Вільний форум міста Калуша Вільний форум міста Калуша 22 Травня 2012, 23:38:33
Щоб згорнути/розгорнути чат, натисніть тут >> *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь.

Калуський політехнічний коледж
Оголошення на Інформаційному порталі Калуша

- Запрошуемо молодих, симпатичних дiвчат для роботы ...
- Ремонт телевізорів, моніторів, ноутбуків, електроніки, видалення вірусів. ...
- Продам Москвич 2141 1988р.,бензин 1.5, колір синій, ...
- Продається 2-кімн. приватизована кв-ра 44 м.кв., на ...
- загублено документи на автомобіль та водійські права ...
Форуму 4 роки 10 місяців 21 день Новини: У нас Ви можете створити свій власний Фотоальбом

Початок   Допомога Пошук Галерея Увійти Реєстрація Ігри Правила  
Сторінок: 1 [2] 3 4 ... 7   Вниз
  Друк  
Автор Тема: чому Калуш бідний?  (Прочитано 3315 раз)
0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.
Gorec
« Відповідь #20 : 23 Квітня 2010, 21:15:04 »

Так і називається мудрим словом децентралізація, наслідком впровадження якої, як я вже сказав, і є очікування значного економічного зростання на місцях.
Записаний

«Погано дуже, страх погано
В оцiй пустинi пропадать!
 А ще поганше на Украйнi
Дивитись, плакать i мовчать!»
doktor-maks
« Відповідь #21 : 23 Квітня 2010, 23:34:27 »

Прочитайте програму ПР
Записаний

Єдіноначаліє є символ благоустрою
WestUA
« Відповідь #22 : 23 Квітня 2010, 23:46:51 »

Прочитайте програму ПР

М-дя... Не полінувся, прочитав Програму ПР...
І зразу ж зрозумів, чому Калуш бідний...
Записаний

Свій до свого по своє
Gorec
« Відповідь #23 : 23 Квітня 2010, 23:47:45 »

Докторе, як би ви знали скільки я вже тих програм начитався. Та по ділах судити будемо, по ділах... Дружбани
Записаний

А ще поганше на Украйнi
romashkin
« Відповідь #24 : 24 Квітня 2010, 14:18:05 »

до автора - Ви мабуть за межі Калуша не виїзджаєте?  Крейзі
а перепрошую, в Ковалівці ще побували ...

зі.  про асфальт на проспекті краще не згадувати  не знаю
Записаний
cgr
« Відповідь #25 : 25 Квітня 2010, 12:28:57 »

до автора - Ви мабуть за межі Калуша не виїзджаєте?

справді, не виїзджаю. а як Ви здогадались?
Відповідь від: 25 Квітня 2010, 11:58:57
Було б гарно якби ти назвав хоч одного на твою думку гарного політика, чи гарного мера. Але підозрюю, що ти для себе таких не знайдеш

чому ж? можливо це буде трішки банально, але Гітлер чудовий політик ( я не прихильник нацизму і засуджую його), знаю також людей які були б хорошими політиками, але ніколи ними не стануть в основному тому, що вони порядні людини, а в Україні порядність і політику сумістити якщо й можливо, то важко.
В кінці кінців непорядним бути можуть просто примусити, якщо сам не захочеш...

Відповідь від: 25 Квітня 2010, 12:02:52
І ще раз дозволю собі натякнути (як юриста мене то шалено дратує) не можна ліпити свої здогадки про відкати з 5 чи 4 нулями до всіх, якщо не маєш доказів, лише тому що так вважається.

недавно з одним підполковником говорили. дуже захищав честь мундиру. але ненароком признався що його завалюють пропозиціями зробити держзамовлення за винагороду і що ж йому лишається робити )

мене як не юриста дратує коли кажуть "ці руки нічого не крали тому що в суді не було доведено!"
тут ось в новинах пишуть про дніпропетровську суддю яка на святкування свого ювілею витратила 400000 Є. кляті журналісти сумніваються що суддя заробила їх чесною працею, треба пояснити їм що "не можна ліпити свої здогадки про відкати з 5 чи 4 нулями до всіх, якщо не маєш доказів, лише тому що так вважається."  Посмішка

скажи мені, як юрист, які докази можуть бути якщо ці гроші передаються через 3іх осіб? це практично реально довести? та хоча б виявити?

то в чому проблема? Міська рада це здається також депутати? Чи я не права? Чкі колегіально приймають рішення. Чи знов не так?
І щодо твоїх заяв про  те що Мер має радитись з громадою..Хіба депутати не є представниками громади? Чи я знов помиляюсь і ці ради мера з ггромадою мають відбуватись в інший спосіб ?

ні тут ти права. але з сусідньої гілки в мене якраз і склалося враження що мер не бере до уваги та ігнорує думку міської ради. там іще голосування є "за кого ви  в конфлікті міської ради і мера".
Відповідь від: 25 Квітня 2010, 12:12:26
Навіть при тому що ти задав запитання ти сам його поставив відразу в деструктив. Бо його рішення може бути двома способами шляхом наповнення бюджету, ал етакий варіант тебе не влаштовує бо тоді б усі хто має до нього відношення б його відразу розкрадали....
Або шляхом виділеня коштів з держдавного бюджету на область і далі шлхом розподілення на власний розсуд на район, але так теж погано - бо ти можеш давати у Держайни бюджет набагато більше  ніж отримувати потім назад

другий спосіб я не роглядав до речі. тільки перший.

і тут в мене було два питання - чому бюджет не наповнюється.
куди ідуть ті кошти які в бюджет все ж таки надходять.

даякі відповіді на ці питання мені вже відомі, в тім, впевнений, що не всі. ось і цікавлюсь думками, версіями форумців  Посмішка

на рахунок того чи калуш справді бідний. все відносно. і якщо порівняти Калуш з іншими райцентрами, де немає такої потужної промисловості як у Калуші, то
особливо і не помітно що Калуш багатший за ті міста.

а  може бути і навпаки. місто наче і без такої потужної промисловості, а виглядає значно краще Калуша. має (в порівнянні з калуським) прекрасний костел та ще й з органом.
ті хто, на відміну від мене, виїзджають за межі Калуша одразу зрозуміють яке місто я маю на увазі  Підморгую (можна сказати, що це місто-сусід Калуша)
Записаний

влада проти корупції все одно що бджоли проти меду. (с) Гололобов
Gorec
« Відповідь #26 : 25 Квітня 2010, 14:46:52 »

я задаю собі питання  чому Калуш, де є працюючі промислові підприємства бідний? Адже в місцевий бюджет по ідеї повинні сплачуватись хороші податки. Тим не менше я  не бачу щоб Калуш, де є промисловість, виглядав краще за інші райцентри де немає промисловості.
В мене запитання до автора теми : - з чого вам видно що Калуш бідний? В інших темах смакуються, подані засобами масової маніпуляції,  статті про звершення нашої виконавчої влади, про найбільші бюджети, про надзвичайні суми грошей, які вже працюють на калушан, про щедрих колег які допомогають в скрутну хвилину, про кредити світового банку, про майже вже ліквідовані наслідки господарювання підприємств з часів совдепії, а скільки ще того добра в майбутньому повинно відбутись ( "увіруйте і дано буде") і т.д. А ви ставите питання, що Калуш бідний. Заперечую. Калуш вже багатий, як ніколи, правда ВІРТУАЛЬНО, але і за це чомусь потрібно бажано не забувати постійно дякувати. Майже  всі ЗМІ  співають оптимістичну пісеньку - " все хорошо прекрасная маркиза - дом згорел.... і т.д.) Про реальний стан речей довідатись не можливо, тільки очами преси.
  Тільки не порібно полеміки при чому тут влада.
Влада, на мою думку, повинна забезпечувати створення інвестиційного економічно - привабливого середовища на територіальній одиниці за розвиток якої вона відповідаї. Тільки все це для когось ДОВГІ гроші, урожай від посіяного, є загроза при своїй каденції  не дочекатись. А гарно жити хочеться декому  вже і по максимуму, бо навіщо тоді бавитись у вибори...
 А так,  у нас кроки влади, як ще в одного, додаткового фіскального органу.
 Мудрий принцип створення економічно-привабливого середовища повинен базуватись на простій логіці - "щоб щось взяти потрібно спершу дати  і навпаки"
 Скажіть, за чотири роки, які такі дії влади затягнули в Калуш потужних, потенційно бюджето-утворюючих інвесторів, які б забезпечили ріст зайнятості населення, а у відповідність і наповненя місцевого бюджету? (тільки не ставте за приклад нові виробництва Карпатнофтохіму. Влада на ці процеси впливу не має. Це ініціативи Нафтохіму.)
 Інакшого виходу чим сприяння збільшення кількості робочих мість  для наповнення бюджету міста немає. Най основніша стаття наповнення місцевих бюжетів - це подохідний податок з фізичних осіб.
 А так, розуму вистачає на те щоб продавати, все що ще залишилось, або того хто ще живий , потихеньку добивати...

PS. Трошки дивує піднята тема і саме через те що вона піднята Тенді. Судячи з дописів Тенді в Калуші повинно все відбуватись на мажорних нотак, а тут раз.... мінорне запитання. Дивно, щось певно Тенді більше знає чим ми. З висоти київських пагорбів видимість певно більша...

Відповідь від: 25 Квітня 2010, 14:31:30
і тут в мене було два питання - чому бюджет не наповнюється.
Знову ж, судячи з преси, бюджети у нас виконуються і перевиконуються.  Якщо комусь цікаво не через пресу, як це добитись, можу скинути в приват інформацію. (нащо вчити таке робити інші міста)   

Відповідь від: 25 Квітня 2010, 14:36:37
ні тут ти права. але з сусідньої гілки в мене якраз і склалося враження що мер не бере до уваги та ігнорує думку міської ради.
Враження склалось правильне. Не памятаю у якому номері, по моєму вікон,( потрібно дам точні дані) в одному з інтервю, голова повідомив, що ради як такої йому для управління містом не потрібно. 
 Я думаю багато хто б з голів теперішніх українських міст проявив би таке бажання. (Роби, що хочу, як хочу, головне ,щоб мої кроки правильно висвітлювали ЗМІ.) 
  Якраз і задача місцевих рад і полягає в розподільчій,контролюючій і стримуючій фунції. Певно, кому потрібні ради з такими повноваженнями...
Записаний

А ще поганше на Украйнi
Ne-TA
« Відповідь #27 : 25 Квітня 2010, 14:55:28 »

Я не розумію чогось, чи що.....
З чого взяли, що Калуш бідний?
Якщо у нас у місті все так добре і красиво.
Місто розвивається, дороги робляться, мед. устаткування закуповується, кошти виділяються на все що тільки можливо, окрім "КМТ", у нас мер "всех часов и времен", ніхто так не допоміг місту,як він, ніколи не було стільки коштів, як при ньому.........Він неодноразово наголошував, що ми по всьому на першому місті в порівнянні з іншими містами області.       Про що ви? Чи, можливо, ви знаєте більше? Чи, можливо, ви знаєте про борги, які нас очікують після його каденції?........

Записаний

Не статками багатими, а в сльозах каяття,
Ми все частіше втратами вимірюєм життя.

ЯЯ
« Відповідь #28 : 26 Квітня 2010, 00:13:21 »

Пять відсотків — і не менше
http://www.dzvony.if.ua/index.php?news=1376
Цитувати
свого часу нафтохіміки уклали з містом угоду про соціальний розвиток, яка, зокрема, передбачала пільгові ставки по во­довідведенню та фінансування інфраструктури міста. Однак за чотири роки Калуш так нічого і не отримав. ... орієнтовно мова йде про близько 150  млн. грн.
Записаний

ARNI
« Відповідь #29 : 26 Квітня 2010, 10:47:02 »

[свого часу нафтохіміки уклали з містом угоду про соціальний розвиток, яка, зокрема, передбачала пільгові ставки по во­довідведенню та фінансування інфраструктури міста. Однак за чотири роки Калуш так нічого і не отримав. ... орієнтовно мова йде про близько 150  млн. грн.
[/quote]
Як не отримав?  Дивно
А не платити за каналізаційні стоки - то що нічого не отримав???
Записаний

Кто в верности не клялся никогда, тот никогда и клятву не нарушит (Платон)
cgr
« Відповідь #30 : 26 Квітня 2010, 21:14:02 »

В мене запитання до автора теми : - з чого вам видно що Калуш бідний?

думаю це помітно неозброєним оком кожному хто виїзджає за межі Калуша. Тобто перший критерій - порівняння "зовнішнього" вигляду міста. Вище я вже наводив приклади двох населених пунктів з явно кращим зовнішнім виглядом. можливо мало?  будь-ласка ще - Славутич.  (до тих пір поки працювала ЧАЕС). А ось в іншому місті з АЕС( новокузнецовск здається) мешканці користуються безкоштовними ліками в аптеках, безкоштовним опаленням, та чи безкоштовною, чи дуже дешевою електоенергією. І зарплати у них вищі середніх і калуських. Так, в Калуші не АЕС, але вибачте мене якщо тут підприємство в будівництво окремого заводика вкладає міліарди гривень, то думаю це підприємство можна зрівнювати з АЕС, а відповідно і рівень життя мешканців міста-супутника такого підприємства з рівнем життя мешканців міста-супутника АЕС.

українськими містами з ходу список продовжити не можу, адже як тут тонко підмітили я не виїзджаю за межі Калуша ).
Можу правда назвати ще кілька європейських міст, але це буде не чесно  Посмішка

хоча, все одно сумно, що, наприклад в бізнес районі Парижа (ля-дефенс), де розташовані тільки офіси, всіляких красивих, зроблених з витонченим смаком культурних дрібничок більше ніж у Калуші, який буде значно старішим за ля Дефенс. Я думав через брак коштів, але якщо всі кажуть що Калуш багатий, значить тут бракує чогось іншого  Посмішка

кажете дороги будуються? про те що дороги будуються можна говорит тільки якщо довжина полотна збільшується.
якщо ми візмемо довижну полотна яке за останні років 20 зруйнувалось та довжину полотна яке за ці ж років було збудовано, то дуже ймовірно, що перша цифра буде більшою в рази).

Що стало з нашим парком?
машинки ржавіють. карусель гниє. натомість збудована незрозуміла споруда на озері, в парку сімейного відпочинку. Мабуть задум такий що поки діти крутятся на поки що працюючому колесі, батьки, щоб не скучати п'ють пиво в поруч розташованому закладі )
Влада, на мою думку, повинна забезпечувати створення інвестиційного економічно - привабливого середовища на територіальній одиниці за розвиток якої вона відповідаї.

+100
ну іще дбати про культуру та про верховенство права.
здавалось би у влади так мало функцій, але і з тим чомусь впоратись не може  Сумний
Якщо комусь цікаво не через пресу, як це добитись, можу скинути в приват інформацію. (нащо вчити таке робити інші міста)

думаю, в інших містах з цими методами вже давно знайомі  Посмішка Хоч у нас немає такого я в білорусі, але все ще попереду )
Якщо у нас у місті все так добре і красиво.

Про добре нічого не скажу, а от чи красиво.. ну як кажуть "на вкус и цвєт.."
у нас мер "всех часов и времен", ніхто так не допоміг місту,як він, ніколи не було стільки коштів, як при ньому.........Він неодноразово наголошував, що ми по всьому на першому місті в порівнянні з іншими містами області.

ну те що він наголошував що він найкращий я несумніваюсь)
я навіть вірю, що Калуш кращий серед гірших, але але, я хочу жити в комфортніших умовах, в комфортнішому місті з прозорішою владою, без необхідності вистоювати черги коли я несу гроші цій владі, без необхідності підписуватись на якісь газети, для того щоб одержати штампик від влади, без необхідності куляти "карманчик" до талону про ТО і т. д. і. т.д. одній людині важко перечислити всі нюанси нашого "все добре і все красиво"  Посмішка

Записаний

влада проти корупції все одно що бджоли проти меду. (с) Гололобов
Ne-TA
« Відповідь #31 : 26 Квітня 2010, 22:37:23 »

я навіть вірю, що Калуш кращий серед гірших

От-от!!!!

ну те що він наголошував що він найкращий я несумніваюсь)

Хто похвалить, як не сам себе 
Записаний

Не статками багатими, а в сльозах каяття,
Ми все частіше втратами вимірюєм життя.

travolta
« Відповідь #32 : 26 Квітня 2010, 23:19:40 »

Чом дурний - бом бідний, чом бідний - бом дурний
Записаний
Tandylight
« Відповідь #33 : 27 Квітня 2010, 00:10:00 »

PS. Трошки дивує піднята тема і саме через те що вона піднята Тенді. Судячи з дописів Тенді в Калуші повинно все відбуватись на мажорних нотак, а тут раз.... мінорне запитання. Дивно, щось певно Тенді більше знає чим ми. З висоти київських пагорбів видимість певно більша...
Горець, я перепрошую дуже чемно але тема піднята не мною, а cgr причому як мені здалось ледь не на 30 секунді після реєстрації на форумі, крім того мені з київських пагорбів видно те про що пишуть ваші Вікна, дзвони і т.п. і з ваших дописів на форумі. Чи може я не зрозуміла про що Ви?
Відповідь від: 26 Квітня 2010, 23:34:03
Судячи з дописів Тенді в Калуші повинно все відбуватись на мажорних нотак, а тут раз.... мінорне запитання.
Судячи з ваших дописів у Вас теж не все погано чи Вас роздратувало питання, щодо бездіяльності депутатського корпусу, який по теорії мав би урівноважувати апетити Голови.
Міська рада, яка пам♥ятається навіть гарно то робила, але як писали у вашій пресі, було оголошено 3 годинну перерву на одній із сессій і після "кількох дзвінків" "деяким депутатм" що були відсутні в залі, останні таки прийшли на свої робочі місця і забезпечили промерську більшість чи не так? То хто винен що депутати такі "беззубі"?
А тепер усі чемні і слухняні. Тепер усіх ігнорують. Але власне чому?
Але вибачте то не моя справа,  я і так втрутилась куди не тре Підморгую
"З висоти київських пагорбів" мене більше цікавить, щоб не ратифікували, наприклад, Угоду про продовження оренди Севастополя Російським Чорноморським флотом. Тому що наступного разу, коли Россія вирішить обстріляти не Грузію, а скажімо...Турцію, чи якусь іншу цікаву на її погляд країну (до якої можна дістатися морем) і мирно повернуться на місце свого портування в УКРАЇНУ...Бомби у метро будуть рватися саме у моєму місті...
А кому поставили пластикові вікна в Калушу мене мало цікавить  не знаю вибачення
Точніше то цікаво, бо я такого не бачила ніколи, щоб у підїздах стояли пластикові вікна але не настільки, щоб сперечатись через це з Вами Горцю
Мене хвилюють якісь питання Ваші місцеві, бо я багатьох вже Вас знаю Посмішка але знову таки не настільки щоб вислуховувати зауваження про мої київські пагорби і особливу обізнанність Підморгую  Дивно
« Останнє редагування: 27 Квітня 2010, 00:18:50 від Tandylight » Записаний
Ігор_О
« Відповідь #34 : 27 Квітня 2010, 12:21:33 »

Перепрошую... але важко стриматись... Посмішка

Цитувати
свого часу нафтохіміки уклали з містом угоду про соціальний розвиток, яка, зокрема, передбачала пільгові ставки по во­довідведенню та фінансування інфраструктури міста. Однак за чотири роки Калуш так нічого і не отримав. ... орієнтовно мова йде про близько 150  млн. грн.
Брехня на брехні (маю на увазі виключно газетну статтю).

Як не отримав?  Дивно
А не платити за каналізаційні стоки - то що нічого не отримав???
А що отримав? Борги? Ніхто ж заборгованість не списав і не списує.
Записаний
Tandylight
« Відповідь #35 : 27 Квітня 2010, 13:16:56 »

Перепрошую... але важко стриматись...
Ой Ігор_О, як добре що Ви нарешті не втримались  Крутий Крутий Вас так не вистачало  Цілую
Записаний
ARNI
« Відповідь #36 : 27 Квітня 2010, 14:39:31 »

А що отримав? Борги? Ніхто ж заборгованість не списав і не списує.
Але і не платить.
Записаний

Кто в верности не клялся никогда, тот никогда и клятву не нарушит (Платон)
Ігор_О
« Відповідь #37 : 27 Квітня 2010, 15:13:02 »

Але і не платить.
Але заплатить. Ніхто не подарує.
Записаний
ЯЯ
« Відповідь #38 : 27 Квітня 2010, 19:44:16 »

Цитата: ЯЯ від Вчора в 00:13:21
Цитувати
Брехня на брехні (маю на увазі виключно газетну статтю).
то прокоментуйте - у чому полягає брехня - адже жодною "внутрішньою" інформацією ми не володіємо.  не знаю
Записаний

Ігор_О
« Відповідь #39 : 27 Квітня 2010, 20:04:58 »

то прокоментуйте - у чому полягає брехня - адже жодною "внутрішньою" інформацією ми не володіємо.
"Внутрішня" інформація ні до чого. Просто треба пригадати, як все було насправді...
Хто забув - може прочитати:
http://www.ngo.if.ua/themes/ngo/material.asp?folder=1877&matID=7162
Записаний
Сторінок: 1 [2] 3 4 ... 7   Нагору
  Друк  

Перейти в:  

Вільний форум міста Калуша | Інтернет підтримка - провайдер WestNet | Powered by SMF 1.1.6.
© 2007-2012, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Інформаційний портал Калуша