Вільний форум міста Калуша Вільний форум міста Калуша 22 Травня 2012, 23:37:45
Щоб згорнути/розгорнути чат, натисніть тут >> *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь.

Калуський політехнічний коледж
Оголошення на Інформаційному порталі Калуша

- Запрошуемо молодих, симпатичних дiвчат для роботы ...
- Ремонт телевізорів, моніторів, ноутбуків, електроніки, видалення вірусів. ...
- Продам Москвич 2141 1988р.,бензин 1.5, колір синій, ...
- Продається 2-кімн. приватизована кв-ра 44 м.кв., на ...
- загублено документи на автомобіль та водійські права ...
Форуму 4 роки 10 місяців 21 день Новини: На форумі працює Ігрова Кімната

Початок   Допомога Пошук Галерея Увійти Реєстрація Ігри Правила  
Сторінок: [1] 2 3 ... 7   Вниз
  Друк  
Автор Тема: чому Калуш бідний?  (Прочитано 3315 раз)
0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.
cgr
« : 22 Квітня 2010, 08:21:40 »

я задаю собі питання  чому Калуш, де є працюючі промислові підприємства бідний? Адже в місцевий бюджет по ідеї повинні сплачуватись хороші податки. Тим не менше я  не бачу щоб Калуш, де є промисловість, виглядав краще за інші райцентри де немає промисловості.
Більше того, можу навести приклад села, яке має всього навсього агрофірму і яке виглядає багатшим за Калуш. (село Ковалівка). Тобто може воно й не багатше, але видно, що там сілська влада спрямовує кошти на благоустрій села. (наприклад перший в Україні земляний годинник зявився саме там, у селі є два озера, в одному білі лебеді, в іншому чорні, за ними доглядають відповідні служби і т.д.) У Калуші цього я не бачу. (Крім того що оновили асфальт на лесі українки).

так ось питання - куди йдуть бюджетні кошти???
Записаний

влада проти корупції все одно що бджоли проти меду. (с) Гололобов
cgr
« Відповідь #1 : 22 Квітня 2010, 09:26:38 »

ну ось, я так і знав

http://kalush.net/?q=2009/03/14/miska-rada-kalusha-vidilila-fk-karpati-3-mln-grn

Цитувати
Міська рада Калуша у бюджеті на 2009 рік виділила три мільйони гривень на розвиток ФК «Карпати» - про це Інформаційний центр львівського клубу повідомив мер промислового міста Івано-Франківської області Ігор Насалик.

«Ми розробили спеціальну програму підтримки футболу. Вважаємо, що «Карпати» - єдиний клуб, який може представляти на найвищому рівні не лише Львів, але й усю Західну Україну. Саме тому ми вирішили закласти 3 мільйони гривень на розвиток «зелено-білого» клубу. Керівництво клубу зможе на власний розсуд використовувати ці кошти».

Ігор Насалик також розповів, що ініціатором такого неординарного (як для українських реалій) вчинку стали мешканці Калуша.

хтось вірить у версію про мешканців-ініціаторів?

я більше вірю у те що  Петро Димінський (нафтомагнат і власник Карпат) пербуває у мяко кажучи "дружніх" відносинах з нашим дорогим мером.

а 3 міліони міста віддати просто так... навіть за Януковичем я такого не помічав, а до цієї історії з 3 калуськими міліонами я вважав що гірше за януковича вже бути не може  Сумний

Записаний

doktor-maks
« Відповідь #2 : 22 Квітня 2010, 12:11:24 »

я задаю собі питання  чому Калуш, де є працюючі промислові підприємства бідний? Адже в місцевий бюджет по ідеї повинні сплачуватись хороші податки. Тим не менше я  не бачу щоб Калуш, де є промисловість, виглядав краще за інші райцентри де немає промисловості.
Можливо я помиляюсь, але, наприклад, "Карпатнафтохім" не сплачує податки у місцевий бюджет Калуша
ТОВ "Карпатнафтохім" зареєстровано в с. Мостище?  не знаю

Якого бюджету -
місцевих
1) областного,
2) районного
3) міста Калуша
або Державного?
Записаний

Єдіноначаліє є символ благоустрою
cgr
« Відповідь #3 : 22 Квітня 2010, 12:22:21 »

думаю в цій темі слід обмежитись 2им та 3ім пунктом.

Можливо я помиляюсь, але, наприклад, "Карпатнафтохім" не сплачує податки у місцевий бюджет Калуша

з ось цього http://www.malakava.com.ua/article/6527  випливає що сплачує. хоче не дуже охоче.
та це не міняє справи - нехай сплачує в бюджет мостища, все одно не зрозуміло куди діваються ці кошти.
це ж не тисячі-дві гривинь які було б непомітно.

тут бачив ще інтервью насалика де він хвалився що бюджет Калуша в 2010 буде більший ніж бюджет Івано-Франківська.
якщо взяти до уваги що в Калуші значно менше бюджетників ніж у Франківську, то місто мало б цвісти і пахти, а Франік нервово курити в сторонці...
Записаний

Kwinto
« Відповідь #4 : 22 Квітня 2010, 13:54:34 »

та це не міняє справи - нехай сплачує в бюджет мостища, все одно не зрозуміло куди діваються ці кошти.
це ж не тисячі-дві гривинь які було б непомітно.
Не скажи. Податок в мiський бюджет значно бiльший чим в сiльський.
Коли я ще працював на КН, то пам'ятаю як мiй вiддiл займався питанням про встановлення меж мiста. Мiськi властi хотiли щоб Карпатнафтохiм входив в межу мiста. А керiвництво КН все робило для того, щоб в межах сiльськоi ради. Навiть в Верховнiй радi це питання розглядали.
Хочу зазначити, що КН мало надприбутки, а нам копiйки платило. Москаль не дасть нам нiчого. Тiльки грабуватиме нас.
Записаний
Tork
« Відповідь #5 : 22 Квітня 2010, 14:55:22 »

тут бачив ще інтервью насалика де він хвалився що бюджет Калуша в 2010 буде більший ніж бюджет Івано-Франківська.
Варто би в нього про це й спитати.
Записаний
cgr
« Відповідь #6 : 22 Квітня 2010, 15:08:20 »

Варто би в нього про це й спитати.

спитаю, на наступній зустрічі мера з своїми виборцями...
Записаний

Medved
« Відповідь #7 : 22 Квітня 2010, 16:19:55 »

Тут узагальнено описано - http://forum.kalush.info/index.php?topic=413.msg72705#msg72705

Записаний

"Счастье для всех, даром, и пусть никто не уйдет обиженный!"
Tandylight
« Відповідь #8 : 22 Квітня 2010, 16:24:19 »

а 3 міліони міста віддати просто так...
наскільки я рохзумію ніхто нічого не віддав, вже сто раз ця тема висвітлювалась у ваших ЗМІ і цей Пі Ар хід був обсміяний, але з іншого боку памятається не один раз Насалик в інтерв'ю згадував і навіть з трибуни ВР, коли захищав Указ Президента про оголошення калуша зоною екологічної надзвичайної ситуації згадував, що під час повені лише ФК "Карпати" і
Петро Димінський (нафтомагнат і власник Карпат) пербуває у мяко кажучи "дружніх" відносинах з нашим дорогим мером.
а ткож мер Харкова першими кинули кошти на спасіння "утопаючих" і певне не  в останню чергу через дружні "м'яко кажучи " стосунки з вашим дорогим мером Підморгую
Про те що місцеві бюджети мають менше ніж могли говориться вже принаймі останніх років 10...Про реформу місцевого самоврядування і децентраліззацію місцевих бюджетів...
Це проблема не тільки Калуша

Записаний
cgr
« Відповідь #9 : 22 Квітня 2010, 16:57:21 »

Цитувати
наскільки я рохзумію ніхто нічого не віддав, вже сто раз ця тема висвітлювалась у ваших ЗМІ

а можна посилання? цікаво, що ж там насправді було.

Цитувати
а ткож мер Харкова першими кинули кошти на спасіння "утопаючих" і певне не  в останню чергу через дружні "м'яко кажучи " стосунки з вашим дорогим мером

Цитувати
а ткож мер Харкова першими кинули кошти на спасіння "утопаючих" і певне не  в останню чергу через дружні "м'яко кажучи " стосунки з вашим дорогим мером

не зовсім зрозумів про які кошти від добкіна йдеться. Так Насалик з Добкіним друзі? ну, як кажуть, "скажи мені хто твій друг і я скажу тобі хто ти"  Посмішка

я тут в сусідній гілці прочитав історію про металопластикові вікна якими міняли звичайні за рахунок бюджетних коштів.
В принципі куди гроші громади зникають і як вже зрозуміло - стандартна схема, нічого нового Насалик не придумав.

До речі, я ось згадую ті часи коли вперше його ім'я у нас засвітилось. багато хто ще дивувався тоді що він з Рогатина і до нас.
А насправді кмітлива людина вже тільки з цього нюанса зробила б одразу правильні висновки.

Якщо хтось хоче працювати на благо свого міста, для своїх земляків він буде в першу чергу працювати саме в своєму рідному місті.

Якщо ж хтось хоче працювати на власну кишеню - він буде шукати місто з якого можна побільше "надоїти".

Цитувати
Про те що місцеві бюджети мають менше ніж могли говориться вже принаймі останніх років 10...Про реформу місцевого самоврядування і децентраліззацію місцевих бюджетів... Це проблема не тільки Калуша

мабуть воно таки краще що мають менше ніж могли - менше з них вкрадуть. Було б в місцевих бюджетах більше - більше би вкрали.
За цільвим призначенням кошти що так що так будуть використовуватись символічні.  Сумний

єдина надія - інтернет  Посмішка
Зараз ось почитав сусідню гілку і, якщо не стало зрозуміло за кого треба голосувати, то принаймні точно знаю за кого не треба )

Записаний

Tandylight
« Відповідь #10 : 22 Квітня 2010, 17:51:43 »

Так Насалик з Добкіним друзі? ну, як кажуть, "скажи мені хто твій друг і я скажу тобі хто ти"  Посмішка

Я не сказала що друзі, просто те що було написано і сказано то було здається 250 тисяч гривень виділено з бюджету Харкова...

До речі, я ось згадую ті часи коли вперше його ім'я у нас засвітилось. багато хто ще дивувався тоді що він з Рогатина і до нас.
А насправді кмітлива людина вже тільки з цього нюанса зробила б одразу правильні висновки.
Кмітлива людина з одного ньюансу не робить висновки, як що її щось цікавить вона збере інформацію і зробить висновки Посмішка Тоя звісно не про вас;)
Насалик здається був депутатом двох скликань, саме від вашого 86 виборчого округу і оного разу Ви йому дали рекордну по Україні кількість голосів. Це перше що випливає в гуглі при пошуку за словом "насалик" і говориться там в першу чергу пр оКалуш.Тому людина яка хоч на щось розраховує у державні счи місцевій політиці буде звісно робити ставку на місто з 70 тисячами мешканців ніж на місто з 20 тисячами... Не думаю що мета стирити на металопластикових вікнах Посмішка
Щодо
Якщо ж хтось хоче працювати на власну кишеню - він буде шукати місто з якого можна побільше "надоїти".
Можна будь-кого звинуватити в розкраданні бюджету, це не хитра справа обпаскудити Посмішка
а можна посилання? цікаво, що ж там насправді було.
У нас є дуже багато тем про міський бюджет, про місцеву владу і вони дуже навіть гарно висвітлюють усі грані місцевого політичного житя яке Вас так відразу зацікавило як Ви з'явились на форумі Посмішка... Спробуйте будь-ласка самі, якщо не вийде - обіцяю що допоможу Підморгую
Записаний
cgr
« Відповідь #11 : 22 Квітня 2010, 18:12:30 »

а чому Ви так захищаєте нашого мера? взагалі-то  мудрі люди кажуть, що серед політиків порядних людей немає (як і серед судей) - тобто якщо політик, значить вже по визначенню "рильце в пушку".

з.ы.
пропоную перейти на ти  давай?
я насправді ще зовсім не старий, чесно 
Відповідь від: 22 Квітня 2010, 17:57:29
Не думаю що мета стирити на металопластикових вікнах

а як там в Києві - в будинках у підїздах теж металопластикові вікна поставили? мабуть що так, не може ж Київ бути біднішим за Калуш
Записаний

Tandylight
« Відповідь #12 : 22 Квітня 2010, 18:43:32 »

Захищаю, бо прикольний дядько... Посмішка
Скандаліст Посмішка Зробив політичне житя Калуша центром Посмішка Деколи це саме життя у Вас було насиченіше ніж в столиці..
Видно, що робить багато речей які політики не роблять...Тобто їх цікавлять справді лише їх справи, а він часто робить щось для людей...Ну наприклад мені імпонує оті його подарунки дітям( я маю на увазі КВН проекти щороку) Адже не думаю що він крім балів для репутації щось на тому заробляє...Він відправляє крім команди дітей одного з батьків у подорожі які певне ніколи їм в житті не світили - наприклад Париж, а цього року Нью Йорк Посмішка
До речі металопластикові вікна для мене жителя столиці у під♥їзді якого шибки закриті брендовими картонними пакетами, щоб не дуло не такий вже мінус вашому меру Посмішка
людина постійно розширює свої горизлонти Посмішка
Захотів собі зайнятися пауерліфтиногом зайнявся Посмішка Влаштував турнір, зробив гарні медальки учасникам і здається навіть сам на ньому виграв серед ветеранів Посмішка Чим не цікава людина
Звісно, що не проста і не однозначна ...
Чого лише варта війна з місцевим ТБ, чи ті самі три мільйони, що він хотів певне віддати ФК "Карпати". Чи оголошення свого часу губернатора області персоною нон грата ( Ткача  ) бо той не перерахував кошти що були виділені на ремонт доріг в Калушу.
З Карпатами, то певне зіграло честолюбство бо ФК "Карпати" він хотів зробити своєю командою і здається пропонував їм змінити прописку з Львівської на Калуську, щоб вже в повінй мірі відчути себе олігархом  Підморгую.
Льодовий стадіон теж не можу назвати мінусом, хоч навколо цього  було дуже багато дебатів...Видно що багато речей він робить через суперництво з кимісь чи через честолюбство..але не бачу для Калуша в цьому мінус Посмішка
Зараз б'ється над проектом, який захистив на рівні України тільки він один, хоча таких міст в Україні лише на Донбассі сила силенна. І хоча поки йому не все вдалося, мені імпонує ця людина Посмішка Хоч зрозуміло що і на це є пояснення Посмішка ( "Голос нації "Підморгую - його популяризація і набирання балів)
А ще, захищаю,бо  не люблю коли ціленаправлено, просто так, паплюжать людину бо прийнято вважати що уу будь якого політика рильце в пушку Посмішка
Якась трохи неправильна позиція Підморгую
Бо ж потрібно бачити й іншу сторону медалі Посмішкаі не бачити впритул, що купа міжнародних грандів була пущена на місто, причому грандів які не отримують часто обласні центри Посмішка
Я ненароком надовго затрималась на формумі то часто читаю ваші газети Посмішка відповідно уся інформація, що тут Вам перерахувала - з них Підморгую
Раджу й Вам Підморгую Походіть тут трішки, ми просто ці теми вже усі обговорили з різних боків тому ще раз про те саме якось трохи...не цікаво Посмішка
Без образ 
Відповідь від: 22 Квітня 2010, 18:22:34
а як там в Києві - в будинках у підїздах теж металопластикові вікна поставили? мабуть що так, не може ж Київ бути біднішим за Калуш
У мене в Києві ми з сусідами збираємо гроші спочатку на шибки а потім гроші, для того щоб заплатити столяру, щоб він їх поставив...І це хоча б для того щоб закрити побиті вікна, щоб ті вікна відкривались - мова не йде Сумний

Відповідь від: 22 Квітня 2010, 18:38:18
пропоную перейти на ти  давай?
нек проти Підморгую  Стидно
Записаний
ARNI
« Відповідь #13 : 22 Квітня 2010, 21:40:51 »

Помиляєшся. Карпатнафтохім з січня 2010 року зареєстровано в Калуші.  Показує язик
Записаний

Кто в верности не клялся никогда, тот никогда и клятву не нарушит (Платон)
cgr
« Відповідь #14 : 22 Квітня 2010, 22:44:20 »

2 Tandy:
ось і я про те ж. в Києві в жодному районі не робили прікол з заміною старих вікон на металопластикові. зате в Києві відносно Калуша бездоганні дороги і за ними дивляться.

те що мені  в підїзді вікна замінили я ніяк не відчув. ну, да під час заміни в мене антена кудись пропала, та не будем дріб'язковими, кому яке діло до моєї антени  Посмішка

а от калуські дороги та калуську владу я поминаю не злим тихим словом щоразу коли сідаю за кермо.
що я хочу сказати - хороший мер перед тим як щось робити, щось не дріб'язкове, порадиться зі своїм електоратом - чи потрібно їм це, чи може вони цього не хочуть, чи може для його електорату є щось важливіше на що слід потратити кошти.
мери, депутати, президент - це не месії і не рятівники народу, а його представники, вони повинні просто робити те що їм кажуть їхні виборці. якщо думки виборців розділяються, то тут мер має можливість проявити свої власні якості - допомогти визначити який з спірних варіантів кращий і переконати сторону яка була проти нього, що він справді кращий.

звичайно це добре коли у мера є власні ідеї, це просто чудово, але перед їх впровадженням все одно потрібно спитати думку людей.

не питає? ігнорує думки депутатів і робить все по своєму? однозначно поганий мер! ось моя позиція  Посмішка
без образ 
Записаний

Tandylight
« Відповідь #15 : 22 Квітня 2010, 22:51:52 »

Від Tandy to cgr
Та ну що Ви Посмішка На здорорв'я  не знаю  згода
У нас вільний форум у вільній країні
Чого мені ображатись з моїми ідеальними дорогами в Києві  похвально  Показує язик
Сказали б раніше Підморгую що з позицією все так однозначно  не знаю
Я б може просто менше розпиналась, відповідаючи на ваше питання  Стидно
Записаний
cgr
« Відповідь #16 : 23 Квітня 2010, 12:34:40 »

ну воно тільки на перший погляд однозначно.
 ось взяти твої, безперечно резонні аргументи - вийде що Насалик чудовий мер. більше того вийде що всі наші політики - чудові політики! ось прийшла комусь в світлу голову покласти лежачі поліцейські по всій країні. хіба ж це погано? ні, тільки користь. дарма що в своєму бажанні принести користь суспільству понаставляли по 4 поліцейських на чотири метри дороги. нелогічно? ну і що? зате надійно  Посмішка  і компанія-виробник цих поліцейських одержала 4кратний прибуток, теж добре ) ну одержав хтось десь відкат в цифрі з пятьма нулями, хтось рангом нидче відкат у цифрі з 4ма нулями і т. д. до самого низу )

це добре що ти бачиш хороші моменти і концентруєшся на них, більшостості з нас цього вміння не вистачає, але, але це не повинно заважати бачити справжні мотиви "хороших" вчинків політиків.

тому я і вважаю що навіть хороші наміри політика повинні контролюватись, а якщо політик уникає цього контролю, противиться йому, не хоче "виходити на чисту воду" - цьому є тільки одна причина. і цей політик - поганий політик.

ось такі причини моєї однозначної позиції )
Записаний

Tandylight
« Відповідь #17 : 23 Квітня 2010, 13:55:33 »

Я з тобою згідна, що є люди які апріорі концентруються на поганих сторонах...але впевнена що немає жодної речі в житті яка була б чистого кольору тільки чорного чи чисто-білого, все має свої відтінки Підморгую
Було б гарно якби ти назвав хоч одного на твою думку гарного політика, чи гарного мера. Але підозрюю, що ти для себе таких не знайдеш Підморгую
І ще раз дозволю собі натякнути (як юриста мене то шалено дратує) не можна ліпити свої здогадки про відкати з 5 чи 4 нулями до всіх, якщо не маєш доказів, лише тому що так вважається.
Це в меншій мірі некоректно, якщо не сказати грубше...
Відповідь від: 23 Квітня 2010, 13:52:00
тому я і вважаю що навіть хороші наміри політика повинні контролюватись
то в чому проблема? Міська рада це здається також депутати? Чи я не права? Чкі колегіально приймають рішення. Чи знов не так?
І щодо твоїх заяв про  те що Мер має радитись з громадою..Хіба депутати не є представниками громади? Чи я знов помиляюсь і ці ради мера з ггромадою мають відбуватись в інший спосіб ?
Хоча ми здається занадто зациклились на мері і далеко відійшли від суті. Хоча для мене це теж спірне питання..про бідність Калуша.
Навіть при тому що ти задав запитання ти сам його поставив відразу в деструктив. Бо його рішення може бути двома способами шляхом наповнення бюджету, ал етакий варіант тебе не влаштовує бо тоді б усі хто має до нього відношення б його відразу розкрадали....
Або шляхом виділеня коштів з держдавного бюджету на область і далі шлхом розподілення на власний розсуд на район, але так теж погано - бо ти можеш давати у Держайни бюджет набагато більше  ніж отримувати потім назад Підморгую
Тобто і централізація погано і децентралізація погано бо все вкрадуть.
І вікна тобі особисто були не потрібні бо в тебе вкрали антену.
І дороги хоч і відремонтували але в Києві на твою думку вони ідеальні тому все рівно погано Посмішка
Якась така .."Безнадьога" ( соррі за русизм) Підморгую
« Останнє редагування: 23 Квітня 2010, 14:05:43 від Tandylight » Записаний
Gorec
« Відповідь #18 : 23 Квітня 2010, 20:44:44 »

Або шляхом виділеня коштів з держдавного бюджету на область і далі шлхом розподілення на власний розсуд на район, але так теж погано - бо ти можеш давати у Держайни бюджет набагато більше  ніж отримувати потім назад
Гроші виділені з державного бюджету повинні  перерозподілятись виключно через міські сільські бюджети. Бо у вкрадених грошей, місцевими чиновниками  (через відкати, надприбутки підставних фірм і т.д.) є шанс залишитись знову ж у тому місті де були вкрадені, а от у коштів, якими потрібно поділитись по дорозі до точки призначення ( наприклад, транзитом через ОДА) ну вже тоно не має шансів зявитись в кінцевому пункті призначення. Так що красти повинні тільки свої, бо це економічно обгрунтовано і в таий спосіб місто не буде швидко бідніти, а потихоньку.
Записаний

«Погано дуже, страх погано
В оцiй пустинi пропадать!
 А ще поганше на Украйнi
Дивитись, плакать i мовчать!»
Tandylight
« Відповідь #19 : 23 Квітня 2010, 21:09:43 »

Так що красти повинні тільки свої, бо це економічно обгрунтовано і в таий спосіб місто не буде швидко бідніти, а потихоньку.
гг і я прго те ж...А в державні політиці то називається децентралізація Підморгую правда? Підморгую
Записаний
Сторінок: [1] 2 3 ... 7   Нагору
  Друк  

Перейти в:  

Вільний форум міста Калуша | Інтернет підтримка - провайдер WestNet | Powered by SMF 1.1.6.
© 2007-2012, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Інформаційний портал Калуша