І це означає, що навіть виражати своє "фе" не варто.
Ну чого ж?! Варто. Але, повторюсь, це лише 5%(або й менше) всіх питань, які вирішує МР. У мене стійке відчуття, що переважаюча більшість тут присутніх має неповну уяву про роботу ради і місцевих депутатів.
На більше нам "клепки" чи чого там ще все одно не вистачає. Хай наші "батьки" десь там на горі все вирішують за нас і якою мовою розмовляти; і скільки разів на пятирічку жінці труси купляти; і хто я і як має нас судити; і який "імідж" центральної влади мають подавати місцеві газети. Все одно за кого голосувати.... нема ніякої політики?
Люся, я щиро бажаю Вам стати депутатом - у Вас всі клепки присутні (щиро). Тільки біда в тому, що всі клепки разом взяті всіх депутатів місцевих рад "питання трусів" не вирішать.
А чому тоді самовисуванців нема? чому тільки осередки політичних партій можуть висувати кандидатів?
І це правильно. Щоб в разі чого було з кого спитати - я про це писав.
Що представники громадської організації не будуть знати де треба доставити смітники?
Можливо й будуть знати. Якщо це громадська організація "Сміттярі Калуша"

А "Товариство любителів хризантем" можливо і ні.
Ви праві. В місцевих справах мало політики. Але вона є. Тільки вона є для тих політичних сил для яких вона має бути. А для тих, для яких вона не має бути - для тих тільки питання смітників. ЇЇ не треба звісно, коли йде мова про межі між сусідами. Але її не можна залишати зовсім поза увагою.
Люся, Ви часто бували на сесіях міської ради? Ото ж... На кожній сесії розглядається 50-70 питань. З них 2-3 можна з натяжкою віднести до "політичних". І то не кожну сесію. Все решта - рутина! Всі ці питання перед тим проходять комісії. По кожному питанню - пухка папка матеріалів. Повірте поки що на слово - кілька засідань комісій і про політику ніхто не згадує.
Здається місцеві ради проголосували про надання статусу "регіональниої мови" чи не так? І що що це не було в їх повновадженнях?
І що? Вони прийняли заяву про "про статус"... Ми прийняли відозву "про недопущення".... Бла-бла-бла... Результат - одинаковий в обох випадках.
Де гарантії, що місцева влада буде вирішувати виключно тільки питання господарства?
Ці гарантії прописані в законодавстві України. І якщо Ви думаєте, що хтось колись надасть місцевому самоврядуванню більше повноважень, то Ви дуже оптимістично налаштовані.
Щось я не думаю, що, якщо в місцевих питаннях нема політики, то ПР би витрачала такі гроші на всіх каналах на свої ролики про побудову "нової країни". Чи вони так переживають як розподілять кошти між будинком школярів і народним домом в Калуші? Навіщо тоді "вибудовувати міцну вертикаль влади"????
Бо на відміну від Вас, вони розуміють, що не в "політиці" суть. А в адміністративному ресурсі, більша частина якого лежить саме на місцях. Контроль над адмінресурсом - гарантія (на їх думку) перемог на майбутніх виборах ВР і Президента.
Але я вирішила, що без кінця стогнати і жалітися на "систему" то вже заїжджена пластинка...
Я Вас повністю підтримую в цьому. Пора працювати, а не прапОрами махати

я про честь, порядність, свободу слова і т.д. А цього в деяких наших партіях взагалі немає. І що після цього можна думати про людину, яка пішла в таку партію.
Вибачте, я би не гріб всіх підряд... Якщо в сім'ї тато алкоголік - це не означає що апріорі син у нього наркоман, а донька повія...
і що не кажіть, але коли після виборів формувалась більшість, було стільки політики....
Де формувалась?
А коли Ви голосували за деякі питання, за деякі посади чи рішення, невже ви перед тим не обговорювали на фракції? Це теж політика, тому що Ви голосували як вирішить фракція, а не як хотілось.
У фракції "Нашої України" було приблизно 5-6 питань, коли застосовувалось "консолідоване голосування". І це за всі 4 роки!!