Вільний форум міста Калуша Вільний форум міста Калуша 23 Травня 2012, 19:18:55
Щоб згорнути/розгорнути чат, натисніть тут >> *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь.

Калуський політехнічний коледж
Оголошення на Інформаційному порталі Калуша

- Продаються квартири в Івано-Франківську: -однокімнатні_ -17000 у.о. -двокімнатні_ ...
- Шукаю роботу. Освіта: вища юридична, д/р 2роки. ...
- Продам MAZDA-3 1.6,МКП, 2007р.в., чорний колір, кондиц.,кліма, ...
- Викладач (перекладач) англ.,викладач німец. мови, в/о педагогічна ...
- Ремонт телевізорів, моніторів, ноутбуків, електроніки, видалення вірусів. ...
Форуму 4 роки 10 місяців 22 дні Новини: У нас Ви можете створити свій власний Фотоальбом

Початок   Допомога Пошук Галерея Увійти Реєстрація Ігри Правила  
Голосування
Питання: Чи підтримуєте Ви будівництво в Калуші заводу з переробки хімічних токсичних відходів  (Голосування закінчилося: 26 Лютого 2011, 01:03:08)
Так, підтримую безперечно - 2 (4.1%)
Так, підтримую за умови що потім перероблятимуть сміття - 5 (10.2%)
Так, підтримую, бо іншого виходу немає - 3 (6.1%)
Не підтримую, має бути знайдене інше рішення - 17 (34.7%)
Категорично не підтримую за будь-яких обставин - 18 (36.7%)
Не підтримую, і вже потрохи пакую валізи для переїзду - 2 (4.1%)
Важко відповісти, влада й так зробить по своєму - 2 (4.1%)
Мені байдуже, я і моя родина безсмертні горці - 0 (0%)
Всього голосів: 49

Сторінок: [1] 2 3   Вниз
  Друк  
Автор Тема: Референдум на форумі про будівництво в Калуші заводу з переробки С6Сl6  (Прочитано 2352 раз)
0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.
DJ Kardan
« : 11 Лютого 2011, 01:03:08 »

Шановні колеги, просимо висловити свою громадянську позицію.
Будьте чесні, розумні та відповідальні!
Записаний

asin
« Відповідь #1 : 11 Лютого 2011, 07:59:43 »

Не підтримую але шо то дасть? Навіть якби тут пару тисяч проголосувало і шо?та Насаликови то фіолєтово.Вивезе на площу пару ящиків дармового морозива так й писки позакривают.Писав десь ту Очкур шо всьо стерпите.так і є .
Записаний

СТЕРЕЖИСЯ  ТУТ ПРОПОВІДУЮТЬ ГУМАННІСТЬ 01 :12 :48 Цитата: яничар від  Вчора  в 20:47:15 отрубить голову, ударив по шее,  - самый лучший способ  прикончить человека без  мучения для него гуманно.
DJ Kardan
« Відповідь #2 : 11 Лютого 2011, 13:48:43 »

ивезе на площу пару ящиків дармового морозива так й писки позакривают

Та от якраз із тим воюємо.
Мова в глобальному смислі якраз і не йде про те:
підтримувати ініціативи мера чи ні, а про те, чи мають люди власне бачення.
І що головне - чи хочуть його мати і що для цього роблять?
Записаний

NetomaN
« Відповідь #3 : 11 Лютого 2011, 16:03:51 »

Уряд не готовий нам виділити 1.3млрд. гривень на перевезення за кордон всього гексахлорбензолу. Як варіант будівництво заводу, яке буде фінансувати держава, доля якого після переробки С6Сl6  - це завод для переробки мусору в нашому місті. Принаймні мер гарантував що завозити до нас С6Сl6 не будуть. Але чи вірити цим обіцянкам?
Сумнівно що з двох варіантів випливе щось третє.
Записаний

cgr
« Відповідь #4 : 11 Лютого 2011, 16:20:07 »

Уряд не готовий нам виділити 1.3млрд.

а звідки такі дані? що потрібно 1.3 млрд. і що уряд не готовий видати?
Записаний

влада проти корупції все одно що бджоли проти меду. (с) Гололобов
BanderiveC
« Відповідь #5 : 11 Лютого 2011, 17:01:42 »

Якшо його використають тільки для переробки ГХБ з Калуша, а потім переобладнають під сміттєпереробний, то я - ЗА. В іншому випадку - ПРОТИ.

Але тут є інша сторона медалі, шо нам (як і завжди впринципі) можуть збрехати, бо мають нас за недорозвинених. До референдуму пообіцяють одне - а після всруться як завжди !
Записаний

Experientia est optima magistra...

Лалія
« Відповідь #6 : 11 Лютого 2011, 17:28:04 »

а потім переобладнають під сміттєпереробний
Мало знаюсь в цій темі.

Сміттєпереробний не шкідливий?  не знаю
Не стає нам ще такого?  не знаю

Може хто розкаже трохи, що воно за щастя нам буде з тим сміттєпереробним.
Записаний

cgr
« Відповідь #7 : 11 Лютого 2011, 17:35:05 »

Сміттєпереробний не шкідливий?
залежно як переробляють сміття. якщо його тільки сортують і recycle то не шкідливий.
якщо спалюють - дуже шкідливий. 

саме обідне те, що люди які реально платять за ці заводи своїм здоров"ям не одержуть з цього нічого. і місто в якому ці заводи будують. і робітники цих заводів.
закономірне питання - кому нах потрібні заводи крім олігархів які їх прихватизували?
правильно - нікому.
де взяти гроші на вивіз гхб?
наприклад продати цей металолом який ржавіє під відкритим небом і на якому це гхб вироблялось.
калійний закрити то закрили бєлази зупинили - мало вони коштували, обладнання, кольорові метали? думаю нормально. де ці гроші?
Записаний

Колян
« Відповідь #8 : 11 Лютого 2011, 17:53:44 »

Сміття треба переробляти однозначно, воно нікуди само не зникне, питання яка технологія буде використана.
Записаний
cgr
« Відповідь #9 : 11 Лютого 2011, 17:59:23 »

ось будь-ласка, гроші на вивезення гхб:
http://korrespondent.net/business/1185329-smi-stoimost-stroitelstva-dorogi-lvov-krakovec-za-neskolko-nedel-uvelichilas-na-26-mlrd

з головою вистачить.
Записаний

Забута мелодія
« Відповідь #10 : 12 Лютого 2011, 15:25:52 »

Сміття треба переробляти однозначно, воно нікуди само не зникне, питання яка технологія буде використана.
Повністю згідна! Тільки з однією поправкою - нехай переробляється і застосовується технологія поза межами України!!! Там уже є такі заводи і тому наш гексобензол їм у руки!
Чи ви хочете, поки збудують завод, дихати всілякою розкопаною заразою? А потім тією, що будуть завозити? Особливо це актуально при якості наших доріг і уважності водііїв, які збивають пішеходів, дітей. А втрапити у фуру з "подарунком" взагалі не буде для них проблем.
Записаний
doktor-maks
« Відповідь #11 : 12 Лютого 2011, 19:52:01 »

Я відповів
Не підтримую, має бути знайдене інше рішення
тобто
вивіз на переробку у Великобританію (як останні дії), або (Німеччину/Італію, які погоджуються в Калуші будувати завод по переробці отієї гидоти)
Записаний

Єдіноначаліє є символ благоустрою
vujko
« Відповідь #12 : 13 Лютого 2011, 17:50:46 »

"...завод утилізує тільки калуський гексахлорбензол. Надалі — матиме непогані перспективи, які, проте, пересічному калушанину здаватимуться із царини фантастики. Як виявилося, "унікальне" виробництво перероблятиме ще і сміття."(цитата з "Вікон"-http://www.vikna.if.ua/news/ecology/2011/02/11/6350/) Якась повна дурня від Насалика.Або завод переробляє ГХБ і інші шкідливі хімічні речовини,що відповідають технології з їх утилізації(і сюди будуть звозити всю гексахлорбензольноподібну срань з всієї України і не тільки);або це завод з переробки банального побутового сміття.Калуш-місто хіміків!Хіміки -висловіться фахово з цього питання.

Записаний
Люся
« Відповідь #13 : 13 Лютого 2011, 18:55:43 »

Може, я і не знаю багато чого. І не розумію яке нам щастя привалить, коли той завод побудують, але я чоогсь проти. Певно це інстинкт. Або жіноча інтуїція. А свой інтуїції я звикла вірити. Я - проти. І не думаю, що навіть, коли я досконало вивчу ту технологію - від цього я повірю, що це буде безпечно і тут взагалі після цього можна буде жити. Тому я вибрала варіант- потроху пакую валізи. А я і справді серйозно над цим замислилась.
Записаний

"Готовность индивидуума в любой момент превратиться в вооруженную оппозицию определяет степень его социальной полноценности. Чего можно ожидать от нации, когда в мужчинах воспитывают комплекс вины за естественное желание потрогать парабеллум? Ничего, кроме покорности тупого стада." Г.Водичка
yurko
« Відповідь #14 : 13 Лютого 2011, 19:50:46 »

Хіміки -висловіться фахово

Ну що вам хіміки скажуть?

Єдиний варіант переробки сміття і ГХБ який є спільним (тобто той же завод може робити) - високотемпературне спалювання.

Плюс: Дійсно можна переробити одне, а потім переробляти інше і не треба будувати новий завод, а старий зносити.
Мінуси: при спалюванні і одного і іншого утворюються діоксини (ще не знати що шкідливіше), які потрібно уловлювати і в свою чергу утилізувати. Це те, що виходить "з димом"
А крім того залишаються тверді відходи, які потрібно десь закопувати. Виграш у тому, що вони вже не такі токсичні і їх менше за обємом, але все одно потрібні нові полігони для захоронення.

Було б дуже вигідно декому, зробити з неблагополучного і так у екологічному плані міста, зону захоронення відходів. Бо ніби нічого й не міняється, як жиои на відходах одних, так житимете на інших. Проте стукаю до розуму тих, хто проголосували або збираються голосувати "За", повірте, що смрід з "Даноші" будете згадувати, як приємний запах дитинства, у випадку, якщо завод з переробки сміття буде переробляти його у великих (не лише калуське) кількостях.
Це взагалі, якщо не брати до уваги те, що можливо до сміття і не дійде, бо справді по Україні відходів назбиралося предостатньо.
Записаний

Мілана
« Відповідь #15 : 28 Лютого 2011, 21:37:27 »

Сьогодні розказувала мені подруга, яка про можливість будівництва заводу - ні сном, ні духом...
В четвер приїздила з Хмельницької атомної станції коміссія. Мала вивчити на місці умови для складання кошторису будівництва заводу. Проектувати і будувати завод планують за участі спеціалістів станції.
Серед приїжджих з станції був добрий знайомий моєї подруги, який несподівано завітав до неї у гості.
Записаний
asin
« Відповідь #16 : 28 Лютого 2011, 21:57:33 »

Тобто ніхто і не збирається враховувати думку мешканців?! Цікаво чи можливий в Калуші "міні Єгипет"? щоби захистити своє право жити.
Записаний

СТЕРЕЖИСЯ  ТУТ ПРОПОВІДУЮТЬ ГУМАННІСТЬ 01 :12 :48 Цитата: яничар від  Вчора  в 20:47:15 отрубить голову, ударив по шее,  - самый лучший способ  прикончить человека без  мучения для него гуманно.
Мілана
« Відповідь #17 : 28 Лютого 2011, 22:05:44 »

Подруга не знає який саме завод планують будувати, але я вирішила, що це саме цей проект, бо не думаю, що можуть ще якийсь завод будувати.
Записаний
DJ Kardan
« Відповідь #18 : 01 Березня 2011, 09:04:31 »

В четвер приїздила з Хмельницької атомної станції коміссія

А можна трошки більше деталей про оту комісію. Хто там був від міської влади, що дивилися де їздили і тд.????
Записаний

Ігор_О
« Відповідь #19 : 01 Березня 2011, 09:24:45 »

Сьогодні розказувала мені подруга, яка про можливість будівництва заводу - ні сном, ні духом...
В четвер приїздила з Хмельницької атомної станції коміссія. Мала вивчити на місці умови для складання кошторису будівництва заводу. Проектувати і будувати завод планують за участі спеціалістів станції.
Серед приїжджих з станції був добрий знайомий моєї подруги, який несподівано завітав до неї у гості.
Мілана, те, що розказує Ваша подруга - маячня. Ви, як розумна жінка, маєте це розуміти.
Записаний
Сторінок: [1] 2 3   Нагору
  Друк  

Перейти в:  

Вільний форум міста Калуша | Інтернет підтримка - провайдер WestNet | Powered by SMF 1.1.6.
© 2007-2012, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Інформаційний портал Калуша