Рада не надає дозвола на ведення будівництва
Та ну?!
А що вже процедура помінялась? Може я щось і пропустив. Міська рада в особі виконкому надає дозвола на реконструкцію, а не на будівництво. Міська рада в особі ради приймає рішення по наданню земельних ділянок в оренду, для проведення аукціонів, викупу (при умові права на викуп), конкурсу на право отримання земельних ділянок в оренду. Надання дозволу на ведення будівельних (не путати дозволу на ведення земельних робіт) це виключно повноваження держави. Ніякий інспектор Держбудархконтролю не дасть дозволу на ведення будівництва, коли не буде забудівником предявлений пакет документів (рішення ради, договір оренди, протокол з аукціону чи договір куплі-продажу, державний акт на право володіння зем.діл.) на земельну ділянку.
Щодо оренди землі під існуючими багатоповерхівками. Мешканці цих будинків ( і не важно, нових чи старих) можуть володіти на засадах суміжної власності на земельну ділянку під будинком в якому проживають так і на прибудинкову територію. Можна отримати в оренду в один спосіб - відвести земельну ділянку в спосіб передбачений чинним законодавством. Але хто за це буде оплачувати? Потрібно створити, як мінімум домовий комітет, зібрати кошти і виготовити проект землеустрою, що дасть право на оренду чи приватизацію. Але це буде єдиний документ на всю земельну ділянку, якою на правах суміжної власності будуть володіти( чи користуватись) мешканці відповідного будинку. В додатку до акту на зем.діл. будуть вказані відповідні частки на землеволодіння для кожного окремого мешканця.
Якщо всі мешканці єдині в своєму прагненні володіти земельною ділянкою то вперед, але я не знаю що воно дає.