Маю поділитись враженнями...
Ми сьогодні їздили у новий музей під відкритим небом - "Мамаєва Слобода" називається... То така територія, як наприклад, "Пирогово" у Києві чи "Шевченківський Гай" у Львові, тільки бульш інтерактивний, я б сказала....
Тут на фото частина рою "кульбабок", що цього року також відпочивали у Вас в Вістовій
на фоні головного входу до Слободи, на жаль, усю назву не змогла захопити але саме з неї починаються перші приємні враження
Вхід у такий музей дорослим у вишиванках за півціни, повна вартість квитка - 20 гривень, для дітей квиток 10 гривень для тих хто у вишиванках - безкоштовно
Музей представляє собою щось на кшталт козацької слобідки на головному майдані є справжні гармати і на День Незалежності, музей в якості промоуту вивозив і стріляв з них на Хрещатику....
На території Слободи є діюча церква, шинок, конюшня, манеж... Сьогодні ввечері там має відбуватися кінно-каскадерне шоу з факелами і т.п., але ми були з дітьми і не розраховували на вечірню программу..Вхід на шоу коштує 100 грн і відповідно 50 у вишиванці
Тут на фото видно також хрести на кожному з них написана назва куріню. який був на Січі в момент коли Катерина II її зрунувала
Це ще інші церкви, тут проходять вінчання і хрещення та інші обряди УПЦ
Ми ходили разом з ПЛАСТОМ, спеціально для того, щоб діти погралися з глиною, попередньо домовились з гончаром, хоча він в будь-якому випадку по суботах та неділях працює у музеї...Мастер-клас гончара коштує 20 грн, за ці гроші твоя дитина маститься по вуха глиною і по ті самі вуха щаслива забирає додому горщик переповнена гордістю сама за себе
Це черга до гончара
А це моя кульбабка за станком
До речі на цьому фото також видно і другого гончара, але чомусь усі дівчатка вишикувались до цього
Територія музею значно менша - ніж Пирогово, але дуже затишна...
Наприклад у місцевому ставочку можна було погодувати рибок... Я відверто кажучи в житті не бачила, щоб риби були такі нахабні
, вони так накидувались на їжу, що чесне слово, було чути їх цямкання
Їх там просто дуже - дуже багато...
і враження подібне до того, коли ти у Макдональдсу на літній площадці ведеш бій з горобцями за картоплю фрі, дякувати Богу ці рибки хоч не літали, бо їсти канапки поруч з водоймою було б небезпечно
У іншому куточку Слобідки козаки зробили гойдалку де може поміститися до 10 чоловік... Теж дуже прикольно...
На головному майдані продавали Медовуху - вперше також смакувала
, такий приємний легкий напій, але настрій на сонечку непогано піднімає
пялшечка 0,5 літрів близько 30 грн.
Також у Слобідці можна було пройтись на конях - така послуга коштує близько 30 гривень.
Ну і звичайно, для бажаючих - Шинок...
Зручно також те, що цей музей знаходиться у самому місті, хоч нам не дуже було зручно туди діставатись бо ми живемо, навпаки, за 15 хвилин від іншого музею "Пирогово" який знаходиться за містом, але іншим киянам , думаю , зручніше добиратись до цього...
Тож якщо будете в Києві і будете мати час то раджу
Про усі об'єкти, що є на території музею їх історію та інші подробиці можна прочитати тут:
http://www.mamajeva-sloboda.ua/posluhy.php?id=12Наступного тижня , в разі якщо буде гарна погода, ми поїдемо до схожого музею - Пирогово