.
Я колись робила схожий з шинки, теж нічого. :)
-
Лалія, а як називається ота страва в горшечках що ти мене частувала :unknow :-[ :bouquet:
Бо смачнезна...
Відповідь від: 12 Липня 2010, 19:55:13
Кубиками нарізати сир, м"ясо курки, помідор, багато кропику, пачка сухариків, зелена цибулька. перемішати, заправити майонезом.
Ой :hot я його теж згадую :) Смачний :)
Певне треба щось перекусити :-[...бо і те згадала і те...мммммммммм мням :)
-
Класний салатик :)
мариновані шампіньйони,варене куряче філе,твердий сир (тертий і не багато), рвані листя салату,майонез, спеції. :)
Ще смачні курячі котлети
філе курки ріжемо кубиками, у цю масу додаємо яйце ( можна і два,залежно скільки філе), дві столових ложки крохмалю,поливаємо майонезом, сіль, перець,різаний кропик,вимішуємо і залишаємо на 20 хв.( якщо спішно, то мож і не лишати ;)) Далі на розігріту сковорідку кладемо отриману масу, яку набираємо столовою ложкою,утворюючи при цьому котлетки. СМАЧНОГО !!!! :bouquet:
-
:), знаю вкуснючий рецепт з шампіньонів
-
Дааааааавввввввваааааааааааааааааййййййййййййййй :davay :davay :davay :davay :davay
-
http://lubany-b.livejournal.com/90943.html?view=1365823#t1365823
-
Я сьогодні цілий вечір перечитую цей сайтик. :good :bouquet:
Якщо завтра в Фуршеті найдем філе індика приготую його, за рецептом з цього сайту. :bouquet:
Та й взагалі, там купу смакоти. :good
Пощастило сім"ї Alexandra.
-
ти бачила Лалія який я там перець :=) на першій сторінці
-
Бачила :good, ви дуже гарна пара. :-* :bouquet:
І фото там супер - природа, квіти, про страви вже мовчу, бо все переглядаю і виникає бажання щось приготувати. :=)
-
Лалія, я вже більше місяця з цього сайтику тягаю рецепти. І кожного разу хвалю дружини Александра. :bouquet:
-
:), знаю вкуснючий рецепт з шампіньонів
Я вже приготувала грибочки. Настоюються в холодильнику. :)
-
:)
-
Рибка, як грибочки :bouquet:
-
Троха вийшли малосолені і заквасні. Я зжер певне половину від всіх зроблених. Печінка мені потім троха розказала, що про мене думає :=)
Отож треба чуть менше гірчиці, а краще брати не надто міцну (таку як поляки роблять) ну і на мій смак тре більше солі ;)
А ЗАГАЛОМ ПІД ГОРІЛОЧКУ ЗАКУСЬ САМЕ ТО!
лиш біда я її не п'ю... :(
-
Салат "Серце" за зовнішнім виглядом нагадує торт ♥ ♥ ♥
Стирила з одного сайту, ще не готувала, колись такий дослід з приготуванням салату зазнав поразки, тоді було щось з гранатом :) :-[
Спробую ще раз ;)
(http://www.7sky.eu/denis/userfiles/image/Anonsi/salat-negresko-kuritsa-gribj-chernosliv_1289340512_0.jpg)
Вкладаємо шарами компоненти салату, перемащуючи майонезом.
Перший шар – нарізана соломкою копчена куряча грудка.
Другий шар – протерті жовтки - 6 яєць.
Третій – нарізаний соломкою чорнослив (попередньо замочений на декілька годин в окропі).
Четвертий шар – шампіньйони, обжаренні з ріпчатою цибулею (посипати сіллю і перцем). П♥ятий– свіжий огірок, нашинкований соломкою (посолити).
Шостий – копчена грудка.
Верхній шар оформляем як на фото.
Світла частина – три яєчних білка, натерті на дрібній терці.
Темна частина – три яєчних білка, натерті дрібній терці і декулька хвилин прокипячені в міцному чаї.
Розмежувальна лінія - подрібнені маслини.
Ще варіант підкрасити другу половину буряком.
Потрібно:
♥Копчена куряча грудка – 350 гр,
♥свіжі шампіньйони – 300 гр,
♥чорнослив – 200 гр,
♥курячі яйця – 6 шт,
♥головка ріпчатої цибулі,
♥свіжий огірок,
♥маслини – декілька штук,
♥майонез.
Відповідь від: 12 Лютого 2011, 21:56:04
(http://www.7sky.eu/denis/userfiles/image/Anonsi/tulip.jpg)
Інгредієнти:
зелена цибуля, або листя кваску ( щавель) або салату ( одним словом будь-якої зелені, що нагадує листочки ;) )
сир "Моцарелла" (або будь-який м♥який)
яйця
креветки
часник
майонез
сіль
перец
помідори (...пульки...)
свіжий огірок (очищений від кожури)
-------------------------------------------------
Помідори надрізаємо навхрест, чайною ложжкою виймаємо середину.
Сир, оігрок, варені яйця нарізаємо дрібними кубиками.
М♥ясо креветок на дві частини. Часнок пропускаем через чеснокодавку двічі або на дуже дрібну терку, змішуємо з майонезом(сіль перець за смаком) і з♥єднуємо з нарізаним інгредієнтами.
Начиняємо помідорчики. Прикращайте квіточки як забажаєте...перами цибульки, салатними листочками, щавелем, укропом...
Рецепт я знов стирила, але ІМХО я б все-таки для столу на День Валентина замінила б часник і цибульку... :) ;) ( хоча можливий варіант просто піти у ресторанчик ;) )
Просто сподобався сам вигляд тюльпанчиків, думаю що начинку кожен придумає сам ;)
-
але ІМХО я б все-таки для столу на День Валентина замінила б часник і цибульку...
А може то в когось такий фетиш на запах часнику і цибульки :=) :=) :=) ;)
Відповідь від: 12 Лютого 2011, 23:00:00
А взагальному салати круті - ше б їх попробувати....
-
Якщо двоє будуть їсти цибульку і часник, то запаху один від одного не почують ;)
А салатик класно дивиться, правда дуже ситний, щось багато там інгредієнтів :)
-
Ось тут цей самий варіант але трохи легший (http://www.pokushay.ru/2011/01/24/salat-serdce.html)
(http://www.pokushay.ru/uploads/posts/2011-01/thumbs/1295782364_salat-final.jpg)
-
Порадьте щось смачненьке та легке в приготуванні, що можна б було взяти на природу. :)
-
Мівіна! :drink
Відповідь від: 25 Травня 2011, 20:03:09
Будете сміятися але я від неї балдію.
-
Я теж люблю, :drink але давно не їм. :( Вважаю шкідливою. :unknow
Мені б якісь закусочки-бутербродики. :help
-
Найшла таку смакоту. Ділюся ;)
http://tagela.livejournal.com/135476.html
Бутерброд с творожным сыром и запеченными овощами...
(http://data14.gallery.ru/albums/gallery/286507--42401232-m750x740-u9afa8.jpg)
(http://data14.gallery.ru/albums/gallery/286507--42401317-400-u3caa0.jpg)
В сковороду укладываются томаты(лучше черри),оливки зеленые(без косточк) ,лук репчатый,крупно нарезанный и чеснок(не чищенный),поливаются оливковым маслом,посыпаются специями и немного солью,отправляются в горячую духовку и готовятся там до полной готовности,минут 20-30...Затем овощи вытащить и остудить до теплого состояния.
Черный хлеб(белый не хуже!),подпекается в тостере,затем смазывается творожным сливочным сыром и щедро покрывается овощами из духовки.Шкурку чеснока просто выбросить,а его содержимое выдавить сверху овощей.Вкусно!
-
Мівіна!
Відповідь від: 25 Травня 2011, 20:03:09Будете сміятися але я від неї балдію.
Гадость))) Певно ти не жив в гуртожитку :-D
-
Вовере, у гуртожитку ми їли перше, друге і кампот. А якщо хто лінивий, то що я зроблю...
І коли я починав вчитися то ще Мівіни толком у нас і не було.
-
Вовере, у гуртожитку ми їли перше, друге і кампот
добре вам жилось :)
-
В гуртожитку найбільш козирна страва - смажена картопля !!!!!!!!!!!!
-
Точно не пам'ятаю, але здається раніше викладала рецепт цієї сирої аджики. Зараз якраз пора перцю червоного солодкого, тому нагадаю і всім раджу обов'язково попробувати. Я вже 2 роки по цьому рецепту її готую і, як правило, дуже швидко її з'їдають :) ні в якому разі не використовувати ротундру!
1,5 кг красного сладкого перца (желательно сочного, толстостенного).
300 гр. чеснока,
100 гр 9% уксуса,
8 ст.л. сахара (250 граммовый стакан),
2 ст.л. соли,
2-5 штук горького красного перца (по вкусу).
Все перекрутить на мясорубке. Добавить специи, хорошо размешать и разлить в чистые сухие банки. Накрыть пластмассовыми крышками. Эта порция на 2 литровые банки. Хранить в холодильнике или погребе.
Дуже швидка в приготуванні, смачнюща, протягом 2 років зберігання має завжди свіжий смак, ніби щойно приготована, ще й служить хорошою приправою, як для борщу, так і для всіляких м'ясних блюд,не потребує термалної обробки та закатування залізними кришками :) Всім рекомендую :)
-
Ще єдина порада. Гіркий перець чистити в резинових рукавичках (хірургічних:)) та під витяжкою :)
-
Цікавий рецепт, і легкий :)
Перепелиные яйца по-шотландски http://www.vkusnyblog.ru/smak/13280
(http://www.vkusnyblog.ru/wp-content/uploads/2011/07/scottish-eggs.jpg)
Відповідь від: 22 Грудня 2011, 20:56:49
Поділіться цікавими рецептами до новорічного столу :unknow
Відповідь від: 22 Грудня 2011, 21:25:36
Може в когось є рецепт тістечка "Картошка", як колись. Але той, який вже готували. ;)
-
Хочу зробити салат з морепродуктів. Може, хтось має перевірений рецептик ;) ? Поділіться :-[... Про всяк випадок іду шукати просторами нету ....:)
-
Я, як правило, роблю з вареним яйцем, салатним листям та зеленою цибулькою, заправляю майонезом (краще домашнього виробництва, дуже легко готується), можна ще травки різної за бажанням додати. Або просто салатний мікс і морепродукти, але заправити все одно майонезом, бо з олією салат, на мій смак, не дуже.
-
Хороший рецепт салату "Цезарь" http://gotovim-doma.ru/view.php?r=996-recept-Salat-TSezar-s-kuritsei
А ось тут непростий, але цікавий рецепт салату з морепродуктами :) http://gotovim-doma.ru/view.php?r=1001-recept-Salat-iz-moreproduktov-s-zelenymi-olivkami
Відповідь від: 27 Грудня 2011, 16:45:54
На тому сайті доречі різні варіанти салатів з морепродуктами та інші хороші рецепти (мабуть я проголодалась під кінець робочого дня :=) )
Відповідь від: 27 Грудня 2011, 16:49:33
Ще один мій один з улюблених рецептів (не знаю чи хтось викладав) салату з омлетом та куркою, дуже простий.
Необхідно просто відварене філе курки, підсмажені шампіньйони та обсмежне збите яйце (я підсмажую два збитих яйця на великій сковороді, щоб тоненький омлетик вийшов). Остивший омлет треба нарізати на тоненькі смужки. Всі інгрідієнти змішуємо та заправляємо майонезом. Сіль та перець за смаком. Такий салат може замінити повноцінний обід :)
-
Всі інгрідієнти змішуємо та заправляємо майонезом.
ну ти advokat :) майонезна душа :)
але заправити все одно майонезом,
:)
-
Трохи буває :) Хоча насправді їм здебільшого салатний мікс з моцареллою, чорними помідорками "кумато", авокадо та базиліком, заправлений оливковою та кукурдзяною олією. Для майонезних салатів майонез готую завжди сама, тому іноді ліньки, хоч і нічого складного в тому немає :)
-
Самый вкусный торт - это хлеб с майонезом ;)
-
Alexander знущається наді мною :))))
-
Alexander знущається наді мною )))
advokat :) я так, любя ;)
-
Ніхто не підкаже, де в нас продаються вялені консервовані томати ?
-
Ніхто не підкаже, де в нас продаються вялені консервовані томати ?
я на ринку в Франківську бачив :)
-
Як правило в магазинчиках з італійськими продуктами, або в маркетах типу Метро. Можна в Фуршеті глянути (здається він в калуші є)
-
Має бути смачно :)
Куриные шарики "Изысканный вкус"
(http://www.forum.cosmo.ru/uploads/post-303302-1296743568.jpg)
Мясо курицы (3 окорочка)
чеснок 3 зубчика
грибы 1 пакет (450 гр.)
лук 1 головка
плавленный сырок 1 штука
соль
перец
зелень
орехи кешью по вкусу (горсть)
растительное масло
Мясо курицы отварить вместе с чесноком,пропустить через мясорубку.
Грибы обжарить,посолив и посыпав перчиком,пропустить через мясорубку.
Лук можно обжарить на растительном масле,но я как всегда его делаю в микроволновке.5 минут и готово.
Орешки растолочь меленько,сырок натереть на мелкой терке и все ингредиенты соединить.
Сформовать шарики и обвалять их в зелени.У меня был укроп,а можно добавить еще и петрушку.
Відповідь від: 29 Грудня 2011, 12:52:47
Салатик без м"яса та риби, для тих хто постить :)
Салат из квашеной капусты
(http://menju.ru/wp-content/uploads/2011/11/salat-iz-kvashenoj-kapusty.jpg)
Продукты:
- 4 средних картофелины
- соль
- 200 гр. шампиньонов
- 1/3 ч. ложки лимонного сока
- средняя луковица
- 200 гр. квашеной капусты
- ч. ложка сахарного песка
- 2 ст. ложки растительного масла
- 1/2 пучка петрушки или укропа
• Картофель вымыть, отварить до готовности в подсоленной воде (около 25 минут), охладить.
• Шампиньоны вымыть, положить в кастрюлю и залить горячей водой, чтобы она лишь покрывала грибы. Добавить в кастрюлю лимонный сок, варить шампиньоны до готовности 15-20 минут.
• Лук почистить, нарезать тонкими полукольцами. Картофель почистить, нарезать кубикам. Отваренные грибы нарезать пластинками, квашеную капусту нашинковать. Все ингредиенты салата смешать в глубокой миске.
• Зелень вымыть, стряхнуть воду, мелко нарубить. Салат посолить по вкусу, добавить сахар и растительное масло, перемешать. Подавать к столу, посыпав рубленой зеленью.
Вместо шампиньонов можно использовать белые сушёные грибы, это придаст салату более насыщенный вкус. Для этого грибы замочите в холодной воде на 40 минут, затем доведите до кипения и варите 30 минут. Отвар слейте, грибы нарежьте соломкой и обжарьте на растительном масле в течение 5-7минут.
Відповідь від: 29 Грудня 2011, 13:31:31
Салат из квашеной капусты
Більше, як самостійна друга страва. Не можу сказати, що неперевершено, але може бути. :unknow
-
Робила салат "Гранатовий браслет". Як виявилось, про нього вже багато хто чув (а я лише перед тим як робила :-[). Зараз знайду звідки його робила. І фотку виставлю
-
Дафай - дафай! Чекаємо ;)
-
Рецепт звідси:
http://www.say7.info/cook/recipe/207-Salat-Granatovyiy.html
(знайшла, коли мандрувала Рибчиним, мабуть, улюбленим кулінарним сайтом ;) )
Ну що сказати про салат. Не диво дивное і не чудо чудное :), але смачний. Маю на увазі, що якщо хочеться чогось надзвичайного, то він запростий. Моїм ніби всім сподобався. Як на мій смак, то гранат варто обирати не найсолодший, бо з буряком "засолодко" виходить (або підкислювати буряк :unknow). Мені сподобалось рішення з оформленням: просто і оригінально.
-
Гарний салатик
Ксеня :)
-
І я похвастаюсь :) Лісова полянка :) Колись тут на форумі поділились ;)
[smg id=2378]
[smg id=2377]
-
Лісова полянка
:)дуже гарно, і смачно напевно :good
пригадався фільм Спілберга ;)
-
Згадала ще одну місцеву страву, навіть не страву, а закуску. Дуже проста. Моя бабуся називає це "тисменицька канапка" :) Готується сиркова масса з домашнього творога, трошки масла м'ягкого, терта цибуля, паприка, сіль (все до смаку). Якщо масса сухувата вийшла можна ще чайну ложечку домашньої сметани додати. Такою массою намастити зверху свіжий батон, покласти кружечок вареного яйця (бажано не магазинного) і домашньї ковбаски або шинки, прикрасити зеленню ("бадиллям" :=) ). Дуже примітивно, зате смачно :)
-
яку смакоту знайшла.
Лалія тобі має сподобатись. ти шукала сирну страву
http://forum.say7.info/topic15604.html
-
Вчора зробила грибочки у гірчичному соусі. Вже пробували - смакота!!! Александр, передавай вітання дружині і ДЯКУЮ за рецептик :bouquet:
Гірчиці дала менше, бо ми з гострим обережно. Погоджуюсь з Юрком, що то суперзакуска "під горілочку", хоч я такий пияк... :=)
Всім раджу спробувати. Вона не легка в приготуванні, а надлегка! :good
-
все геніально - просто :) а грибочки дійсно класні
-
все геніально - просто а грибочки дійсно класні
Дай ссилку на рецепт, будь ласка :)
-
Дай ссилку на рецепт, будь ласка
http://lubany-b.livejournal.com/90943.html
-
Їла смачненький і легкий в приготуванні салат: терте яблуко + топінамбур тертий, заправлений йогуртом. :good
-
Я люблю з сирого тертого буряка, сирої тертої моркви, тертого яблука, якщо хтось любить можна і цибільку зелену додати, заправити мінімальною кількістю майонезу. Дуже гарний, свіжий смак.
-
Поділюсь своїми любимими салатиками, які я повадилась готувати в час посту (у мене слабкість на морепродукти і рибочки).
Рву руками листя салату, нарізаю на 4 частинки памідорки чері, ріжу зелену цибульку, підсмажую гріночки з білого хлібу(нарізаю кубиками) і додаю мідії в олії(олію, звісно зливаю - вона не лише має не дуже приємний смак, а ще й всякі некорисні добавки:)). Поливаю оливковою олією, перед тим посоливши і трішки приперчивши.
З такими ж складовими роблю і салат з маринованих печериць лише мідію замінюю на грибочки :).
Робиться швидко, підходить під пісний період і при проявенні невеличкої фантазії має привабливий вигляд і суперовий смак :). Ще у такі салатики я додаю трішки порізаного лимону. Останній раз, щоб не придавати занадто кислого смаку(бо то на любителя) виклала лимонні трикутнички по краям тарілки. І кожен брав їх до смаку. Не дю фоток - бо не встигаю - поки берусь до апарату, салатик уже починає динамічно зникати.
Тож, смачного!
-
на дворі весна, організм потребує вітамінів. Може комусь пригодиться досить цікаві рецепти.
http://otherside.com.ua/news/detail.php?id=41340&lang=1
-
О, мож буде гаспаччо приготувати. ням-ням :)
Шпинат дуже люблю, як в салатиках, так і в гарячому вигляді :)
-
Рецепт "Шведская закуска к черному хлебу"
Яблоко (сладкое) — 3 шт
Яйцо куриное (отваренные вкрутую) — 3 шт
Лук репчатый (желательно красный) — 1 шт
Майонез
Соль
Приготовление умещается в одной фразе - измельчить и смешать. Яблочки режем соломкой, таким же образом нарезаем яйца, потоньше режем лук и заправляем все эту красоту майонезом, солим по вкусу.
(http://www.povarenok.ru/data/cache/2012sep/10/53/2300_93019nothumb500.jpg)
Цікавий рецепт. :)
-
Дуже смачний салатик. Навіть салатом тяжко назвати, як на мене, повноцінна друга страва :)
Салат з курячою печінкою та гарбузом
http://forum.say7.info/topic34856.html
-
"Шведская закуска к черному хлебу"
Шведська кухня ДУЖЕ своєрідна ;)
Але цей рецепт цілком споживабельний ;)
-
Але цей рецепт цілком споживабельний
Робила цю закуску. Досить смачна, ніжна, для різноманітності можна зробити, не більше. :)
-
Треба розуміти їх специфіку.
Уявіть вісімнадцяте століття. Швеція. Дубак. Вітамінів бракує - тому треба пхати хоч ягоди чи те що є (яблука). Дозріває в основному лише жито (тому хліб чорний), ну ще під руками є яйця.
Дивно, що оселедця туди не додали :=)
-
Лалія, ти колись викладала рецепт смачних бутербродів "а-ля італійських", де треба булу хліб обсмажувати. Не можу знайти((((
Відповідь від: 15 Жовтня 2012, 14:36:24
Знайшла :) http://tagela.livejournal.com/135476.html
-
Вони дуже добрі. Я смажу овочі в мікрохвильовій, без оливок. Сир беру фету, + масло+ дрібно порізана зелень. Хліб не смажу. Виходить і рецепт вже не той. :unknow То я так "по пам"яті" готувала, вірила, що все як в рецепті. :=)
-
Я взагалі хочу, як Висоцька спробувати, вона обсмажувала хлібці на оливковій олії з часником. Дам зверху запечені овочі і ще на пару хв. під кришку, щоб моцарелла розтопилась трошки (хочу додати її, а не творожний сир, якого поки не маю)))
-
зразу видно що осінь на дворі :), всі їсти хочуть :) на зиму запаси :P
-
Даний розділ і справді відвідуваніший стає, коли діло до холодів близиться :=)
-
Прагну поділитися дуже простим рецептом тараньки з пивом . Купляєш тараньку , пиво от і все можна вживати
-
Таранька з пивом - також досить непоганий варіант :)
-
Можна сміливо сказати, що ястала фанатом кулінарного таланту данного чоловіка :)
Курячий паштет з чорносливом та фісташками :good
http://grandbabay.ru/2010/kurinyjj-pashtet-s-chernoslivom-i-fistashkami/
-
Можна сміливо сказати, що ястала фанатом кулінарного таланту данного чоловіка
я Бабая давно читаю :) він класний повар))
-
Але ж він прикольнюще пише сучий потрох!!! :good :good :good
Молодець татарська його душа!
-
http://trablin.livejournal.com/
ще :) мужик знаючий
-
Салат с сыром и кукурузой
сыр голландский - 300 грамм
яйцо вареные - четыре штуки.
лук зеленый - 50 грамм
кукуруза консервированная - 50 грамм
чеснок - 1 зубчик
майонез - четыре столовых ложки
зелень укропа
соль
:good
-
ЛАЛІЯ, ТИ ВЖЕ ЙОГО ПРОБУВАЛА? РІЗАТИ ЯК?
-
Так пробувала, мені смачний. Я правда кукурудзи більше дала. :) І взагалі, давала компоненти відносно свого смаку, більше трішки, чи трішки менше.
Сир терла, яйця різала, не дуже дрібно. Цибуля дрібно порізана, часник на часникодавці. Можна замість зеленої цибулі зеленіші частинки цибулі-порею.
-
О, ДЯКУЮ :bouquet: ПОПРОБУЄМО :)
МЕНІ СПОДОБАВСЯ САЛАТИК З АПЕЛЬСИНКОЮ: СИР ТВЕРДИЙ, БІЛКИ, КУРЯЧЕ МЯСКО, МЯКОТЬ АПЕЛЬСИНУ, МАЙОНЕЗ. ПРОСТО І СМАЧНО (ЯК НА МІЙ СМАК АПЕЛЬСИНКИ РІЗАТИ БІЛЬШИМИ КУСОЧКАМИ І БІЛЬШЕ ;) )
-
які смачні салатики, з апельсином має бути смачнезний, а з сиром, то схожий на закусочний, треба буде спробувати. :)
-
Цей салат належить кухні США і уперше з"явився в меню ресторану "Waldorf-Astoria".
У своєму первинному вигляді в 90-х роках 19-го століття в нього входили наступні інгредієнти: нарізаний соломкою і бланшований корінь селери, яблука, майонез з невеликим додаванням до салату лимонного соку. Значно пізніше до салату додали подрібнені волоські горіхи, які і послужили основою сучасної страви.
Зараз в салат входять в перерахунку на одне яблуко середньої величини: пів-стакану порізаного соломкою кореня селери, одна столова ложка волоських горіхів, дві ложки майонезу і в дуже помірній кількості лимонний сік за смаком.(http://img14.vkrugudruzei.ru/images/046/081/61/OI_08f8f93440444810a81083f6c1b0d06b_big.jpg)
Ось такий смачний дієтичний і корисний салатик :)
(я, правда інколи тру на бурячкову тертушку селеру, а не ріжу соломкою, і додаю терту на тій же тертушці морковку. А волоські горіхи замінюю на кедрові - вони м"якіші і цікавіші)
Смачного!
-
Практично дієтичний салатик на сніданок :)
Дуже люблю його. Ситний та не тяжкий.
Всого-навсього потрібні свіжі огірки, помідори, листя салату (бажано латук або лоло-россо), 1 яйце, гірчиця (типу французької), соєвий соус, мед, кунжут, олія та відварне куряче або індиче філе.
Відварене філе, помідори та огірки нарізаємо невеличкою соломкою, рвемо листя салату, яйце розбиваємо в окрему тарілку, солимо та смажимо (як омлетик маленький), потім ріжемо так само соломкою. Робимо заправку: змішуємо олію, соєвий соус, гірчицю, мед та додаємо обсмажений кунжут (всі інгрідієнти даю приблизно, на свій смак, головне з медом та гірчицею дуже не перестаратись). Кунжут можна і в сам салати додати, а не в заправку. Заправляємо салат і споживаємо :) З заправками можна експерементувати.
-
Тримайте салат 2014 року - "Кінь" :) : http://kuhnia.in.ua/salaty/novorichnyj-salat-kin-retsept.html
(http://kuhnia.in.ua/wp-content/uploads/2013/12/7.99-300x225.jpg)
-
Але я зробила на Новий рік ось такий "символорічний" салатик:
(http://foto.mail.ru/mail/na.mail.ru/8/9.html)(http://content.foto.my.mail.ru/mail/na.mail.ru/8/p-9.jpg)
і таку "підковку" до нього на щастя поїдання:
(http://content.foto.my.mail.ru/mail/na.mail.ru/8/p-10.jpg)
-
в мене відкрилося на 3 сек :)
і відразу питання :) шо ти Сонечко добавляла в майонез, шо так гарно зліпила голову :)
лошадь зовсім не розплилася по тарілці :)
-
АБО ДОМАШНІЙ, АБО ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТОРЧИН, МАБУТЬ :) МОЖЛИВО Є ЩЕ ЯКІСЬ ГУСТІ.
Відповідь від: 16 Січня 2014, 21:45:20
Треба Сонечко в чаті спитати :)
-
как художник художнику :=) треба змазати манямезом куточок ока коня :) щоб трохи його оживити.
-
гг - я додала сирок тертий до майонезу ;)
Відповідь від: 16 Січня 2014, 21:54:08
как художник художнику
о, візьму на замітку - рік коня по-справжньому починається здається 10 лютого - ще буде можливість виправитись.
-
рік коня по-справжньому починається здається 10 лютог
31 січня.
Так який майонез все ж таки? ))))))
-
європейський люблю. Але тут секрет не в майонезі - а в плавленому сирку, саме він утримав форму.
-
Але тут секрет не в майонезі - а в плавленому сирку, саме він утримав форму.
ну ну Сонечко, секрети не розкривай :) пропорції залишай в таємниці
-
Просто з європейського майонезу і з самого можна коня зліпити)))
-
Добре. Я буду таємничим сонечком (http://s9.rimg.info/65b3a25f4ab4774175916434cffcf3a6.gif) (http://smayliki.ru/smilie-697011015.html)
-
ну раз зайшла мова за майонези, то я тепер купляю тільки Хелманс :) мені він на даний час самий смачний.
-
хм
(http://img12.nnm.me/8/4/8/f/d/f09d6ee6d1bc592ff423ad3d12e.png)
-
дуже смачний салат, раджу всім спробувати, легкий у приготуванні.
http://www.say7.info/cook/recipe/158-Salat-KHrustyaschiy.html
-
тут новий рік наближається і я вирішив всім нагадати рецепт салату "алівьє"
(http://ic.pics.livejournal.com/oleg_leusenko/26655385/2478484/2478484_original.jpg)
-
Так. То вже давно відома шняжка. Недавно Ганапольський по НьюзВану теж читав і не називаючи що воно запитував. Відразу відгадали.
-
Та я знаю . Тому й написав : нагадую ... Сподіваюсь , що на цей новий рік калушани зможуть нарешті попробувати справжній салат "алівьє"
-
Ну... не знаю.
Як без цього пацана його зробити
(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Haselhuhn-01.jpg/265px-Haselhuhn-01.jpg)
Я ще таких не зустрічав чесно кажучи.