|
vover
|
 |
« : 07 Липня 2010, 19:49:58 » |
|
В мене ось така проблема, може хтось поможе. Купив я квартиру в новобудові, на 5 поверсі. І от через пів року виявилось що там тече дах (до того була зима, і не було сильних дощів). Будинок не приписаний до жодного Жеку, а фірма яка будувала відмовляється ремонтувати свої промахи зсилаючись на те, що це має робити Жек. Підкажіть що робити, хто контролює якість виконаних робіт в новобудовах, і як передається новобудова в Жек.
p.s. коли продавалась квартира власник обіцяв що будівельники дороблять прибудинкову територію і ми підпишем з Жеком договора. Потім нам приносили зразки договорів, але так як будівельники нічого не доробили, ми відмовились підписувати.
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Ігор_О
|
 |
« Відповідь #1 : 07 Липня 2010, 23:37:05 » |
|
Яка адреса будинку? Починати слід з визначення наступного: 1. Чи підписували Ви вже акти прийому згідно угоди купівлі-продажу? 2. Чи зданий будинок в експлуатацію взагалі?
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
vover
|
 |
« Відповідь #2 : 08 Липня 2010, 12:04:47 » |
|
Адреса Павлика 19а, чи зданий в експлуатацію незнаю. А про акти... щось носив про івентаризацію до колишнього суду Відповідь від: 08 Липня 2010, 10:24:52 тільки незаню, чи то акти, чи ні. там була будинкова книга Відповідь від: 08 Липня 2010, 10:25:47 І купляв я квартиру не в забудовника, а в приватної особи. Так що можливо ця особа підписувала, можливо ні
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Ігор_О
|
 |
« Відповідь #3 : 08 Липня 2010, 12:17:33 » |
|
А про акти... щось носив про івентаризацію до колишнього суду До колишнього? Це ж до якого? А чого носили - подавали позов? Про що? (Можна відповісти в приват) І купляв я квартиру не в забудовника, а в приватної особи. Так що можливо ця особа підписувала, можливо ні Якщо купували у приватника - швидше за все право власності було вже оформлено в БТІ. Це означає, що будинок був зданий. Якщо зданий - переданий на баланс відповідного ЖЕО, забудовник вже забув про нього і не має до нього відношення. Хоча, цілком можливо, Ви лише перекупили право "дольової участі" і будинок досі не зданий. Треба дивитись доки. Зараз уточню щодо будинку.
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
vover
|
 |
« Відповідь #4 : 08 Липня 2010, 12:20:13 » |
|
До колишнього? Це ж до якого? А чого носили - подавали позов? Про що? (Можна відповісти в приват) та ні, там просто зараз БТІ Відповідь від: 08 Липня 2010, 12:19:03
переданий на баланс відповідного ЖЕО будинок не переданий на баланс ЖЕО
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Ігор_О
|
 |
« Відповідь #5 : 08 Липня 2010, 12:26:50 » |
|
та ні, там просто зараз БТІ Дійшло до мене  будинок не переданий на баланс ЖЕО Так, я уточнив щойно - будинок зданий, квартири оформлені у власність, будинок ніде не обслуговується (!!!) 
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
vover
|
 |
« Відповідь #6 : 08 Липня 2010, 12:33:50 » |
|
Так, я уточнив щойно - будинок зданий, квартири оформлені у власність, будинок ніде не обслуговується (!!!) таке можливо? І що тепер робити 
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Ігор_О
|
 |
« Відповідь #7 : 08 Липня 2010, 12:55:27 » |
|
Все це наслідки "дикого капіталізму". Десь років три назад на засіданні виконкому я вперше побачив таку схему: 1. Підприємець (підприємство) бере землю в оренду під забудову. Ну звісно, що в оренду - нащо йому викуп землі, він же лише забудівник. 2. За оренду він платить смішні суми, порядку кількох тисяч грн. в рік. Причому, все законно - площі ж невеликі. 3. Будує будинок, продає квартири, оформляє права власності на квартири покупцям. 4. Передає будинок в цілому на баланс ЖЕО. 5. Махає всім ручкою, каже "арівідерчі" і йде рахувати гроші. Перші три пункти (з орендою, хабарами за отримання ділянки і т.д.) мені були зрозумілі і до цього. Здивувала схема передачі "будинку в цілому". Я ще й запитав тоді - що ж це за благодійник такий, збудував будинок і передає його місту безкоштовно (правда, без квартир)?! Мені пояснили - так всі роблять, так має бути. Я заперечив, що ця "безкоштовна передача" є насправді спиханням проблем на комуналку міста. Запропонував створювати в таких будинках ОСББ. Ну... Не слухав мене ніхто, той підприємець не хотів таких клопотів, а був він з нашим мером в одній партії... Та й ЖЕО погоджувалось брати собі на шию будинок... Аналогічним чином діяли і інші забудівники - домовлялись... А цей, що збудував на Павлика,19а - обнаглів зовсім! І ЖЕО не передав, і ОСББ не створив... Просто, лишив посеред міста фактично  І хоч він є моїм товаришем - доведеться робити йому проблеми...  Доречі, десь тиждень назад ВР прийняла новий закон, згідно якого створення об'єднання жителів є обов'язковим при здачі новобудови... Думаю, у Вас виходу іншого немає. Я говорив щойно з деякими нашими чиновниками - ЖЕО не баланс брати більше не будуть.
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
vover
|
 |
« Відповідь #8 : 08 Липня 2010, 13:10:11 » |
|
Думаю, у Вас виходу іншого немає як створити своє ОСББ? Якщо цим ніхто не захоче займатись, і взагалі як ця процедура проходить і т.д.... ? доречі, на території нашого будинку ще стоїть будка забудовників
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Gorec
|
 |
« Відповідь #9 : 08 Липня 2010, 13:19:34 » |
|
3. Будує будинок, продає квартири, оформляє права власності на квартири покупцям. А де дивиться державна приймальна комісія , при прийомці в екслуатацію, в яку входять і представники місцевої влади, які б логічно мали б відстоювати інтереси наших громадян. Може там при такому дійстві табличка ділення спрацьовує як автомат...  Ігор О, може Ви знайомі з людьми з цієї комісії, представниками місцевої влади? Відповідь від: 08 Липня 2010, 13:17:19
як створити своє ОСББ? По цьому питанню є маса літератури. Мені подобаються погляди на цю тему О. Соскіна. Головне бажання і відповідні розрахункки. За ОСББ, я думаю, майбутнє.
|
|
|
|
|
Записаний
|
«Погано дуже, страх погано В оцiй пустинi пропадать! А ще поганше на Украйнi Дивитись, плакать i мовчать!»
|
|
|
|
Ігор_О
|
 |
« Відповідь #10 : 08 Липня 2010, 13:26:09 » |
|
А де дивиться державна приймальна комісія , при прийомці в екслуатацію, в яку входять і представники місцевої влади, які б логічно мали б відстоювати інтереси наших громадян. Може там при такому дійстві табличка ділення спрацьовує як автомат... Табличка, думаю, діє. Але я не бачу зв'язку між здачею будинку в експлуатацію і передачею його на обслуговування (чи на баланс, у власність і т.д.) Це різні речі. Ігор О, може Ви знайомі з людьми з цієї комісії, представниками місцевої влади? Звісно. Як і Ви  За ОСББ, я думаю, майбутнє. Погоджуюсь. А в даному конкретному випадку я ще хочу вияснити, чи оформлялось право власності на "будинок в цілому" і на кого.
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Gorec
|
 |
« Відповідь #11 : 08 Липня 2010, 13:41:49 » |
|
Але я не бачу зв'язку Погано, що ми сліпнем. Помоєму хтось тут говорив про благоустрій. що будівельники дороблять прибудинкову територію І думаю перевірка якості будівельних робіт на відповідність будівельних норм входить у компетенцію вищезгаданої комісії. А то у нас все так, як що щось, то моя хата з краю. Відповідь від: 08 Липня 2010, 13:38:36
Але я не бачу зв'язку між здачею будинку в експлуатацію і передачею його на обслуговування Думаю представники відповідного ЖЕКу виявили масу недоліків, майбутніх мінінгітів, і впираються брати об'єкт на баланс.
|
|
|
|
|
Записаний
|
«Погано дуже, страх погано В оцiй пустинi пропадать! А ще поганше на Украйнi Дивитись, плакать i мовчать!»
|
|
|
|
vover
|
 |
« Відповідь #12 : 08 Липня 2010, 13:47:03 » |
|
І думаю перевірка якості будівельних робіт на відповідність будівельних норм входить у компетенцію вищезгаданої комісії. Я думаю вони туди навіть не їздили дивитись
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Ігор_О
|
 |
« Відповідь #13 : 08 Липня 2010, 13:50:47 » |
|
Погано, що ми сліпнем. Помоєму хтось тут говорив про благоустрій. І думаю перевірка якості будівельних робіт на відповідність будівельних норм входить у компетенцію вищезгаданої комісії. Та ну все це правильно... Але у людей зараз насправді значно більша проблема! Якщо завтра в цьому будинку рване труба - ніхто не приїде! Навіть вентиль закрутити! НІХТО! Бо будинок - НІЧИЙ! Можна приходити бомжам, заселятися в підвал і спокійно жити. А чому ні? Можна прийти зараз, поки води нема - кусок труби відрізати і здати на метал. Вона ж НІЧИЯ! І найсташніше, що я підозрюю про наявність ще кількох таких будинків-невидимок, збудованих представниками "нових політичних сил".... А Ви про клумби, квіточки і благоустрій... Не збивайте тему! Відповідь від: 08 Липня 2010, 13:48:49
Думаю представники відповідного ЖЕКу виявили масу недоліків, майбутніх мінінгітів, і впираються брати об'єкт на баланс. Представники ЖЕО не входять до комісії з прийому в екплуатацію. Пора б знати. А небажання брати чужий будинок на баланс пояснюється зрозумілою логікою.
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Gorec
|
 |
« Відповідь #14 : 08 Липня 2010, 13:51:47 » |
|
Я взагалі то за якість будівельних робіт і їх контроль. Але маємо то що маємо і новоселам думаю скоро прийдеться звертатись до професійних юристів.
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Ігор_О
|
 |
« Відповідь #15 : 08 Липня 2010, 13:54:42 » |
|
новоселам думаю скоро прийдеться звертатись до професійних юристів. Тут і юристу-любителю зрозуміло - треба шукати на кого оформлено власність на цілий будинок. Нирка мені підказує, що ці наглюки його взагалі не оформляли. А це вже питання і до міської ради виникне. Розумієте, про що я?
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Gorec
|
 |
« Відповідь #16 : 08 Липня 2010, 14:01:18 » |
|
А це вже питання і до міської ради виникне. До ради можуть виникнути питання тільки ті що стосуються земельних питань, а мова йтиме про якість будівельного продукту. Рада не надає дозвола на ведення будівництва тим більше не контролює ведення будівництва і не приймає в експлуатацію. А взагальному я з Тобою згідний, якщо потече "дах" у деякий будівнельних підприємців то латати його буде дорого і тяжко.
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Ігор_О
|
 |
« Відповідь #17 : 08 Липня 2010, 14:06:32 » |
|
До ради можуть виникнути питання тільки ті що стосуються земельних питань, У мене одразу виникло питання - чий то будинок стоїть на земельній ділянці в районі вул.Павлика? Чи не самозахват це? Ні? Покажіть документи на будинок! Ні, не на квартири, а на будинок! а мова йтиме про якість будівельного продукту. Та не про якість тут вже мова, Володя! Як говорити про якість, якщо нема кому навіть питання про цю якість задати?! Рада не надає дозвола на ведення будівництва Та ну?! 
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|
Люся
|
 |
« Відповідь #18 : 08 Липня 2010, 15:09:49 » |
|
Цікава тема... для журналістського розлідування... або для прокурорського.... Все одно цікава. Виявляється тому,хто купує квартиру в новобудові мало перевірити документи на квартиру, йому треба перевірити все від початку - від зконності відводу ділянки... У нас тепер взагалі самообслуговування у всьому.  А у місцевої влади навіть питання не виникає - хто на її земилі будує і чи законно будує, і кому будує... Ні виконком, ні ЖЕК, ні рада тут ні при чому... а хто тут "при чомусь"? Ще одне питання - забудовник бере землю в оренду. Поки він будує, певно оренду платить, а далі - хто платить оренду? Чия ця земля під будинком? (це мені просто цікаво... для загального розвитку) Просто не зрозуміло, потім та ділянка уже ні в оренду ні на продаж не піде, бо ж вона під будинком, то чому забудовник її лиш орендує, чому він не викуповує її? Місто ж втрачає цю ділянку і прогнозовані з неї доходи... Чи ні?
|
|
|
|
|
Записаний
|
"Готовность индивидуума в любой момент превратиться в вооруженную оппозицию определяет степень его социальной полноценности. Чего можно ожидать от нации, когда в мужчинах воспитывают комплекс вины за естественное желание потрогать парабеллум? Ничего, кроме покорности тупого стада." Г.Водичка
|
|
|
|
Ігор_О
|
 |
« Відповідь #19 : 08 Липня 2010, 17:01:55 » |
|
у місцевої влади навіть питання не виникає - хто на її земилі будує і чи законно будує, і кому будує... Ну, не треба так категорично! Я впевнений, що влада дотична до цих питань на всіх етапах, контролює достатньо і доре знає хто і що... Біда в тому, що на старті будівництва підприємці-забудівники виявляють значно більше зацікавленості і поваги до влади, ніж на фініші  А збудувавши і продавши - їх цікавість до цього будинку пропадає зовсім. Хто хитріший і "наближений до тіла" - той просто спихає обузу ЖЕО. Хто не домовився - просто пробує "забити" і забути. Але так не вийде. Ще одне питання - забудовник бере землю в оренду. Поки він будує, певно оренду платить, а далі - хто платить оренду? Чия ця земля під будинком? (це мені просто цікаво... для загального розвитку) Поки будує - платить. Потім розриває угоду і гуд бай  Просто не зрозуміло, потім та ділянка уже ні в оренду ні на продаж не піде, бо ж вона під будинком, то чому забудовник її лиш орендує, чому він не викуповує її? Місто ж втрачає цю ділянку і прогнозовані з неї доходи... Чи ні? Люсь, Ви платите оренду під будинком, де маєте квартиру? Не платите? А чому? А хто платить? 
|
|
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
|