Вільний форум міста Калуша Вільний форум міста Калуша 22 Травня 2012, 22:47:35
Щоб згорнути/розгорнути чат, натисніть тут >> *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь.

Калуський політехнічний коледж
Оголошення на Інформаційному порталі Калуша

- Запрошуемо молодих, симпатичних дiвчат для роботы ...
- Ремонт телевізорів, моніторів, ноутбуків, електроніки, видалення вірусів. ...
- Продам Москвич 2141 1988р.,бензин 1.5, колір синій, ...
- Продається 2-кімн. приватизована кв-ра 44 м.кв., на ...
- загублено документи на автомобіль та водійські права ...
Форуму 4 роки 10 місяців 21 день Новини: На форумі працює Ігрова Кімната

Початок   Допомога Пошук Галерея Увійти Реєстрація Ігри Правила  
Сторінок: 1 [2]   Вниз
  Друк  
Автор Тема: Історія Калуша в обличчях. Корінні калушани.  (Прочитано 1485 раз)
0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.
Amateyr
« Відповідь #20 : 30 Січня 2010, 11:20:12 »

А що саме тебе цікавить? В неті архівів електронних нема, можна найти книги  в яких є кавалки окпій документів, можна найти виписки з архівів, а так то тобі потрібно в ФРАНКІВСЬКИЙ або Львівський архів)) там є багато всякого
Хотів би прослідкувати свої корні, думаю в архівних записах можна булоб щось знайти. До Франківська чи до Львова трохи накладно їхати, ти лесику не зміг би чимоь допомогти?
Записаний

Люба мрія, має стати ціллю! ​

лесик
« Відповідь #21 : 30 Січня 2010, 12:03:35 »

Хотів би прослідкувати свої корні, думаю в архівних записах можна булоб щось знайти. До Франківська чи до Львова трохи накладно їхати, ти лесику не зміг би чимоь допомогти

Давай спробуєм
Записаний

Терпи, терпець тебе шліфує
Amateyr
« Відповідь #22 : 30 Січня 2010, 14:19:49 »

Давай спробуєм
В ОП.
Записаний

Люба мрія, має стати ціллю! ​

yurko
« Відповідь #23 : 09 Жовтня 2010, 09:34:26 »

Як то буває, шукав інформацію про кандидатів у депутати МР, а знайшов цікаву статтю про визвольний рух під проводом С. Височана (часи Хмельницького) і участь у тому русі калушан.
http://pidruchniki.com.ua/11221213/istoriya/semen_visochan_kerivnik_kozatsko-selyanskogo_povstannya_galichini_polkovnik_viyska_pidgirskogo_polkov
Як відомо походження назви нашої гори повязують саме з прізвищес Семена Височана, а ті дуби, що у Підгірках, ну принаймні той якого вже зараз нема, за переказами були посаджені козаками. Можливо Височана, можливо Івана Грабівського.
Не знаю чи хтось перевіряв вік того дерева рісля того як його зрізали і перед тим як "свідомі жителі Підгірок" його спалили, але я бачив як виглядає 100-150 річний дуб і той у принципі напевно мав понад 350 років. Подібних дубів у центрі міста є ще зо 2, але ті років на 100 (орієнтовно) молодші.
Записаний

Сторінок: 1 [2]   Нагору
  Друк  

Перейти в:  

Вільний форум міста Калуша | Інтернет підтримка - провайдер WestNet | Powered by SMF 1.1.6.
© 2007-2012, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Інформаційний портал Калуша