запитання. я не знаю як за ступенем складності, але вже багато років не можу відремонтувати прес для прасування. чесно кажучи, вже й не памятаю які проблеми озвучувались попередніми майстрами - так давно це було. надзвичайно потрібна в дом. гос-ві річ, без якої доводиться обходитись в "ущерб" вільному часу, який можна проводити з більшою користю і задоволенням. та це таке.... виробництво вітчизняне (кінець 90-х рр.). можливо, знайомі з такого виду технікою.
Добрий вечір . Нема змоги відповідати щвидко .
По суті девайса - знайомий тільки з промисловими пресами прасування - як у майстернях індивідуального пошиву . Це доволі громіздкі преси , з капілярною подачею пари і спеціальними струбцинами для зажимів . Ну коли ковнірці формують в піджаках , запресовують грубі шви кишень накладних у джинсах і тд .. Домашнього вжитку - знайомий з генераторно-паровими пресами ..
Часів 90х років , вітчизняні , побутові - не стикався . Припустити можна , що це тільки нагрівного типу - з малотемпературними тенами прес .
Отже судячи з повідомленого - майстри були , і по якійсь причині не змогли відлагодити . Припускаю - у звязку з відсутністю замінних елементів , або механічна поломка , яку без токарно-фрезерних робіт - неможливо відремонтувати .. Мало даних про виріб , тому припущення такі . З свого боку можу заявити , що практично можна все відремонтувати . Але існує поняття доцільності і вартості ремонту .
Якщо замінних оригінальних елементів неможливо дістати - тоді потрібна зміна конструції і так зване "кулібінство" - а це великі затрати часу , які в суммі з заміннмми елементами - стануть дуже великі до оплати , і сам девайс - у порівнянні з користю яку він приносить - стає нелогічний у такому ремонті . Припускаю що попередні майстри - саме тому і не відремонтували .
Девайс "прес для прасування" - не входить в перечислені вище типи речей .
Тому що це більше механічна річ - ніж електронна , хоча має як мінімут електричні тени , або плюс парогенератор .
Це специфічна річ . І по своєму складна - по причині вище описаних , які як висновки з сказаного Вами .
Все в принципі можна відремонтувати . Але ціна ремонту може бути дуже висока . Якщо охота відновити девайс все одно є - то перепишіть уважно бірочки на девайсі .. Мусить бути етикетка-бірка з назвою і маркування типу або моделі .. Важні всі назви - для ідентифікації .
Вкажіть чи є парогенератор .
Можу порадитись з майстром який обслуговує швейно-галантерейну фабрику . Можливо є щось спільне з промисловими прасовочними пресами .
Правду кажучи - несподіване запитання по девайсу .
Відповідь від: 21 Лютого 2011, 21:34:39
Zubik Цитата: Remkomplekt від Сьогодні в 17:08:05
Відновлення електронних модулів управління котлів-систем опалення .
А ну-ну, з сего місця докладніше, будь-ласка, чи дозволено "ПТБ по обслуговуванні систем опалення" ремонт модулів управління?
Цікавлюсь по причині категоричного запевняння товариша, який обслуговує такі системи, що несправні плати він ломить на місці та віддає уламки газді, звичайно, після встановлення нової плати Шокований
Питання "дозволеності" і питання ПТБ по системах опалення - дуже розмите і неконкретне у нас взагалі ..
Існує масса міфів і всякого роду домислів - які мають корені походження як від продавців систем опалення , так і від виробників .
Як такий спрос - весь з Власника системи опалення , який сам вирішує що робити , коли система опалення зупинилась . Як правило - головне аккуратний діагнох спеціаліста , який виділив конкретно несправність у електронному модулі управління .
Перевірив всі датчики , виключив всі причини - і конкретно , увірено , як резюме - вказав проблему у модулі управління котлом-системою опалення .
Ремонтники котлів-системи опалення діляться на декілька типів спеціальностей . Є слюсарно-механічно-монтажні спеціалісти , але вони не в змозі відремонтувати електронний модуль - який є спеціфічним вузлом котла-системи .
Як правило 9 з 10 поломок котла - не повязані з електронним модулем .
Є масса інших причин .
Тепер по самих модулях .
Якщо не було дилетантського або некваліфікованого втручання , то модуль електронний - ремонтується .
Всі елементи які потребують заміни - ставляться такі - які не міняють параметрів модуля і не змінюють його параметри , межі керування системою , не вносять змін жодних у конктрукцію оригінальну .
Тут важно саме це .
Ну я спілкуюсь з людьми і подібного роду міфи чув .
Можу сміливо сказати у порівнянні - шо наприклад автомобіль з турбіною і бортовим компютером - не ремонтується в гаражі кожному . Потрібен досвід , спеціальні прилади і саме головне - інформація по виробу кокретному .
Ремонтують турбіни і бортові компютери ..
Ну припустімо сталась аварія на дорозі , то відповідальність несе власник авто - перед ДАІ . А не історія - що авто колись було в сервісі і ремонтувалось .
Так само і котел-система опалення . Є власник котла-системи опалення і газ-контора з якою укладений договір .
А газ-конторі не цікаво - як Власник системи ремонтує і сервісує свою систему .
Ну я заскочений у спробі порівняти одно з іншим .. Пояснюю як можу .

Хочу добавити .
Є боротьба конкурентна серед сервісантів , які порорджують всякого роду інсинуації і міфи .
Ну в принципі все доволі банально - по причині того , що народ доволі бідний - а електронні модулі , тупо як вузли - накладно міняти просто на новий .
Ціна кусюча . Інколи може складати з всякими доставками і замінами - половину вартості котла .
Інколи просто хочуть продати цілий модуль , тому що це простіще .. і так далі . Все повязано .
Основна проблема - наша соціально-середня фінансова малозабезпеченість .
У кого є солідна забезпеченість - не рахується з такими нюансами і не старається думати де дешевше - головне швидше для забезпечених , щоб не перейматись проблемою роботи системи опалення .
Селяві
Ну це філософія буття вже і всякі негаразди економічні у основній массі . Я бачу тільки в цьому проблему .
Ну щодо міфу про уламки - то ремонтник не має права ламати модуль - по причині того , що це не його власність .
Власник має мати аутентичний вузол старий на руках .
Інакше це пахне всякими несуразицями і самоуправством , яке вигадав хтось собі сам .. Причини я здогадуюсь , проте це не важно в принципі .. це шось з чергових міфів , які є породженням проблем і причин описаних вище .