і чого мілйьонери лізуть у міську раду?
Таке питання напевне можна поділити на дві частини. Відповідь на першу напевне стосується не тільки мільйонерів, але й інших смертних (хоч тут треба сказати є різні мотиви: і амбіції і сліпа віра і гордість і експеримент і випадок і карєризм в різних іпостасях і скепсис і марнославство і безвихідь - мотиви різні і тут перелік неповний). А відповідь на друге питання - то намагання охороняти й захищати бізнес й свої капітали. А оскільки живемо в країні, де понти велика сила, то мандат створює для власника ілюзію захищеності , а для всіх інших - ілюзію величі й монументальності цієї фігури.
Тут правда, недавній переділ власності, що за рік (а це немислимо швидко) дійшов до райцентрів, де мільйонери за "пропозицію від якої важко відмовитися" фактично віддали бізнес тільки загострює відчуття небезпеки і спонукає до політичної активності.
Бути мільйонером не є погано, бути одночасно мільйонером і депутатом теж не є зле. Погано бути мільйонером з мандатом, котрий допомагає людям лише для того, щоб ті за нього проголосували. А ще гірше йти і голосувати з таких мотивів (мається на увазі що це єдиний і виключний мотив). Коло замкнеться і дві частини множини: кандидати і виборці почергово одні одних використовуватимуть і обманюватимуть. Ніякого розвитку така схема не несе. Ну побачимо. Чого тут загадувати наперед.
Відповідь від: 10 Січня 2011, 23:49:05
Важливо за кого я в кінці кінців проголосую.
Це правда. Ми послуговуємося тільки фактами. Голос - це факт. Але мене завжди цікавили мотиви. Я радий, що факти мають причину,
тобто Вашому рішенню передували роздуми і сумніви. Я за те, щоб таких нас було більше, тому й інколи висловлюю оціночні судження.
Найбільш свідомими виборцями завжди були ті, хто знає свого кандидата особисто, візуально, його життя й програму й примусили себе піти на дільницю, а також так звані "противсіхи", котрі взагалі заслуговують на окрему тему.
Відповідь від: 10 Січня 2011, 23:55:17
кандидат або претендент, що з'явився раптово, можливість появи якого раніше не обговорювалася.

Така можлива поява вже існує давно... просто калушани (і слава Богу) не є такими заполітизованими...
Темні лошадки, як правило, є власністю або частиною бізнесу букмекерів

в тому числі і політичних... Тому, в цей вислів я особисто вкладаю не дуже позитивний зміст, хоч азарту змагань від того, мабуть, не меншає.
Якщо тематика походить із кінного спорту, то для прикладу, темною лошадкою можна було б назвати кількох діючих депутатів від УП (і не тільки), котрі навіть в округах не були ))) а перемогли (хоч і не передбачались взагалі))), принаймні я бачив багато здивованих очей (не від того, що перемогли, а що перемогли з таким результатом, дехто сам не вірив у свою перемогу)